vrijdag 10 februari 2017

Watercolouring

Voor het werken met de Gelli Plate schafte ik aquarelpapier aan. Ik zie op andere blogs en Pinterest regelmatig mooie creaties met 'watercolouring' voorbij komen. Na het bekijken van een aantal tutorials ging ik zelf aan de slag. Het bleek nog knap lastig! Op de filmpjes die ik bekeek vloeiden de kleuren prachtig uit en liepen ze ook mooi in elkaar over. De praktijk was iets weerbarstiger. Maar ja: Aken en Keulen zijn ook niet in 1 dag gebouwd... Gewoon nog veel oefenen!
Ik maakte twee dezelfde soort kaarten, maar met verschillende kleuren. Voordeel van deze kaarten is dat ze vrij snel gemaakt zijn. Ideaal dus om een voorraadje van aan te leggen!

10 opmerkingen:

 1. Ik vind ze heel gaaf! Mooi van kleur en prachtig met de zwarte letters!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gekleurde achtergrondjes zijn echt geweldig gelukt!! Prachtig gedaan Rhodé. Het idee is ook heel leuk vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Rhodé, ze zijn hartstikke leuk en vrolijk! Vooral nog wat kaarten mee maken :) Groeten Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hierboven al is geschreven geldt ook voor mij! zZ zijn hartstikke mooi geworden. Prachtig zoals de tekst afsteekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er altijd zo gemakkelijk uit hè op die filmpjes! Maar ik vind jou pogingen ook geweldig mooi geworden. Altijd leuk om weer een nieuwe techniek te proberen en in je eigen stijl te gieten. Supergoed gelukt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heey Rhode,

  ja filmpjes zien er vaak makkelijker uit maare ik vind ze toch wel goed gelukt hoor. De eerste vloeit mooi over en vind ik een prachtige kleurencombinatie.

  groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken het helemaal. Zit ook vaak filmpjes te kijken. Dan lijkt het simpel, maar dat is het meestal niet (is mijn ervaring ;-)). Ik vind je achtergrondjes hartstikke leuk en kleurrijk. Mooi met de zwarte tekst erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit er voor een eerste keer anders prima uitzien! Jij hebt toch prachtige achtergronden gemaakt? Ik vind ze superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel erg gaaf met de zwarte sprekende letters. Wat ook een leuke techniek is. Op transparant sheet met div. kleurtjes inkt op water basis afdrukken. Hoeft niet netjes. Dan sprayen met water, en dat op je papier drukken, slepen. Zo heb je geen controle en krijg je een iets meer 'messy' idee. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel...
  Maar ik vind je kaarten erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke kaartjes Rhodé. Lekker vrolijk en door die zwarte letters steekt het mooi af. En die gelli plate daar had ik nooit zoveel mee maar als ik dit zie...
  Fijne week!!

  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen