maandag 31 december 2018

MFT Color Challenge #108

Bij MFT vroegen ze voor de kleurenchallenge een kaart in de volgende kleuren:Ik dacht direct aan de stempelset van MFT met een bootje. Ik stempelde het bootje in de juiste kleuren en stanste een cirkel waar ik met de gaatjestang nog wat gaatjes maakte. En deze keer dacht ik eraan om ook nog iets in de binnenkant te stempelen. Ik zie dat soms bij anderen op hun blog en ik vergeet het bijna altijd, terwijl ik het zo leuk vind! 

2018 is inmiddels bijna voorbij. Ik heb genoten van het lezen van jullie blogs en de inspiratie die ik ervan kreeg. En ik vond het ontzettend leuk om al jullie reacties op mijn berichtjes te lezen. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2019 toe. En hopelijk ook in 2019 veel creatieve ontmoetingen in blogland!


woensdag 26 december 2018

Kleurenkaartenteam oker/donkerblauw

Vandaag weer tijd voor het Kleurenkaartenteam! Mariken koos bij het oker van de vorige keer de mooie kleur donkerblauw. Daar had ik stiekem al op gehoopt. Ik maakte een donkerblauw lucht en koos een ijsbeertje om in te kleuren. Omdat mijn oker de vorige keer wat groen uitviel, koos ik deze keer voor een okerkleurig potlood van Derwent. In combinatie met een donkerblauw potlood natuurlijk.De kleuren vielen mij toch weer wat tegen. Net niet helemaal wat ik wilde. Maar goed, dit is wat het is. Ik ben aan het sparen voor Zig Color Brush pennen. Hopelijk lukt het kleuren daarmee wat beter.

Omdat ik direct nog wat achtergrondjes had gemaakt, kleurde ik ook nog wat pinguïns. En die mochten ook samen op een kaartje:donderdag 20 december 2018

CAS on Friday #148

Bij CAS on Friday vroegen ze om een 'kerstkaart'. Hoe moeilijk kan dat zijn in deze periode?! Bij mij komt de inspiratie meestal pas rond de kerstdagen zelf. En dat is net een beetje te laat. Toch is het me nog net op tijd gelukt om er dit jaar voldoende te maken. 

Deze kaart ging naar onze buren. Ze houden erg van muziek, dus deze kaart vond ik wel toepasselijk. 


Ik vind het moeilijk om geschikte 'kerstwensenstempels' te vinden. Hebben jullie dat ook? Het moet qua stijl wel bij je kaartje passen en de teksten moeten ook wel bij je ontvanger passen. Ik ga naar een oudere buurman bijvoorbeeld geen 'warm wishes en beary hugs' sturen... Ik los het soms ook op door binnenin de kaart iets persoonlijks te schrijven. En verder zoek ik gewoon door naar mooie teksten!

Vanavond hebben we de kerstviering met alle kinderen (+ familie) van onze school. Morgen nog een dagje werken en dan lekker vakantie!

dinsdag 18 december 2018

MFT Sketch Challenge #415

Eindelijk weer tijd voor een blogpost. Het was gewoon even te druk. Afgelopen week vond ik gelukkig nog even wat tijd om te knutselen. Maar ja, de inspiratie was nog even ver te zoeken... Een challenge kan dan goed helpen. Dus koos ik de MFT sketch challenge om mee aan de slag te gaan.

Dit was de sketch:
En dit is mijn uitwerking:


Nog een paar dagen en dan begint de vakantie. Heerlijk! Ik heb bewust weinig gepland, zodat we heerlijk kunnen relaxen. 

woensdag 28 november 2018

Kleurenkaartenteam paars/oker

Vandaag weer tijd voor het kleurenkaartenteam! Deze keer mochten we met de kleuren paars en oker aan de slag. Geen simpele kleurcombi, maar ik had al snel bedacht dat ik aan de slag wilde met de stempelset 'Garden Party' van PTI. Een set die ik vorig jaar op het laatste moment nog aan mijn bestelling had toegevoegd en inmiddels al heel wat is gebruikt. Gelukkig maar, je kunt met van die impulsaankopen soms ook flink de plank mis slaan. Ik koos wat verschillende kleuren paars voor de bloemen en wilde okerkleurige blaadjes. Op de foto zie je het doosje. Ik was tevreden over het resultaat, maar toen de inkt droog was zag ik dat het bij bepaald licht toch een groenig tintje kreeg! En op de foto lijkt het echt groen! Geen tijd meer om een nieuwe kaart te maken, dus daarom laat ik toch maar deze zien. Het inktpadje overtuigt jullie er vast van dat ik niet bewust 'gesmokkeld' heb met de kleur...Op het moment heb ik het erg druk. Ik kijk af en toe even snel naar jullie creaties, maar reageren schiet er vaak bij in. Binnenkort kan ik het hopelijk weer wat actiever oppakken. Voor het kleurenkaartenteam ga ik mijn uiterste best doen om vandaag of morgen even langs te komen op je blog!

woensdag 21 november 2018

Beary special day

Van Gerdine kreeg ik een tijdje geleden deze stempelset. Ze deed er eigenlijk niks mee en ik vind hem leuk! Ik had een paar beren gestempeld en begon met kleuren. Daarna ging ik op zoek naar een stukje DP en twee effen kleurtjes die er goed bij passen. Ik vond een stukje groen DP met een rustig dessin dat ook leuk is voor de achtergrond. Maar toen ik de beren erbij legde, ontdekte ik dat het bruin er niet mooi bij stond. Daarom andere beren gekleurd in grijsbruin. Een leuke tekst uit dezelfde set erbij en klaar!Jullie hadden ook nog een foto tegoed van de boekjes die we hebben gemaakt:Het zijn foto's die ik nog ergens op mijn telefoon had staan. Niet super, maar het geeft in ieder geval een indruk.

vrijdag 16 november 2018

Guestdesigner CAS on Friday #146

Laatst won ik bij CAS on Friday. Altijd leuk! Ik mocht voor de nieuwe challenge een voorbeeldkaart maken. De opdracht is: gebruik washitape op je kaart. 

Ik heb zelf maar een paar rolletjes washitape. Ik had wat ideetjes, maar daar was de print op mijn tapejes niet geschikt voor. Daarom week ik uit naar een ander idee en maakte deze kaart:Ik stanste de verticale randjes uit en plakte daarna stukjes washitape tegen elkaar. Daarna stanste ik het woord birthday uit met een stans van Gummiapan. En tja, toen moest ik nog ergens het woord happy kwijt. Ik zocht tussen mijn stempels en vond een kleine 'happy'. Na wat schuiven bedacht ik ineens dat ik het woord ook verticaal kon stempelen. En daarmee was mijn kaart af. Doen jullie deze keer ook mee? Ik heb het vermoeden dat velen van jullie veel meer tapejes hebben dan ik. Dat moet zeker gaan lukken!

De kids hebben goed verkocht woensdag. Ruim 60 euro! De totale opbrengst van alle schoolkinderen ligt boven de 2000 euro. Een prachtig bedrag voor het goede doel. Ik was van plan om een foto van hun kraampje te maken, maar dat ben ik vergeten. Het bedrag is voornamelijk tot stand gekomen door de verkoop van notitieboekjes die we versierd hadden. Ook konden de mensen een notitieboekje met hun eigen naam bestellen. Misschien heb ik daar nog wel ergens foto's van. Dan zal ik die wel een keer laten zien. Nu snel aan de slag om het huishouden op orde te brengen voor het weekend!

dinsdag 13 november 2018

Happy brrrrthday!

Voor de verjaardag van Daniëlle ging ik aan de slag met de set 'Chill wishes' van MFT. Een superleuke set! 


Ik wilde graag deze pinguïn gebruiken, maar ik wist niet goed hoe ik het zou gaan doen. Het lijkt vrij snel alsof de pinguïn door de lucht zweeft. Door de boompjes heb ik geprobeerd te suggereren dat de pinguïn de berg af gaat. Het leek me leuk om een roze lucht te maken. Ik zag dat ooit eens bij Mariken op een winterkaartje en ik vond dat toen erg leuk. 

