maandag 23 januari 2023

Liftchallenge #175

Het was alweer een tijd geleden dat ik meedeed aan een challenge. Ik had het voornemen om weer eens vaker deel te nemen. Het helpt je vaak een beetje uit je comfortzone te komen. Zeker bij de Liftchallenge

Maar toen ik de nieuwe challenge zag, dacht ik dat dat niet zou gaan lukken. Het is de bedoeling om een kaart met transparante voorkant te maken waarbij je het transparante deel embost. Ik gebruik altijd oude sheets als acetate, maar die vellen zijn veel te dik om te embossen. Een paar dagen geleden viel mijn oog op de verpakking van een chocoladeletter. Met aan de voorzijde een transparant velletje! Ik testte een klein stukje en yes, het lukte! 

Ik kon lekker aan de slag met mijn kaart. Wat leuke papiertjes van Masterpiece bij elkaar gezocht en een hondje en tekstje uit een set van Paper Smooches. Op het transparante velletje emboste ik pootafdrukjes. 

Bij sommigen las ik dat de kaart niet kon staan doordat het velletje te dun was. Dit loste ik op door een steviger stuk achter het geëmboste velletje te plakken. Nu kan de kaart wel rechtop staan. 

Al hoop ik dat ik deze kaart voorlopig niet hoef te versturen, heb ik genoten van het maken van deze kaart. Op naar een nieuwe challenge!

6 opmerkingen:

 1. Het is een heel leuk en mooi kaartje geworden. Ik moet nog beginnen en hoop dat ik geschikt acetate kan vinden. Ik hoop met je dat je deze nog even in voorraad mag houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bedacht en heel mooi gemaakt.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goede reden om chocoladeletters te eten! Wat is hij mooi geworden Rhodé! Ook het touwtje als halsbandje is een prachtig detail en dan natuurlijk de pootafdrukjes in de achtergrond. Prachtig gedaan, dankjewel voor je bijdrage aan de liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is deze kaart goed gelukt!!
  Ik heb mijn kaartje ook klaar en heb wel een sheet kunnen embossen. ik weet niet wat ik anders heb gedaan.
  En nu maar hopen dat je het kaartje nog lang niet nodig bent. (wel jammer van zo'n mooie dat hij zo lang in de bak moet blijven)
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vet creatief! Hoe leuk dat het dan toch lukt. Het is mijn challenge en ook ik vond het lastig. Heb nog een tweede en zelfs derde poging gedaan, maar het werd toch niet helemaal naar mijn zin. Om het sheet van een verpakking te gebruiken is een goed idee. Je kaart is prachtig geworden, ook het kleurgebruik en ik vind het zo leuk dat je er uiteindelijk zoveel plezier aan hebt gehad.
  Super bedankt voor je deelname aan de Liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dan toevallig een stukje vindt dat geschikt is, dat moest gewoon zo zijn! :) Je kaartje is heel tof geworden, erg leuk papier en wat een leuk hondje. Mooi de combinatie van zwart wit met het naturel. En natuurlijk superleuk dat je meedoet met de Liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen