maandag 25 december 2017

Crazy for CAS #1 Waar is dat feestje?

Crazy for CAS heeft haar blog weer nieuw leven ingeblazen. Ze starten de eerste challenge met het thema 'waar is dat feestje?'. Leuk om daar mee mee te doen. Dit is mijn uitwerking geworden:


Je zou het misschien niet zeggen bij deze CAS-kaart, maar het was nog een hele klus. Eerst stempelde ik 'hoera' met een stempel van Els Brigé. Daarna stempelde ik 'jij bent' met een alfabet van Lawn Fawn. Daarna het woord 'jarig'. Hiervoor gebruikte ik letters van Altenew. Dit zijn losse letters. Ik wilde ze in de stijl van 'hoera' stempelen. Iets verspringend, maar toch een geheel. Het lijkt simpel, maar ik vond het verdraaid lastig! 
Ten slotte stempelde ik de ballon met stempeltjes van Lawn Fawn. Het touwtje heb ik met andere stempelinkt dan de letters gestempeld. Beide zijn zwart, maar op dit papier lijkt het touwtje wat lichter. En daardoor vind ik het allemaal mooi in evenwicht. 

zaterdag 23 december 2017

Happy birthday with SSS

Bij mijn vorige post had ik al aangegeven dat ik meerdere kaarten met dit model had gemaakt. Dit waren twee andere versies:Ik had de basis met de verschillende papiertjes al gemaakt, maar moest toen nog gaan bedenken wat ik er verder op zou maken. Ineens bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om de ballonnen van Simon Says Stamps te gebruiken. Ik heb voor de ballonnen drie kleuren gebruikt die ik bij de driehoekjes zag. Er zitten ook grijze driehoekjes bij. Vandaar grijze touwtjes aan de ballonnen. En bij allebei een verschillende tekst. 


Uiteindelijk weegt de kaart best wel wat door alle papiertjes. Ik weet niet of dat met 1 postzegel gaat lukken ;)

En voor wie het zich afvraagt: rechtsboven bij het eerste kaartje is een oud stukje tape op het papier gedrukt. Beetje vintage...

woensdag 20 december 2017

Welcome, little one!

Afgelopen weekend nam ik wat tijd om lekker te knutselen. Mijn tante (een trouwe afnemer van mijn kaartjes) had dringend weer een voorraad kaarten nodig. Meestal duurt het best een poosje voor een kaartje af is. Maar ik had nog wat halve projecten liggen en nu kwam ik van het ene op het andere idee. Ik maakte uiteindelijk in relatief korte tijd 10 kaartjes! 

Ik begon met dit kaartje:


Ik had het modelletje voor dit kaartje al langer in gedachten. Ik zag het een keer op Pinterest. Een paar weken geleden zocht ik verschillende papiertjes bij elkaar en maakte een aantal kaartjes. Het kleinste, effen kaartje liet ik leeg. Ik wist nog niet zo goed wat ik daar voor afbeelding op wilde maken. Dit weekend bedacht ik dat het wel leuk was om het waslijntje van PTI hiervoor te gebruiken. Weer op zoek dus naar papiertjes voor de kledingstukken. Het gras stempelde ik roze en daar overheen de tekst met zwart. 

Het is lastig om van dit model een goede foto te maken. Deze week laat ik nog een andere kaart met dit modelletje zien. Daar is het iets beter te zien.

vrijdag 15 december 2017

Merry Christmas

Van Nicole nam ik pas een mooie stempelset over met verschillende kerstkransen. Ik vind de kransen zo mooi, dat er volgens mij verder nodig is om er een mooie kaart van te maken. Ik maakte eerst deze kaart:


Ik stempelde de krans met twee kleuren groen en daarna met rood de besjes. De tekst past precies in het midden van de krans. Een klein rood ruitje aan de onderkant en de kaart was al klaar! Ik maakte er direct nog twee kaartjes van. 

Met deze kaart doe ik graag mee bij CAS on Friday met nieuwe challenge 'Christmas'.

Daarna maakte ik nog deze:


In plaats van het rode ruitje nu een rood kader. De andere twee kransen zijn nog ongebruikt. Die bewaar ik voor volgend jaar!

donderdag 7 december 2017

Sneeuw

Het was weer even geleden dat ik bij Craftliners meedeed met de challenge. Maar nu is er een leuke, nieuwe challenge 'sneeuw'. Ik dacht dat ik niets met sneeuw in mijn voorraad had, maar toen ik goed ging zoeken vond ik nog wat. Een stempel van een sneeuwpop die ik ooit gratis bij een bestelling kreeg. En mijn dochter had pas kleine stempeltjes gekregen, waaronder sneeuwsterretjes. Met stansen van MFT maakte ik de sneeuwondergrond. Met mijn nieuwe, blauwe oxide inkt maakte ik de lucht. Daarop stempelde ik de sneeuwsterren die ik met embossingpoeder wit maakte. Ik kleurde de sneeuwpop met mijn stiften, maar ik kreeg de kerstbal niet mooi genoeg. Daarom nog een poging gedaan met mijn Derwent potloden. Dat lukte beter. Ten slotte stempelde ik de tekst op de kaart.


Terwijl ik met de kaart bezig was, zag ik dat CAS on Friday ook om een kerstkaart vraagt bij de lopende challenge. Kan ik dus met twee challenges meedoen!

Inmiddels is de boot weer terug naar Spanje. Ik was blijkbaar lief geweest ;), want ik kreeg dit jaar verschillende oxide inktjes en een stempelhulp. Ik kan dus weer even vooruit!