donderdag 8 maart 2018

Liftchallenge #127

Eindelijk is het me dan toch gelukt om nog iets te maken voor de Liftchallenge. Ik had al wel wat ideetjes, maar ik wist nog niet precies hoe ik het wilde doen. Vandaag ben ik er even voor gaan zitten en maakte ik dit kaartje:


'Repeat stempelen' was de opdracht bij deze challenge. Dit kun je op verschillende manieren opvatten en uitwerken, maar ik ben bewust dicht bij de voorbeelden gebleven door een afbeelding meerdere keren te stempelen en 1 exemplaar in te kleuren. Ik vind deze techniek altijd leuk om te zien, maar ik had het zelf niet eerder toegepast. Ik stempelde eerst het poesje van MFT een aantal keren op de kaart. Daarna stanste ik een cirkel en een smal bannertje. Daarop stempelde ik met VersaMark de tekst die ik vervolgens met wit emboste. Omdat ik geen heating tool heb, doe ik dit boven het gasfornuis. Beetje riskant met zo'n klein stukje papier, want je vingers worden dan ook snel heet. Ik zou er eigenlijk even een pincet bij moeten gebruiken, maar toch denk ik elke keer weer dat het best zonder kan. Ach ja, ik heb al mijn vingers nog... ;)
Ik kleurde een los poesje en plakte tenslotte nog drie kleine zwarte steentjes op. 

Om heldere afdrukken te krijgen heb ik Versafine inkt gebruikt. Prachtige, duidelijke stempelafdrukken, maar het blijft lang vochtig op je kaart. Je moet dus echt heel goed opletten, want voor je het weet heb je vlekken op je kaart. Hopelijk is de inkt nu snel droog, want ik wil het kaartje vanmiddag nog aan iemand geven. Misschien leg ik hem heel even in het zonnetje. Dan is het vast snel droog.

Later ontdekte ik dat bij knutsels en kadootjes een soortgelijke challenge loopt. Daar kan ik dus ook mooi mee meedoen!

Met deze kaart wil ik meedoen met:
Liftchallenge #127 'repeated stamping'
Knutsels en kadootjes 'een niet gekleurde achtergrond'

12 opmerkingen:

 1. Zonnetje?! Waar? Hier niet hoor, grijze lucht en miezer. Daar droogt een kaartje niet van ;-) Jeetje, embossen boven het gasfornuis. Lijkt me een heel avontuur, maar zo te zien is het goed gelukt. Leuk hoor, al die katten op de achtergrond. Grappig dat die ene gekleurde kat als het ware aan het zwarte tekstbannertje hangt. Fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verjaardagscadeautje, heattool;-) Ook om je inkt snel te drogen hihi
  Je uitwerking is onwijs leuk geworden! Leuk met het hangende poezeloetje!
  Dank je wel voor het meedoen met de liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enig kaartje, met al deze katjes op de witte kaart. En dan die ene gekleurde...heel tof kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kaartje! Wel een spannende operatie geweest! Maar het resultaat is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gasfornuis!! Je past wel op hè?! Misschien toch maar investeren in een heattool voordat het hele huis afbrand... Maar je kaartje is superleuk geworden, dit katje is één van mijn favorieten stempeltjes bij MFT.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Rhode,
  Toevallig kwam ik je kaartje bij iemand anders in de zijbalk tegen...Heel gaaf! Je kunt ook meedoen bij Knutsels en Kadootjes, daar is hij perfect voor.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Rhode,

  Wat een gave kaart. Ben je een beetje voorzichtig met dat gasfornuis. Een heattool is goedkoper dan nieuwe inboedel en stukken veiliger....

  Fijne dag Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk, wat een leuke kattenkaart! Gewaagd projectje voor je, erg gedurfd om embossingpoeder te verhitten boven het fornuis...
  Bedankt voor je deelname bij Knutsels en Kadootjes!
  grt Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuke poezenkaart!
  Dank je wel voor je deelname bij K&K.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hang in there de poes kijkt er maar een beetje benauwd bij, maar ik vind het een heel mooie creatie. Bedankt voor je deelname bij K&K.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I really likes your blog! You have shared the whole concept really well and very beautifully soulful read!Thanks for sharing.
  ดูหนังใหม่

  BeantwoordenVerwijderen