Morgen hebben de kids op school een verkoping. We hebben notitieboekjes versierd en kaartjes gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Het is lastig om bij zoiets in te schatten hoeveel belangstelling er zal zijn. Zeker omdat het op een gewone werkdag is. Maar het belangrijkste is dat de kinderen genieten!

woensdag 7 november 2018

DCL#300

Bij DCL werd er gevraagd om een scrapling kaartje. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het is wel een leuk modelletje om te zien. Daar ging ik mee aan de slag. Ik koos weer de spulletjes van Simon Says Stamps. Eigenlijk is de set bedoeld voor kerstkaarten. En dan vooral met snoep en koek. Lekker Amerikaans dus. 

Ik maakte dit kaartje:Ik koos een stukje DP met allerlei snoepgoed en bovenaan plakte ik een strookje met tekst. Ik vond het wel leuk om de tekst iets uit te laten steken. Daarboven plakte ik het dametje die ook deze keer wat snoepgoed in haar handen kreeg van mij ;)

zaterdag 3 november 2018

Simon Says Stamps #2

Vorige week maakte ik met het leuke pakket van Simon Says Stamps nog een kaartje. 


Omdat de achtergrond al vrij druk was met al die hartjes, kleurde ik achter het vrouwtje de achtergrond roze. Een blauw glitterrrandje als contrast.
De snoepjes in haar handen en de twee hartjes zijn stickertjes die ook in het pakket zaten.

Ik lees op verschillende blogs over de KreaDoe. Ik ben er zelf nog nooit geweest en weet eigenlijk niet zo goed wat ik mij erbij voor moet stellen. Is het vooral verkoop van producten? Of zijn er ook demo's of workshops? woensdag 31 oktober 2018

Kleurenkaartenteam: lichtblauw en paars

Ik heb al heel wat kaartjes voor het kleurenkaartenteam langs zien komen. Deze keer wil ik ook graag meedoen. De kleuren zijn lichtblauw en paars. Ik dacht direct aan mijn nieuwe stempelset van MFT. Ik kleurde met lichtblauw en paars. Ook het water en de lucht werden blauw. Erg leuk om mee te doen. Ik ben zeker van plan om volgende keer ook weer mee te doen!

maandag 29 oktober 2018

Simon Says Stamps

Vorig jaar won ik een leuk pakket van Simon Says Stamps. In het pakket zaten een stempelset, een inktpad, stickertjes, verschillende leuke papiertjes en wat glitterpapier. 
De papiertjes vond ik zo leuk dat ik ze pas wilde gebruiken als ik echt een goed idee had. En zoals dat bij mij gaat lag het pakket na bijna een jaar dus nog onaangeroerd in de kast! Hoog tijd dus om er nu echt wat mee te gaan doen. 

Bij de stempelset zitten stempeltjes van een kerstboom, kerstman, een hond en kat met kerstmutsje en kersttekstjes. Maar ik koos ervoor om juist het bakvrouwtje en de koekjes te gebruiken. 


Het kaartje is niet bepaald 'CAS' geworden, maar dit vind ik toch ook erg leuk. Het vrouwtje, de koekjes en het glas melk heb ik gekleurd met mijn Derwent potloden. Het steentjespapier zat bij het pakket en de 'toonbank' is ook van een stukje DP waarop eigenlijk allemaal strookjes met verschillende afbeeldingen staan. Op de achtergrond wilde ik eigenlijk een stukje DP uit het pakket. Maar dat vond ik toch wel jammer van dat leuke DP (hoe zuinig kun je zijn, haha). Daarom stempelde ik wat koekjes op een stuk kraft en had ik alsnog een achtergrondje. 

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik moet nog erg wennen aan het koude weer. Brrr, ik duik zo lekker onder mijn 'schapenkleedje'!

donderdag 25 oktober 2018

Jungle gym!

Vandaag een extra werkdag voor mij. Omdat het een studiedag is, hoef ik niet zo vroeg aanwezig te zijn. Mooi nog even tijd om een kaartje te posten, dus!

Vorig jaar kocht ik een peek-a-boo stans van MFT. Tot op heden nog weinig gebruikt terwijl ik hem erg leuk vind. Eén van de redenen is dat ik niet zoveel afbeeldingen heb die er goed bij passen. Omdat ik er toch graag iets mee wilde maken heb ik een aantal afbeeldingen van MFT Jungle Gym voor een deel gestempeld. Zo zie je bijvoorbeeld niet dat het tijgertje eigenlijk op een schommel zit. 'Happy' komt ook uit een set van MFT en 'birthday' is uit een set van Altenew.Met deze kaart doe ik graag mee bij de '4-Season Challenge' met het thema 'dieren'

dinsdag 23 oktober 2018

Voorbeeldkaart Liftchallenge

Een tijdje geleden won ik bij de Liftchallenge. Daarom mocht ik deze keer een voorbeeldkaart maken voor de nieuwe challenge. 

