maandag 13 maart 2023

Liftchallenge #177

Ik ga proberen om dit jaar aan alle challenges bij de Liftchallenge mee te doen. Maar toen ik de huidige challenge zag, wist ik niet zo goed wat ik ermee aan moest. De opdracht is om de achtergrond van je kaart te kleuren en daarop een achtergrondtekst te maken. Dit mag met embosding, maar hoeft niet. 
Ik heb geen achtergrondstempel met tekst. Gelukkig was er ook een filmpje hoe het ook zou kunnen zonder zo'n achtergrondstempel. En ik wilde m'n voornemen niet zomaar aan de kant zetten, dus ging ik aan de slag.

Ik kleurde eerst een stuk cardstock met Distress Oxide. Hierop stempelde ik wat hartjes.
Ik plakte een paar teksten van Els Brigé achter elkaar op mijn clearblok. Deze stempelde ik met Versafine en bewerkte ik met wit embossingpoeder. Het was best een klusje, omdat ik niet kon zien waar ik gestempeld had. Ik moest dus steeds stempelen, embossen, stempelen, embossen, enz.

Van LindaCrea kreeg ik een tijdje geleden heel lief een paar grote ampersands. Ik koos een zwarte voor mijn kaart. Ik sneed strookjes en stempelde een klein tekstje op het witte strookje. 

Om het geheel af te maken stanste ik wat hartjes en plakte ze op de kaart. 

Het geheel plakte ik op een witte basiskaart. Ik ben helemaal tevreden. En dat geeft me weer extra motivatie om ook met de volgende challenges ook mee te doen.

vrijdag 3 maart 2023

Swap met Daniëlle #45

Vandaag laten Daniëlle en ik voor de laatste keer iets zien met de spullen uit dit pakket:

De opdracht voor deze keer: Shake it! Maak een shakerkaart. 

Ik weet dat dit voor Daniëlle echt een uitdaging is. Zij maakt ze niet zo vaak. En ik doe het zelf eigenlijk ook veel te weinig. Want het is altijd zo'n leuk extraatje op je kaart! Door de Liftchallenge en de challenge van Cloud9crafts heb ik toevallig de laatste tijd wat meer shakers gemaakt. Wellicht dat het er nu vaker van komt.

Voor vandaag maakte ik deze kaart:
Met een stempeltje uit het pakket stempelde ik het cakeje. Ik kleurde het met mijn Copics. De papiertjes zijn ook uit pakket. Voor het shakermateriaal koos ik wat uit mijn voorraad en maakte ik zelf nog wat shakermateriaal door wat cupcakes te knippen uit een restje DP. 

Zo heb ik toch leuk, bijpassend shakermateriaal. En een extra voordeel: doordat het van papier is weegt het niet zo veel. 

Het nieuwe pakket van Daniëlle is al binnen,  dus daar kan ik dit weekend lekker mee aan de slag! Maar nu eerst even kijken wat Daniëlle voor shakerkaart heeft gemaakt!

woensdag 1 maart 2023

Liftchallenge #176

Ik had al een kaartje gemaakt voor de Liftchallenge,  maar afgelopen week maakte ik nog een leuke. Die laat ik dus gewoon ook meedoen. Ik hoop maar dat je meerdere kaarten in kunt sturen.

Ik sneed een strook wit cardstock en maakte daar de wolken op. Ik sneed de letters uit met een stans van MFT. 

De afbeeldingen had ik al eerder gekleurd. Ik legde ze neer bij de letters en ging toen op zoek naar bijpassend DP. Ik zocht het eerst in de roze tinten. Maar hoe ik ook zocht: het was niet naar m'n zin. Toen ik de blauwe tinten. Ook dat werd hem niet. Uiteindelijk kwam ik bij geel uit. Als je de kaart ziet zou je niet denken dat dat nu zoveel tijd heeft gekost. Grappig dat je daar dan zo lang mee bezig kunt zijn, hè?! 

Bij een bestelling kreeg ik ooit een zakje met wat shakermateriaal. De kleurtjes die niet passend waren heb ik er uitgevist en het aangevuld met wat roze rondjes uit mijn voorraad. Zo past het goed bij de kleuren van de kaart.