dinsdag 29 december 2015

Baby girl

Een tijdje geleden kocht ik het papierblokje 'Eline's peach & mint'. Bij Miranda zag ik dit papier in combinatie met kurk. Een erg geslaagde combinatie, wat mij betreft! Ook dit babykaartje is gemaakt met dit papier. De die is van PTI.
Vanmorgen heb ik lekker geknutseld bij Gerdine. Het was erg gezellig, maar ik heb nog geen kaartje af. Ik heb nog vakantie, dus ik hoop deze week wel wat af te maken. Dat zien jullie dan binnenkort op m'n blog verschijnen!

woensdag 23 december 2015

Nieuwe woning

Nee, wij hebben geen verhuisplannen! Ik ben net klaar met het opknappen van de zolder. We zijn dus zeker niet van plan om ergens anders te gaan wonen.
Maar iemand een kaartje sturen als hij/zij verhuisd is, is natuurlijk altijd leuk. Gisteren heb ik een serie van drie kaartjes gemaakt. 's Morgens was ik bij Ikea geweest. Daar vond ik leuk inpakpapier. Toen ik het thuis wilde opruimen, kreeg ik ineens het idee om er een kaartje mee te maken. 's Avonds kwam mijn tante gezellig bij me knutselen en toen ben ik er direct mee aan de slag gegaan. 
Meestal kijk ik eerst even op Pinterest voor ideeën. Deze keer heb ik dat niet gedaan en ik vind dat het leuk uitgepakt is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

vrijdag 18 december 2015

Cute-sweet-lovely!

Eén van de dies die ik op 5 december kreeg, was het olifantje van MD. Omdat ik geen grijs papier in huis had, moest ik even wachten om hem te kunnen gebruiken. Gisteren maar eens in de stad op zoek gegaan naar grijs papier. Daar kwam ik grijs papier tegen dat niet helemaal glad was. Toen ik het zag, kreeg ik een associatie met olifantenhuid. Ik vind het uiteindelijke effect erg leuk. 
Het papier is van verschillende losse vellen. Als ik ergens op vakantie ben of een dagje weg en ik zie een knutselwinkel, moet ik gewoon naar binnen! Als ik dan mooi papier zie, neem ik weleens een paar velletjes mee. En bij deze kaartjes kon ik het papier van verschillende aankopen leuk combineren. 
Leuk dat je even kwam kijken op mijn blog!

woensdag 16 december 2015

Beary Much

Met de stempelset 'Beary Much' van Sweet Stamp Shop maakte ik afgelopen weekend twee kaartjes. Ik vind het zelf een erg leuke stempelset. Het koordje van de ballon was niet zo lang. Ik moest het koordje dus verlengen om ervoor te zorgen dat de ballon niet voor het hoofd van het grootste beertje kwam. Bij het ene kaartje is dat net iets beter gelukt dan bij het andere kaartje. Bij beide kaartjes heb ik een soort 'stikrandje' gemaakt. Ik heb daar geen die voor, dus heb ik de kaart langs een liniaal gelegd en om de 2 mm met een oude embossingpen van mijn moeder in het papier gedrukt. Soms moet je even creatief zijn om te bereiken wat je wilt! ;)donderdag 10 december 2015

Liftchallenge #97

Bij de Liftchallenge zag ik een leuke challenge voorbijkomen: stempelen op dessin papier. Eerst maar eens op zoek naar geschikt dessin papier. Omdat ik er ook nog op moest stempelen, wilde ik het papier in een zachte tint hebben. Ik kwam al snel op een lichtblauw ruitje. Toen op zoek naar geschikte stempels. Dat werd de stempelset Friendly Flowers van PTI. Bijpassende stempelinkt uitgekozen en gaan stempelen met de masking techniek. Toen moest er nog 1 ding bij om de schets te volgen: een afbeelding, voorwerp, o.i.d. die er apart op geplakt moest worden. Ik vond dat de kaart niet veel meer nodig had, dus heb ik gekozen voor een klein vlindertje. Subtiel, maar het maakt het wel net af.Leuk dat je even kwam kijken op mijn blog!

CAS Challenge #73

Een tijdje geleden vroeg mijn zusje om kerstkaartjes voor haar te maken. Vlak voor ik ze aan haar meegaf, realiseerde ik mij dat ik er nog geen foto van had gemaakt. Bij lamplicht nog snel even een foto gemaakt. 
Ik moest er even over nadenken, omdat ik niet zoveel materialen voor kerst had. Ik had alleen vier sterrenstansen en een papierblokje (Seasons Greetings van Poppydesign). Ik kocht het papierblokje vorig jaar bij Pippoos en vond de papiertjes meteen prachtig. Uiteindelijk had ik ze nog nooit gebruikt. Eindelijk kon ik ze bij deze kaartjes prima gebruiken!


Met deze kaart wil ik graag meedoen met challenge #73 bij CAS on Sunday.

woensdag 9 december 2015

Verwend!

Sint is mij dit jaar niet vergeten ;) Ik ben flink verwend met kadootjes. Mijn familie was zo lief om voor mij op zoek te gaan naar knutselkadootjes. Dat is hier niet zo eenvoudig, omdat we (in mijn optiek) geen geschikte hobbywinkel in de buurt hebben. Gelukkig hebben we lijstje.nl en een scala aan webwinkels. Dat kwam dus helemaal goed! Ik kreeg 2 mooie paperpads, 2 dies en een stempelset. Daar moest ik natuurlijk direct mee aan de slag!

Deze kaart maakte ik met behulp van de Snow Drifts Die-namics van MFT:De tweede kaart maakte ik met papier uit een papierblokje van Studio Light:


vrijdag 4 december 2015

I knead you #2Gisteren kwam er iemand van mijn opleiding langs. Ze maakt zelf regelmatig kaarten, maar gebruikt daar nooit stempels bij. Ze wilde graag eens ervaren hoe je op deze manier ook kaarten kunt maken. Terwijl zij bezig was, heb ik zelf ook nog even een kaart gemaakt. (Helaas ben ik vergeten van haar kaartjes een foto te maken...) In eerste instantie had ik een grijs katje gemaakt. Om de kat er iets meer uit te laten springen, heb ik er voor gekozen om haar toch maar een ander kleurtje te geven. Op de foto is het misschien niet zo heel goed te zien, maar het witte vierkantje heb ik met dubbelzijdig tape op de achtergrond geplakt. Het witte kader heb ik met foamtape op de achtergrond geplakt. Zo krijg je net wat meer diepte in de kaart.