maandag 25 januari 2021

DCL #339

Bij DCL loopt een leuke challenge. Het is de bedoeling dat je een tekst of afbeelding stanst uit een achtergrond die je zelf van papierstrookjes hebt gemaakt. Zowel de overgebleven achtergrond als hetgeen je hebt uitgestanst gebruik je om een kaart te maken. Je maakt dus twee kaarten. 

Ik maakte een kaart van diverse strookjes papier en een kaart waarop ik de achtergrond van donker naar lichtroze kleurde en daarop bloemen stempelde. 

Uit beide kaarten stanste ik het woord 'smile' en legde dit in de andere kaart. Ten slotte nog een witte tekst met embossingpoeder op een zwart strookje. 

Het maken van de kaarten kostte wat tijd, maar in het denkwerk ging deze keer toch de meeste tijd. Twijfel, twijfel... Deze kleur groen, die tint oranje, of toch... 

Sinds het najaar heb ik problemen met het uploaden van mijn foto's met Mr.Linky. Herkent iemand dit probleem? Ik kreeg het eerst wel voor elkaar als ik een niet bewerkte foto gebruikte. Maar dat lukt nu ook niet meer. Heeft iemand de gouden tip???
UPDATE: Mijn foto's waren inderdaad te groot. Ik verstuur mijn foto nu eerst via Whatsapp naar mijzelf. Dan is de foto een stuk kleiner en lukt het wel!

12 opmerkingen:

 1. Hoi Rhode,
  Heel leuke kaartjes voor DCL. Altijd zo gaaf te zien wat een verschillende uitvoeringen je krijgt bij 1 challenge. Die van jou zijn zo vrolijk. Wta je schrijft over de foto's bij Mr Linky...geen idee, ik heb er nog nooit last van gehad. Krijg je een bepaalde melding? Zijn je foto's niet te groot??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had inderdaad al aan de grootte van de foto's gedacht. Ik denk dat ik nu weer weet hoe ik het had opgelost. Volgens mij had ik ze via Whatsapp naar mijzelf gestuurd. En dan zijn ze veel kleiner. Ik ga het zo nog eens proberen!

   Verwijderen
 2. Super leuke kaarten Rhodé met de uitgestanste paper strips! Beide kaarten zien er lekker vrolijk uit!
  Bedankt voor je deelname aan de uitdaging van DCL.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf jouw mooie en kleurrijke uitwerkingen, tof die tekststrip en de bloemen erbij! Zeer geslaagd! Fijn dat je meedoet met DCL, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind jouw setje prachtig Rhodé! Dat twijfelen over kleur herken ik wel hoor, ik kan daar ook heel erg lang mee bezig zijn. Maar juist die details maken jouw kaartjes zo mooi. Bedankt voor het meedoen met DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gave kaarten...toppie!
  Ook lekker vrolijk papier koos je...heel leuk gefaan!
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave kaarten zijn dit! Al het denkwerk is niet voor niets geweest: de kleuren zijn prachtig. Ik word echt vrolijk van dit tweetal, leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele gave kaarten Rhodé! Mooi die grote 'smile' erop. Leuk dat je meedoet bij DCL!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit zijn wel hele toffe kaartjes Rhodé!! Van mij heb je gewonnen.
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een prachtig setje, mooi kleurverloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf gedaan hoor een heel erg mooi kleurrijk setje kaarten. Bedankt voor je deelname aan DCL.

  BeantwoordenVerwijderen