vrijdag 30 augustus 2024

Stempel op reis!

Deze keer deed maakte een stempelsetvan Gerjon een rondje langs ons allemaal. Gerjon koos de set 'Be Lovely' van Simon Says Stamp voor ons uit. 

In de set zitten 3 meisjes en nog een aantal teksten. Met een aantal van die kleinste tekstjes maakte ik een achtergrond. Op het onderste gedeelte van de kaart plakte ik een stukje DP met bloemetjes.

Eén van de meisjes kleurde ik in met copics. Ik plakte haar verhoogd op. Een kleine tekst onderaan de kaart en wat hartjes dichtbij het meisje maakten het compleet. Ik ben heel benieuwd wat de anderen gemaakt hebben. Kijk je mee?





woensdag 14 augustus 2024

Knutsels en kadootjes

Bij Knutsels en kadootjes zag ik een leuke challenge voorbijkomen: maak een schudkaart. Toevallig had ik net een idee voor een schudkaart in gedachten, dus daar maar gelijk mee aan de slag gegaan. 

Een tijdje geleden kocht ik tweedehands een leuke set van Lawn Fawn met een wasmachine. Ik had hem al vaker gezien, maar wilde hem niet voor de volle mep kopen. Maar nu kon ik hem voor een leuk prijsje overnemen. Hij past heel leuk bij een andere set van Lawn Fawn met een waslijntje met allemaal kledingstukken en bijpassende teksten. 
Op vakantie kleurde ik alle stempelafdrukjes. Bij thuiskomst stanste ik ze uit en maakte er deze jongenskaart van:

In de wasmachine heb ik wat kleding en sequins (het schuim) gestopt. Ik vind het zo leuk dat het schudgedeelte heel toepasselijk is op de werkelijkheid. 

Dat kinderen veel extra was met zich meebrengen is heel herkenbaar. In de eerste jaren vond ik het nog meevallen, maar nu we met z'n 6-en zijn, moet ik de was goed plannen. Zeker nu iedereen een aantal keer in de week sport is de wasmand altijd weer snel vol. Elke dag draaien er wel 1 of 2 trommels. Aangezien we geen droger hebben, ben ik blij als het droog weer is zodat alles lekker naar buiten kan. Zeker het beddengoed. En dan 's avonds weer gelijk de bedden opmaken scheelt ook weer opvouwen. Heerlijk!

maandag 12 augustus 2024

Hello, how are you?

Mijn vakantie is weer voorbij. De kinderen gaan pas volgende week weer naar school, maar deze week bereiden we alles voor en heb ik ook nog een studiedag. Wat is de vakantie weer snel gegaan! Ik heb minder geknutseld dan ik vooraf had gedacht, maar wel lekker veel gelezen. Als het lekker weer is moet je het er van nemen, vind ik! 

Gelukkig heb ik in mijn voorraad nog een kaartje dat ik jullie wil laten zien. 

De olifantjes komen uit een eerder swappakket van Daniëlle en mij. Ik vind ze zo schattig! Ze mochten met z'n vieren op m'n kaartje. Ik had keus, want volgens mij zitten er wel 6 of 7 verschillende in de set!

Met het mooie weer van deze dagen houd ik het vakantiegevoel nog even vast. Alles op een lager pitje en eind van de week ga ik dan wel even snel met de poetsdoek door het huis. En woensdag lekker met m'n zussen een workshop macarons maken. M'n zusje en ik krijgen dit als cadeau van onze zus voor onze verjaardagen. Veel zin in!

vrijdag 2 augustus 2024

Swap met Daniëlle #62

En dan is het alweer augustus en tijd voor de volgende swap. Voor deze maand koos ik een kleurenpalet uit een kleurenchallenge van My Favorite Things:

Ik zag toevallig dat onlangs de laatste kleurenchallenge was. Uiteindelijk zijn er 240 geweest. Degene die ik koos is al uit 2015.

Met mijn potloden kleurde ik het konijntje en het raampje in de kleuren van de cahllenge. De kleuren zijn niet exact, maar dat geeft niet. Het gaat om het idee. Ik heb dat vaker met kleuren. Het lijkt eerst precies op de kleur die ik wil, maar als ik dan bezig ben wordt het met het blenden toch net wat anders.

Ik vond het leuk om deze keer een vierkante kaart te kiezen. Hij lijkt veel op de vorige kaart. Ik had ook nog iets anders willen maken, maar i.v.m. onze vakantie is dat niet gelukt. Op vakantie heb ik wel het een en ander kunnen kleuren, dus daar hoop ik de komende tijd lekker verder mee aan de slag te gaan. 

En nu ga ik snel kijken wat Daniëlle heeft gemaakt. Ik denk dat zij wat originelers bedacht heeft... >klik<