donderdag 27 september 2018

New home

Bij 'de Egel' vragen ze om een kaart met het thema 'nieuw begin'. Daar past onderstaande kaart goed bij:


Omdat het huisje best wel wat details heeft, heb ik de rest van de kaart rustig gelaten. De gestanste letters zijn van MFT en de gestempelde tekst is van PTI. 

Ik ga vandaag lekker genieten van het mooie weer. Waarschijnlijk één van de laatste dagen met dit weer voor de koudere tijd die voor ons ligt. 

woensdag 26 september 2018

Vinz

Gebaseerd op het geboortekaartje maakte ik dit kaartje voor de ouders van de kleine Vinz:


 Ook het geboortekaartje was verdeeld in drie verschillende vlakken. Het zilveren glitterpapier oogde wat 'saai'. Daarom stanste ik er een hartje uit. Dat maakte het net wat leuker.

Zaterdag ga ik gezellig met mijn schoonzus naar de Demodagen van Doe@ding! Dat wordt vast heel leuk. Ik zorg dat ik een goedgevulde portemonnee meeneem;)

woensdag 19 september 2018

Crazy for CAS #9

Bij Crazy for CAS vragen ze een kaart die gebaseerd is op een afbeelding van Pinterest. Ik maakte vorige week deze kaart:


Ik werd geïnspireerd door deze kaart:

Image result for altenew clear stamp ditsy print

De kaart staat op de site van Altenew als inspiratie bij een stempelset die ze verkopen. Er staat helaas niet bij wie deze kaart gemaakt heeft. Ik vond de kleuren zo mooi gekozen voor een bloemenkaart. Onrealistisch, maar toch prachtig. Zodoende ging ik zelf aan de slag om in vergelijkbare kleuren een bloemenkaart te maken. 

zaterdag 15 september 2018

MFT Sketch Challenge #402

Ja, daar ben ik alweer met een kaartje voor een challenge! Op het moment vind ik 's avonds af en toe wat extra tijd om te knutselen. Zodoende lukt het ook om met verschillende challenges mee te doen. Bij MFT is er deze week een leuke Sketch Challenge

Ik maakte dit kaartje:


En dit was de sketch:

Ik kleurde de afbeelding 's avonds bij lamplicht. Ik was heel benieuwd of de kleuren er overdag nog wel goed uit zouden zien. Maar dat viel alles mee!

Ik vertrek zo met de kinderen naar de kinderboerderij. Het is perfect weer om even lekker naar buiten te gaan. We kunnen in de winter waarschijnlijk nog genoeg binnen zitten. 

donderdag 13 september 2018

Liftchallenge #133

Bij de Liftchallenge werd gevraagd om een schudkaart in CAS-stijl. Het is al even geleden dat ik een schudkaart heb gemaakt, terwijl het altijd leuk is om te doen. Ik kwam al snel op het idee om een kaart te maken voor een geboorte. Maar hoe? Veel dingen die ik bedacht waren in mijn optiek niet echt CAS. Ik ben eerst wat gaan schetsen en zo ontstond langzaam een ideetje.


Als schudmateriaal heb ik wat sequins gekozen en een aantal stempelafdrukjes van de PTI-set 'Hanging out'. Het is een beetje lastig om het goed op de foto te zetten omdat alles naar beneden zakt, maar er zitten een slabje, shirtje en 2 sokjes in.
Nadat het kaartje af was, had ik het even op het dressoir gezet. Er hebben al een aantal kinderhandjes aangezeten om er eens mee te schudden. Het kaartje valt dus goed in de smaak ;)

maandag 10 september 2018

Cas on Friday #141

Bij CAS on Friday is de huidige challenge 'Flowers'. Nou, daar heb ik genoeg stempels van. Ik koos voor mijn favoriete bloemenstempels van MFT. Ik stempelde een aantal bloemen in een kleurenschema van PTI. Een mooie woordstans van Mama Elephant maakte het geheel af. Wat mij betreft een echt CAS kaartje!

donderdag 6 september 2018

Zeg het met bloemen!

Afgelopen weekend heb ik mijn bloemenstempels er weer eens bij gepakt en ben ik aan de slag gegaan. Het was heel gezellig, want om mij heen had ik drie knutselende kinderen. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder die veel creatief bezig was en ik hoop dat mijn kinderen er net zo van genieten als dat ik dat als kind deed. Het proces verliep niet vlekkeloos. Sommige kleuren inkt zorgden voor een minder mooie afdruk en tot twee keer toe viel mijn stempel uit mijn handen. Eén kaart was daardoor niet meer bruikbaar (voor de kids niet erg, want zij konden de gestempelde bloemen goed gebruiken). Bij de andere kon ik het mooi verstoppen onder het roze label.Ik gebruikte voor beide kaarten een kleurenschema van PTI. Het kleurenschema dat ik gebruikte voor de eerste kaart vond ik minder mooi dan de tweede, maar nu de kaarten klaar zijn vind ik de eerste mooier. Zo gaat dat soms, he?!

Met de eerste kaart wil ik graag meedoen bij DCL #296 Alles mag!

zaterdag 1 september 2018

Babykaartjes

Nu alle druktes rondom de bruiloft voorbij zijn, komt er hopelijk weer wat meer knutseltijd. We hebben vorige week genoten van een prachtige, gezellige dag. Het was echt genieten! 

Ik had nog wat kaartjes voor geboorte nodig en maakte deze twee kaartjes:Terwijl ik bezig was twijfelde ik over de kleur roze. Daarom maakte ik twee varianten. Het is een makkelijk kaartje om te maken. Misschien ga ik hem ook nog wel in blauw of mintgroen maken. 

Van m'n schoonzus kreeg ik voor mijn verjaardag een wel heel leuk cadeau: een bezoekje aan Doe@ding. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me erg leuk. Eind van de maand gaan we: echt iets om naar uit te zien!