Het is de bedoeling dat je een kaart maakt met cardstock stroken die je bestempelt met embossingpoeder. 

Ik koos voor roze kleuren en gebruikte wit embossingpoeder voor de tekst en voor de babykleertjes. 


Ik vond het eerlijk gezegd een lastige challenge. Ik heb heel wat zitten schuiven met kleurtjes cardstock. Ik ben heel benieuwd wat anderen gaan maken. Doen jullie ook gezellig mee?


vrijdag 19 oktober 2018

CAS on Friday #144

Afgelopen week was ik net te laat om mijn kaart nog mee te laten doen bij CAS on Friday. Vandaag is er weer een nieuwe challenge van start gegaan. Ik was net met herfstkaartjes bezig, dus post ik hem gelijk. Deze keer niet te laat ;)


Op een stuk aquarelpapier klodderde ik wat met gele, oranje en rode verf. Toen het droog was spetterde ik er nog wat terracottakleur over. Ik stempelde een heel aantal blaadjes met de set 'One with nature' van Simon Says Stamps. Daarna embostte ik ze met goud. Ik heb wat heen en weer geschoven, verschillende maten kaartjes erbij gepakt en toen tekst gaan stempelen en plakken. Uiteindelijk had ik 7 kaartjes! Dat schiet lekker op.

De vakantie zit er weer op. Ik heb heerlijk genoten van alles in een rustiger tempo doen en de kids gezellig om mij heen. De winterkleren hangen in de kast en de mutsen en sjaals zijn weer uitgezocht. 

dinsdag 16 oktober 2018

Crazy for CAS #10

Het thema van deze maand bij Crazy for CAS is 'herfst'. Op de inspiratiefoto staan herfstblaadjes en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan. 


Ik gebruikte blaadjes uit de set 'one with nature' van Simon Says Stamps. Ik stempelde de blaadjes in verschillende herfstkleuren. Daarna stempelde ik de nerven met Versamark en bewerkte ze met goud embossingpoeder (nog steeds boven het gasfornuis...). Ik vond het er echt bijpassen omdat bomen in de herfst soms een gouden gloed kunnen hebben als de zon er op schijnt. De tekst is van PTI. Eigenlijk hoort de tekst op 1 regel, maar ik heb hem in twee delen gestempeld. 

Ik wilde al heel lang goud embossingpoeder hebben, maar ik vond het lastig om te bestellen. De ene kleur goud is de andere niet en ik was bang voor een miskoop. Onlangs won ik bij de Liftchallenge een tegoedbon voor de Scrapheap. Daar zag ik mooi embossingpoeder en ik heb het besteld. De kleur is precies wat ik wilde! 

Vandaag zijn we een dagje weggeweest met de kids. Om onze ecologische voetstap wat te verkleinen zijn we op de fiets gegaan. 10 km heen en 10 km terug. De kinderen hebben het prima gedaan. Morgen hebben we een knutseldagje gepland. Dat wordt vast ook gezellig!

woensdag 10 oktober 2018

MFT Color Challenge #102
Bij MFT kan ik op het nippertje nog meedoen met de kleurenchallenge. Dit zijn de kleuren waar je deze keer mee mag werken:


Ik koos de stempelset 'Bold Blooms' van MFT en stempelde de bloemen en blaadjes in bovenstaande kleuren. 


Voor het woord 'happy' gebruikte ik mijn nieuwe stans van Gummiapan. Ik koos eerst voor roze, maar dat viel weg door de roze bloemen op de achtergrond. Daarom kleurde ik een stuk papier groen met Distress Oxide en stanste daar het woord uit. Dat komt beter uit. 

