vrijdag 23 februari 2018

MFT Jungle gym

Vandaag laat ik een eenvoudig kaartje zien. Het is 1 stempelafdruk die ik heb gekleurd met Derwent potloden. Op de achtergrond DP van MFT. Een touwtje aan de zijkant en verder niets. Bewust geen tekst, want dat komt soms ook goed van pas. 


Inmiddels ben ik weer bezig met dezelfde stempels. Dochterlief heeft ze gekozen voor de uitnodigingen voor haar kinderfeestje. Lekker wat kleurwerk! 

woensdag 14 februari 2018

Love

Ik liet kortgeleden een kaartje zien dat ik maakte naar aanleiding van de MFT sketch. Gelijkertijd maakte ik deze kaart:


Als het goed is, valt hij vandaag bij mijn tante op de mat. Zij heeft hem echt verdiend! Het is een echt CAS-kaartje geworden. 

De zon schijnt lekker door het raam, terwijl ik hier achter de laptop zit. De laptop lijkt het bijna te gaan begeven. Ik wilde mijn bestanden overzetten op de externe harde schijf, maar dit geeft een foutmelding. En daar staan alle foto's van de kinderen op. Help! Ik ben nu op fora op zoek naar een mogelijke oplossing. En ik hoop dat manlief vanavond wil kijken of het hem lukt. Ik ben niet zo goed in dat soort dingen en ik heb vanavond lekker vriendinnenavond met de meiden met wie ik vroeger samen studeerde. Na bijna 15 jaar zien we elkaar nog steeds een aantal keer per jaar. Supergezellig en een traditie die we in stand willen houden!

Wiebelkaarten #1

Ik zag dat er een nieuwe challenge was bij 'De egel': wiebelkaarten. En laat ik die nu pas gemaakt hebben! Daarmee kan ik dus mooi meedoen. Mijn tante maakte een tijdje geleden een wiebelkaart voor mijn dochter. Ik heb het idee onthouden en ik wist al direct dat ik daarop de stempelset van PTI wilde gebruiken met het waslijntje. Ik heb het al veel gebruikt en ik blijf hem leuk vinden. Je kunt er eindeloos mee variëren. 

Met de meisjeskaart wil ik meedoen met challenge 51, wiebelkaarten:


En na de meisjevariant volgde ook een jongensvariant:


Na het nemen van de foto zag ik dat het gras niet helemaal goed afgedrukt was. Dat heb ik achteraf nog bijgetekend. Ik heb daar pas een zwarte Memento stift voor gekocht. Dit werkt heel goed. 

maandag 5 februari 2018

Save the date

Komende zomer hoopt mijn zusje te gaan trouwen. Ze had aan mij gevraagd om de trouwkaart te maken. Een leuke uitdaging! 
We kwamen op het idee dat een 'save the date' kaartje ook wel erg leuk zou zijn. Ze had wat ideeën 'gepind' en ik tekende wat ontwerpjes. Gerdine had aangeboden om mee te helpen als het nodig was. Dus in de kerstvakantie naar Gerdine om samen iets te maken. Zij heeft sinds een tijdje de Silhouette waarmee je echt van alles uit kunt snijden. Zij heeft alles uitgesneden en ik heb ervoor gezorgd dat het op de kaart kwam. Uiteindelijk werd het heel anders dan we eerst dachten, maar het bruidspaar keurde het gelukkig goed ;) Er was eigenlijk ook maar 1 echte eis: er moest een klein beetje rood op. 


Aan de binnenkant heb ik de datum gestempeld en daaroverheen een gouden krassticker in de vorm van een hart. 

Afgelopen week werden de kaarten verstuurd en ontvingen we via de app allerlei foto's van mensen die vol verwachting aan het krassen waren. Leuk is dat!

De trouwkaart wordt in dezelfde stijl, maar we zijn er nog niet helemaal over uit hoe dat moet gaan worden. Gelukkig hebben we nog even tijd om daar over na te denken.