dinsdag 29 september 2020

MFT Color Challenge #150

Prachtige herfstkleuren bij de Kleurenchallenge van MFT


Met het herfstweer van de laatste tijd, zit ik ook met mijn kaartjes helemaal in herfstsferen. 

Ik pakte de Flashy Florals van MFT erbij en stempelde de bloemen en blaadjes in de kleuren van de challenge. Ik plakte het geheel op een kraftkaartje. Ook het tekstje stempelde ik op kraft. Een randje vellum erachter en klaar! Ik denk zomaar dat mijn tante deze binnenkort uit mijn kaartenbak vist als ze weer kaartjes komt halen ;)

zaterdag 26 september 2020

MFT Sketch Challenge #508

Vandaag was het hier echt herfst! Het waaide en regende flink. En omdat mijn huis helemaal aan kant was ivm de bezichtigingen van gisteren, plande ik een lekkere knutselmiddag. Dat was boffen! Op het laatst scheen er zelfs een zonnetje op mijn tafel. Heerlijk! 

Ik ging lekker aan de slag met de wekelijkse sketch van MFT

Ik koos voor herfsttinten. Het is gelijk een sneak preview van de swap met Daniëlle. Daarvan zien jullie vrijdag meer.

Het kaartje is voor een meisje dat plotseling problemen heeft met haar ogen, waardoor ze weinig meer ziet. Het is nog onbekend wat de oorzaak is. Even een kaartje om te laten weten dat we aan haar denken.

maandag 21 september 2020

Liftchallenge #152

Ook deze keer doe ik weer mee met de Liftchallenge. Deze keer is de opdracht om een strook te kleuren met inkt, krijt, o.i.d. en dan silhouetten te stempelen. Ik zag al een aantal voorbeelden met bloemen. Ik wilde daarom juist iets anders. Mijn oog viel op een stempelset met ballonnen. Die kunnen natuurlijk ook prima als silhouet gestempeld worden! Ik had dat nog nooit gedaan, maar dat is juist het leuke van challenges: je doet weer eens iets anders.

De strook gaf ik vrolijke kleuren. Zo werd het een feestelijk geheel. 
Op de foto krijg ik het niet zo helder. Het roze knalt eigenlijk veel meer.

Om geen zwarte vlekken te krijgen, legde ik het gelijk op de kast om een poos te drogen voor ik het op de basiskaart zou plakken. Hoor ik opeens "dit is een leuk kaartje, mam". En jawel, daar stond dochterlief met het kaartje in haar handen! Gelukkig had ze de zwarte inkt niet aangeraakt. Dat viel mee! 

maandag 14 september 2020

MFT Card Design Clean and Simple

Bij MFT kun je op dit moment in drie categorieën meedoen met een challenges. Card Design Superster 2020 heet het. Ik koos voor 'clean and simple'. 

Ik had al snel een ideetje. De 'penguin party' van MFT paste daar goed bij. De achtergrond gaf ik heel subtiel nog een blauw kleurtje. Op verschillende manieren liet ik de 4 kleuren terugkomen die ik gekozen had voor deze kaart. 

Het is altijd een uitdaging om een CAS-kaart te maken. Net iets teveel dingen op je kaart en het is niet meer CAS. Maar nu is het duidelijk: het draait om de twee feestende pinguïns! 

Het knutselen was afgelopen weekend extra uitdagend. Vorige week zijn er foto's van ons huis gemaakt voor de verkoop. En dan moet echt alles opgeruimd worden! Ik moest dus weer even zoeken naar mijn snijmachine en een paar keer naar de zolder voor papier. Ik had dus gelijk wat extra beweging, haha! 

vrijdag 4 september 2020

Swap met Daniëlle #15

Vandaag weer tijd voor de swap met Daniëlle! Deze keer was de opdracht om het allerleukste papiertje uit het blokje te gebruiken. Ik vond dat toch wel het papiertje met de pijltjes.  

Bij het setje zit ook een leuk tekstje. Dat gebruikte ik aan de voor- en binnenzijde van de kaart. 

Aan de binnenkant staat de tekst 'be happy'. 

Nu snel kijken wat Daniëlle gekozen heeft als favoriete papiertje!

donderdag 3 september 2020

Liftchallenge #151

Na de zomerstop is de liftchallenge weer begonnen met een nieuwe challenge: een easle card. Ik had niet eerder zo'n model gemaakt. Maar wat een leuk modelletje is dat! 

Een collega van mijn man is opa geworden en mijn man vroeg of ik een kaartje wilde maken. Dus ben ik daarvoor aan de slag gegaan. 

De set de ik heb gebruikt is van Avery Elle. Ik stempelde,  stanste en kleurde de afbeeldingen. Daarna stempelde ik in drie keer de tekst 'een kleinkind'. Zo past het in de ronding van de cirkel. Het ruitjespapier van de achtergrond heb ik aan de voorkant terug laten komen. Toen ik daar de tekst op had gestempeld,  bedacht ik dat ik natuurlijk iets verhoogds moest hebben, zodat de kaart kan blijven staan. Dat heb ik opgelost met de kleine vlindertjes.

Ik maakte een aantal foto's van het kaartje en wilde de beste uitkiezen. Maar, oh help, toen zag ik vlekken op het kaartje. Bij het oppakken van het kaartje had ik de nog natte tekst vastgepakt. Wat baalde ik! Gelukkig heb ik nog 1 foto van het moment voordat ik de vlekken veroorzaakte.  Ik heb het gelukkig nog een beetje weg kunnen poetsen, maar een klein beetje zie je het toch nog wel. Ik zou inmiddels toch moeten weten dat die zwarte inkt van mij veel tijd nodig heeft om te drogen, zou je denken. Blijkbaar ben ik hardleers ;)