De stempelset heb ik al vaak gebruikt, maar hij blijft leuk. Door de kleurenchallenge ontdekte ik nu dat de takjes en hartjes van de bloemen niet alleen met zwart mooi gestempeld kunnen worden, maar ook met grijs. Weer wat geleerd;)

maandag 8 oktober 2018

Bezoek demodagen Doe@ding

Zoals ik vorige week al schreef heb ik erg genoten van mijn uitje naar Doe@ding. Ik heb er heel wat leuke spulletjes gekocht en inmiddels ook al een paar kaartjes gemaakt. 

Dit kaartje maakte ik als eerste:


Heel eenvoudig, maar het heeft eigenlijk niet meer nodig. Nadat ik het kaartje helemaal klaar had zag ik dat de golfjes wel erg licht zijn. Een volgende keer stempel ik ze met een tintje donkerder.

Daarna volgde dit kaartje:


Het kleuren kostte stiekem toch nog wat tijd. Met NuvoDrops wilde ik sneeuwvlokken in de lucht maken. Als je de druppels maakt zijn ze wit, maar ze drogen transparant op. Nu zijn het net regendruppels! Weer wat geleerd...

Hier nog een foto van mijn aankopen:


woensdag 3 oktober 2018

Baby boy

Op Pinterest zag ik een leuk kaartje voorbij komen. Met dat kaartje in gedachten ging ik op zoek naar een leuk stukje DP voor de achtergrond. Daarna zocht ik er effen gekleurd papier. Ik heb flink zitten dubben. Geel en groen, Aqua en zeegroen, enz. Uiteindelijk gekozen voor twee kleuren zeegroen. Het is heel anders geworden dan het kaartje dat ik als inspiratie gebruikte. En eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet goed wat ik hier nu van vind... Misschien herkenbaar?


Inmiddels ben ik druk bezig met mijn nieuwe spulletjes van Doe@ding. Wat hebben mijn schoonzus en ik zaterdag genoten! Eerst een workshop 'mixed media' en daarna lekker snuffelen tussen alle spulletjes. Ik voelde mij echt als een kind in een snoepwinkel. Zoveel mooie spullen! En wat kies je dan? Ik ben uiteindelijk met 4 stempelsets naar huis gegaan, een stans, wat inkt en papier en drie Zig markers. Die heb ik al lang op mijn wishlist staan en ik wilde heel graag testen of dit iets voor mij is. Mijn eerste pogingen zijn nog niet zo geslaagd, maar ik blijf nog even oefenen! 

donderdag 27 september 2018

New home

Bij 'de Egel' vragen ze om een kaart met het thema 'nieuw begin'. Daar past onderstaande kaart goed bij:


Omdat het huisje best wel wat details heeft, heb ik de rest van de kaart rustig gelaten. De gestanste letters zijn van MFT en de gestempelde tekst is van PTI. 

Ik ga vandaag lekker genieten van het mooie weer. Waarschijnlijk één van de laatste dagen met dit weer voor de koudere tijd die voor ons ligt. 

woensdag 26 september 2018

Vinz

Gebaseerd op het geboortekaartje maakte ik dit kaartje voor de ouders van de kleine Vinz:


 Ook het geboortekaartje was verdeeld in drie verschillende vlakken. Het zilveren glitterpapier oogde wat 'saai'. Daarom stanste ik er een hartje uit. Dat maakte het net wat leuker.

Zaterdag ga ik gezellig met mijn schoonzus naar de Demodagen van Doe@ding! Dat wordt vast heel leuk. Ik zorg dat ik een goedgevulde portemonnee meeneem;)

woensdag 19 september 2018

Crazy for CAS #9

Bij Crazy for CAS vragen ze een kaart die gebaseerd is op een afbeelding van Pinterest. Ik maakte vorige week deze kaart:


Ik werd geïnspireerd door deze kaart:

Image result for altenew clear stamp ditsy print

De kaart staat op de site van Altenew als inspiratie bij een stempelset die ze verkopen. Er staat helaas niet bij wie deze kaart gemaakt heeft. Ik vond de kleuren zo mooi gekozen voor een bloemenkaart. Onrealistisch, maar toch prachtig. Zodoende ging ik zelf aan de slag om in vergelijkbare kleuren een bloemenkaart te maken. 

zaterdag 15 september 2018

MFT Sketch Challenge #402

Ja, daar ben ik alweer met een kaartje voor een challenge! Op het moment vind ik 's avonds af en toe wat extra tijd om te knutselen. Zodoende lukt het ook om met verschillende challenges mee te doen. Bij MFT is er deze week een leuke Sketch Challenge

Ik maakte dit kaartje:


En dit was de sketch:

Ik kleurde de afbeelding 's avonds bij lamplicht. Ik was heel benieuwd of de kleuren er overdag nog wel goed uit zouden zien. Maar dat viel alles mee!

Ik vertrek zo met de kinderen naar de kinderboerderij. Het is perfect weer om even lekker naar buiten te gaan. We kunnen in de winter waarschijnlijk nog genoeg binnen zitten. 

donderdag 13 september 2018

Liftchallenge #133

Bij de Liftchallenge werd gevraagd om een schudkaart in CAS-stijl. Het is al even geleden dat ik een schudkaart heb gemaakt, terwijl het altijd leuk is om te doen. Ik kwam al snel op het idee om een kaart te maken voor een geboorte. Maar hoe? Veel dingen die ik bedacht waren in mijn optiek niet echt CAS. Ik ben eerst wat gaan schetsen en zo ontstond langzaam een ideetje.


Als schudmateriaal heb ik wat sequins gekozen en een aantal stempelafdrukjes van de PTI-set 'Hanging out'. Het is een beetje lastig om het goed op de foto te zetten omdat alles naar beneden zakt, maar er zitten een slabje, shirtje en 2 sokjes in.
Nadat het kaartje af was, had ik het even op het dressoir gezet. Er hebben al een aantal kinderhandjes aangezeten om er eens mee te schudden. Het kaartje valt dus goed in de smaak ;)

maandag 10 september 2018

Cas on Friday #141

Bij CAS on Friday is de huidige challenge 'Flowers'. Nou, daar heb ik genoeg stempels van. Ik koos voor mijn favoriete bloemenstempels van MFT. Ik stempelde een aantal bloemen in een kleurenschema van PTI. Een mooie woordstans van Mama Elephant maakte het geheel af. Wat mij betreft een echt CAS kaartje!

donderdag 6 september 2018

Zeg het met bloemen!

Afgelopen weekend heb ik mijn bloemenstempels er weer eens bij gepakt en ben ik aan de slag gegaan. Het was heel gezellig, want om mij heen had ik drie knutselende kinderen. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder die veel creatief bezig was en ik hoop dat mijn kinderen er net zo van genieten als dat ik dat als kind deed. Het proces verliep niet vlekkeloos. Sommige kleuren inkt zorgden voor een minder mooie afdruk en tot twee keer toe viel mijn stempel uit mijn handen. Eén kaart was daardoor niet meer bruikbaar (voor de kids niet erg, want zij konden de gestempelde bloemen goed gebruiken). Bij de andere kon ik het mooi verstoppen onder het roze label.Ik gebruikte voor beide kaarten een kleurenschema van PTI. Het kleurenschema dat ik gebruikte voor de eerste kaart vond ik minder mooi dan de tweede, maar nu de kaarten klaar zijn vind ik de eerste mooier. Zo gaat dat soms, he?!

Met de eerste kaart wil ik graag meedoen bij DCL #296 Alles mag!

zaterdag 1 september 2018

Babykaartjes

Nu alle druktes rondom de bruiloft voorbij zijn, komt er hopelijk weer wat meer knutseltijd. We hebben vorige week genoten van een prachtige, gezellige dag. Het was echt genieten! 

Ik had nog wat kaartjes voor geboorte nodig en maakte deze twee kaartjes:Terwijl ik bezig was twijfelde ik over de kleur roze. Daarom maakte ik twee varianten. Het is een makkelijk kaartje om te maken. Misschien ga ik hem ook nog wel in blauw of mintgroen maken. 

Van m'n schoonzus kreeg ik voor mijn verjaardag een wel heel leuk cadeau: een bezoekje aan Doe@ding. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me erg leuk. Eind van de maand gaan we: echt iets om naar uit te zien!

donderdag 23 augustus 2018

Simply graphics #3

Het derde kaartje werd deze:


Ik koos eerst het DP voor de achtergrond. Ik sneed een strook off-white die ik erop plakte. Daarna de rode bloemen. Ten slotte stempelde ik op kraft de tekst 'just for you'. Het kaartje ging naar Ellen om haar succes te wensen op haar nieuwe school. 

Vandaag een drukke dag voor de boeg. Mijn zusje trouwt en ik ben ceremoniemeester. Ik moet ervoor zorgen dat heel mijn gezinnetje op tijd in de kleren gehesen is en de meiden hun kapsels gedaan zijn. En straks komt de kapster voor mijn haar. 
De jongste was al vroeg wakker (die snapt natuurlijk niet dat uitslapen vandaag wel lekker zou zijn geweest). Daarom zitten we nu samen beneden en probeer ik alles nog rustig te houden zodat de andere kids nog even kunnen slapen. Als ze straks allemaal wakker zijn ga ik gauw aan de slag!

zaterdag 11 augustus 2018

Simply graphics #2

Het tweede kaartje dat ik maakte met de stansen van Simply Graphics, was dit kaartje:


De strookjes DP komen ook van Gerdine. Ik had eerst andere kleuren en daarbij okergele blaadjes. De kleurcombi was prima, maar de blaadjes sprongen er niet genoeg uit. Daarom koos ik ander DP en daarbij rode blaadjes. Wat mij betreft een betere combinatie. 

Nog een paar dagen en dan is mijn vakantie voorbij. Wat hebben we het getroffen met het mooie weer! En ik heb nu gewoon weer zin om straks lekker aan het werk te gaan.

zaterdag 4 augustus 2018

Simply graphics #1

In de vakantie heb ik vaak wat meer tijd om te knutselen dan daarbuiten. Ik had veel zin om weer wat te gaan maken en leende van Gerdine de mooie stansen van Simply Graphic. Ik maakte er een hele voorraad kaarten mee. 
De meeste kaarten die ik verstuur gaan naar zieke of oudere mensen. Ik heb er eigenlijk altijd tekort. Met een flinke voorraad kan ik hopelijk weer even vooruit. 

Dit is het eerste kaartje dat ik ermee maakte:Ik stanste het bloemetje uit een cirkel. De cirkel en de bloemblaadjes plakte ik met foam op de kaart waardoor het wat hoger kwam te liggen. Ik hou wel van de combi kraft en off-white. Daarom een bannertje van kraft en een stukje touw. 

woensdag 25 juli 2018

Just for you

Voor mijn nichtje maakte ik deze kaart. Ze is dol op knalroze en dit is overduidelijk in haar interieur terug te vinden. 


Ze is iets jonger dan ik, maar heeft heel veel lichamelijke klachten. Terwijl ze boordevol plannen en ideeën is, werkt haar lichaam niet mee. Op dit moment ondergaat ze allerlei onderzoeken om te kijken wat er aan de hand is. De artsen staan nog voor een groot raadsel en zijn op zoek naar de juiste diagnose voor deze mysterieuze ziekte. Ze woont te ver weg om even mijn neus om het hoekje te steken. Daarom even een kaartje.


zaterdag 21 juli 2018

CAS on Friday #137

Vanmiddag had ik wat knutseltijd en zocht ik op welke challenges er momenteel lopen. Bij Cas on Friday zag ik de 'Christmas-challenge'. Terwijl het hier heel warm is ging ik toch aan de slag voor deze challenge. Van Gerdine kreeg ik vorige week wat DP en daar zaten ook wat strookjes van Alexandra Renke bij. Ik heb een poos zitten zwoegen op een kaartje dat uiteindelijk toch niet naar mijn zin was. Toen kwam er ineens een ander idee in mij op en was ik binnen 10 minuten klaar!zaterdag 14 juli 2018

Mannenkaartje

Eindelijk weer eens een blogberichtje van mij. Het is hier de afgelopen weken zo druk geweest dat ik het knutselen en bloggen even geparkeerd had. Nu wil ik het weer een beetje oppakken. Volgende week geven ze wat regen af. Echt knutselweer wat mij betreft! Ook wil ik bij jullie op je blog komen kijken. Ik heb een heleboel gemist!

Deze mannenkaart maakte ik al een tijdje geleden. Ik heb eerst de achtergrond verschillende kleuren gegeven. Daarna stempelde ik met die kleuren een aantal keren de vorm. Eigenlijk is het de binnenkant van een bloem, maar hier gebruik ik hem dus anders. Vervolgens stempelde ik de vorm nog een paar keer met VersaMark en emboste ik met zilver. 'Birthday' stanste ik een paar keer uit donkerblauw papier zodat het woord er wat dikker op ligt. 


