vrijdag 22 januari 2016

Schudkaart #1

Iemand vroeg aan me om schudkaarten te maken. Een aantal voor kinderen en een aantal voor volwassenen. Ik heb er nu twee voor kinderen gemaakt en ik wacht nog op een goed idee voor een schudkaart voor volwassenen ;). De kaart die ik vandaag gemaakt heb was uiteindelijk nog best een klus. 
Tot nu toe gebruikte ik foam bij het maken van schudkaarten. Ik kocht het afgelopen zomer voor 24 cent (korting op korting!) bij Kruidvat. Er zaten 5 velletjes foam in het pak. De kleuren zijn echter niet zo mooi. Het is prima bruikbaar zolang het foam niet zichtbaar is. Maar als je een smal frame wilt gebruiken is de foam niet geschikt. Gerdine liet me zien dat je ook een schudkaart kunt maken door heel veel laagjes cardstock te gebruiken met dezelfde afmetingen als je frame. Die plak je allemaal op elkaar en dan heb je dus ook een schudkaart. Bij onderstaande kaart heb ik dit toegepast.


De tekst komt uit een stempelset van Craftemotions. Een stempelset met allemaal Nederlandse verjaardagsteksten. Het poesje is uit de stempelset I knead you. 

Binnenkort laat ik de andere schudkaart zien. Tot gauw!

5 opmerkingen:

 1. Wat een gave schudkaart, ik vind 'm enig. Ik vind dat deze ook best voor een volwassene kan...maar misschien ben ik kinderachtig, ik val hiervoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, nou, ik heb een tutorial doorgestuurd... Hij is leuk joh! En ja, ik vind ook wel dat ie voor een volwassene kan, maar inderdaad ligt het er wel aan wie de ontvanger is. Wil je meer een volwassen kaart, dan zou ik gewoon eens met bloemen aan de gang gaan. Of natuurlijk je nieuwe vlinderset. Die past er helemaal goed bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das handig, dat je tutorials krijgt van Gerdine. Ze is vast een prima juf, zowel qua Engels als qua freubelen. Haar tio van de bloemen is ook een goeie. Deze is in ieder geval superleuk! Ik ben een kattenmens, dus wat mij betreft helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf! Kan wat mij betreft prima voor een volwassene; ligt hooguit een beetje aan de ontvanger. Ik vind 'em super!

  Ik vind de tip van Gerdien die je deelde - over het cardstock op elkaar lijmen- helemaal geweldig. Ik pruts nogal met foam als het om neen shaker kaart gaat:) Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen