donderdag 1 december 2016

Watercolor wings

Wat ben ik blij met mijn ruitjespapier van MFT! Vooral de blauwe en roze komen goed van pas. Zo ook bij deze kaart. 
Nadat ik de juiste kleuren bij elkaar had gezocht was de kaart snel gemaakt. Bewust zonder tekst. Er wordt me regelmatig gevraagd of ik nog een kaartje heb voor ... En dan volgt er iets waarvoor mijn kaartjes uit de voorraad niet geschikt zijn doordat de tekst niet van toepassing is. Vaak maakt een tekst een kaart juist af, dus ik vind het niet zo makkelijk om een kaart zonder tekst te maken. Maar deze was dus snel af. 


En dan nog een vraagje voor mijn medebloggers. Regelmatig overkomt het mij dat ik geen mooie stempelafdruk krijg. De afdruk is niet scherp. Als ik de inkt op de stempel doe lijken er wat luchtbelletjes op te zitten. Het resulteert in een wat vlekkerig resultaat. Het ligt er echt aan welke inktpad ik gebruik. Bijna al mijn inktpads zijn van PTI en ik heb het bij de ene kleur wel en bij de ander niet. Aan het papier lijkt het niet te liggen. Ik heb het op verschillende papiersoorten geprobeerd, maar het blijft hetzelfde.  Weet iemand misschien hoe dit komt? En meer nog: kan ik iets doen om dit op te lossen?

Op onderstaand kaartje kun je het zien. In deze stempels zitten bijvoorbeeld veel details, die je nu bijna niet meer ziet.


Ik hoop dat jullie me een beetje verder kunnen helpen!


9 opmerkingen:

 1. Ik vind je kaartje echt heel mooi! Inderdaad voor allerlei gelegenheden te gebruiken, ideaal. Mijn vlinders liggen al veel te lang in de kast.... Wat de inkt betreft, ik heb het wel eens met Stampin'Up inktpads gehad. De inktpad blijkt dan te nat te zijn waardoor hij te veel inkt afgeeft. Je kunt een beetje inkt opdeppen met een tissue vanaf de pad zodat die iets droger word. En stempel je met de stempel op de inktpad of met de inktpad op de stempel? Ik leg de stempel plat neer en ga daar dan met mijn inktpad op in plaats van de inktpad neerleggen en daar de stempel op (als je me kunt volgen....). Dat geeft ook een betere afdruk. Succes en ik blijf het even volgen voor meer tips ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kaartje is echt geweldig! Zo leuk, die ruitjes. Het is één van de blokjes dat bij mij al bijna op is (en dat gebeurt eigenlijk niet zo veel). Slim ook om er geen tekst bij te zetten. Is in dit geval ook echt niet nodig, de mooie vlinder is voldoende. Stempelen is echt een kunst. Ook bij mij gaat het vaak 'fout'. De Misti is wat dat betreft echt een uitkomst. Gewoon nog een keer stempelen. Over papier of inkt kan ik echt niets zinnigs zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen idee wat dat is met die inkt, maar last heb ik er ook van! Wat Ellen zegt, die Misti is misschien wel het aanschaffen waard, kun je op precies dezelfde plek nogmaals stempelen. Je kaart is prachtig, heel mooi dat ruitjespapier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Rhodé, je hebt een hele mooie vlinderkaart gemaakt. Gezellig met dat ruitjespapier. Een tip om de inkt wat egaler te krijgen is eerst je stempel "beinkten" met versamark of een andere clear inkt die geschikt is om mee te embossen. Dit legt eerst een onzichtbaar laagje op je stempel. Dan de inkt gebruiken waar je mee wilt stempelen om een meer egale dekking te krijgen. Ook ideaal om moeilijk te verwijderen inkt gemakkelijker van je stempel af te krijgen...succes.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Leuk met die ruitjes achtergrond. Ik herken veel van je verhaal. Het zit'em volgens mij niet in het papier. Bij SU zijn de inktpads vaak erg "nat". Ik vind dat PTI niet maar dat "vlekkerige"herken ik wel. Bij mij is dat eigenlijk verholpen sinds ik de Misty heb. Het is wel een behoorlijk prijzige uitgave maar het scheelt zo veel ergernis. En een hoop verprutste kaarten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!!!! De ruitjes zijn inderdaad super en passen mooi bij jou stijl! Soms kan het helpen eerst met een gum over je stempels te gaan voor een betere hechting van de inkt. Maar de echte oplossing is toch de Misti vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooie kaart met de vlinder en een tekst is niet altijd nodig. Wat betreft de inktpads ook ik heb dat wel eens, bij clearstamps leg ik er een prikmat onder en de stempel even op het papier laten. Heb zelf niet de misti maar de tegenhanger van WRmemomy keepers een stuk goedkoper, heeft geen magneten maar met een stukje washitape gaat het prima.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.hobbyvision.nl/detail/1671137/pre-order-3-we-r-memory-keeper.htm

   Verwijderen
 8. Mooi! Die vlinders mag ik vast nog wel een keertje lenen van je?! Herkenbaar met die stempels. De tips hierboven gebruik ik ook en tegenwoordig dan vooral die versamark tip. De stempel wordt iets stroever en 'pakt' de inkt dan beter.

  BeantwoordenVerwijderen