Ze geven voor vandaag mooi weer af. Ik denk dat ik het zwembadje maar eens op ga zetten voor de kids. Altijd leuk!


dinsdag 19 juni 2018

Guestdesigner liftchallenge #132

Onlangs won ik bij de Liftchallenge. Al vanaf het moment dat ik meedoe met challenges is de Liftchallenge bij mij favoriet. Het lukt niet altijd om mee te doen, maar dat zal iedereen weleens hebben. In ieder geval heb ik naast een mooie prijs ook de gelegenheid gekregen om een keer guestdesigner te zijn. Toen ik de opdracht kreeg moest ik wel even nadenken. Het is een beetje anders dan ik gewend ben.

Maak een eenvoudige kaart op een witte achtergrond met strips die je zelf gemaakt hebt. Daarop een witte die-cut. Liften dus, maar vrij in je uitwerking. 

Langzamerhand ontstond er een ideetje. Ik ging aan de slag en maakte deze kaart:


Eerst kleurde ik een stuk watercolor papier met wat verschillende kleuren paarse inkt. Daaruit stanste ik de bannertjes. Ik plakte ze naast elkaar op en daarop plakte ik het witte takje. Ten slotte nog een fijn tekstje. Dat was eigenlijk nog het moeilijkste: uit mijn voorraad een geschikt tekstje zoeken. Uiteindelijk koos ik dus voor deze. 

vrijdag 15 juni 2018

Wishing you a very happy birthday!

Een paar weken geleden liet ik een kaart zien met gekleurde cirkels. Ik had dezelfde cirkels eerst gemaakt op watercolor papier. Dat werd toch niet helemaal zoals ik in gedachten had. Toch vond ik het ook niet direct 'prullenbakwaardig'. Het velletje ging in mijn laatje. Later pakte ik het er weer bij. Ik bedacht me dat ik er iets van kon maken in combinatie met de stans van PTI. En toen was het eigenlijk snel klaar. 


Ik heb een drukke dag voor de boeg: twee verjaardagen en de kinderen hebben ook nog verschillende activiteiten. Afgelopen week was ook al druk. Ik heb nog helemaal niet op jullie blogs kunnen kijken. Hopelijk vind ik toch nog ergens een gaatje om even te kijken. Toch wel erg leuk om alle jullie moois te bekijken! Fijn weekend!

dinsdag 12 juni 2018

Happy birthday

Voor ik zo aan het werk ga post ik nog snel even dit berichtje. De kaart maakte ik met één van mijn favoriete sets: de Sketched blooms van MFT. Erg prettig om mee te werken en het gaat ook lekker snel. Een bannertje erbij en de kaart is al klaar! Ik koos voor de kleurcombi roze-oranje-rood. Het resultaat werd anders dan ik had gedacht, maar niet minder mooi. 


Fijne dag vandaag!

woensdag 6 juni 2018

Cadeauverpakking

Vorige week kocht ik een kleinigheidje ter gelegenheid van haar verjaardag: een maskertje. Het 'grote cadeau' geven we als ze echt haar verjaardag viert. Ik wilde het leuk inpakken, maar ik wist nog niet hoe. Zaterdagmorgen zag ik een post van Inge. Die heb ik direct gelift. Zo leuk! En eigenlijk heel snel gemaakt. Ik moest het doen met de spullen die ik had. Ik had liever een wat feller gekleurd lint gebruikt. Ach ja, zo kan het ook. En m'n zus was er blij mee!


Naast de trouwkaarten die ik aan het maken ben voor één van mijn zussen, voorbereidingen voor de bruiloft en ervoor zorgen dat heel mijn gezin straks fatsoenlijk gekleed is voor de grote dag (met dat laatste ben ik bijna rond) vond ik afgelopen zaterdag nog even tijd om allerlei  halve projecten te verwerken tot een kaart. Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar dan maak ik bijvoorbeeld een aantal achtergrondjes of stans ik een aantal dingen uit, maar is het er nog niet van gekomen om er een kaart van te maken. Nu had ik in korte tijd 12 kaartjes klaar. Dat is weleens lekker voor de voorraad.