zaterdag 28 januari 2017

Friendly flowers

Vorige week maakte ik een kaartje voor iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Ik wist al snel dat ik hiervoor de PTI-set Friendly Flowers wilde gebruiken. Als kleuren koos ik blauw en groen. Met mijn nieuwe stansen stanste ik een grote label uit waar ik de bloemen op plakte. Op de kaart 'spetterde' ik wat groene inkt en plakte ik nog een strookje DP van SU. 


Ik was lekker bezig, dus maakte de kaart nog eens, maar dan in andere kleuren. 


De kaarten zijn inmiddels al verstuurd. Tijd om weer nieuwe te maken! ;)

donderdag 26 januari 2017

Hoera!

Ook ik werd de afgelopen week door de griep geveld. Gelukkig is het nu op z'n retour en begin ik langzaam de dingen weer een beetje op te pakken. Het gaat het beste als ik rustig blijf zitten, dus kan ik mooi even een blogbericht opstellen. In de kerstvakantie heb ik een heel aantal kaartjes kunnen maken. En die heb ik nog niet allemaal laten zien. Dus laat ik vandaag één van die kaartjes zien.


Ik stempelde de teksten en de leuke diertjes van 'Cats on appeltrees' bij Gerdine. Thuis maakte ik het kaartje verder af. Heel eenvoudig door er DP met ruitjesdessin achter te plakken. Hoe eenvoudig kan het zijn?!

zaterdag 21 januari 2017

MFT Sketch #316

Na de fanfareleden in hun rode pakjes, kleurde ik er ook een aantal in groene pakjes. Ze matchen leuk met het DP van MFT. Ik heb verschillende blokjes en ze zijn heel goed bruikbaar voor allerlei verschillende kaarten. Als kind had ik ooit eens een stapeltje prachtige origami-blaadjes. Ik was er zo zuinig op dat ik ze bijna niet gebruikt heb en rond mijn zestiende zijn ze uiteindelijk in de prullenbak beland omdat ik er toen niks meer mee deed. Ik heb die neiging soms nog wel een beetje. Om al die mooie papiertjes te bewaren voor die ene keer dat ik echt een heel speciale, mooie.... Want stel je voor dat ik ooit een kaartje wil gaan maken en dat ene papiertje dan al gebruikt is? 
Onzin natuurlijk! Ik maak gewoon nu mooie kaartjes en er komt altijd weer mooi, nieuw papier. Dus ik stimuleer mijzelf om al die mooie papiertjes gewoon te gebruiken. En dat gaat me steeds beter af, hihi!

Terug naar het onderwerp: de fanfareleden in hun groene pakjes. Met behulp van de schets van de Wednesday Sketch Challenge #316 van MFT kregen zij een plekje op mijn kaart. 


Ik heb vanmiddag nog een beetje tijd om te knutselen. Mmh, wat zal ik nu eens gaan maken?vrijdag 20 januari 2017

Strike up the band!

Vorige week kwamen, na lang wachten, mijn spulletjes van MFT binnen. Door te reageren op een aantal blogposts van MFT maakte je kans om 100 dollar te winnen. En ik was de winnaar! Echt onvoorstelbaar! Ik voelde mij echt als een kind in een snoepwinkel toen ik voor dat bedrag allemaal spulletjes uit mocht kiezen. Ik zal jullie even laten zien wat ik gekozen heb:


De stempelset 'Strike up the band!' wilde ik al langer. Ik zocht ook nog een stempelset die leuk is voor jongens. Daarom koos ik 'Sweet Safari'. Ik had nog geen stansen voor labels, dus die gingen ook in mijn digitale winkelmandje. Om een leuk landschap te kunnen maken koos ik voor de 'stitched valley' en 'trees in the forest'. Bij Inge Groot had ik gezien dat je leuke flip-flop-kaarten kunt maken met de stans van MFT. Ten slotte koos ik nog een klosje Hemp cord. Op het moment dat ik bestelde kreeg je bij je bestelling nog gratis de 'roses in bloom' stans. Bofte ik even!

Vorige week jeukten mijn vingers om aan de slag te gaan met deze materialen. Ik maakte een landschap met de verschillende stansen en kleurde daarna een aantal konijntjes. 


Om te oefenen met het kleuren stempelde ik later een heleboel konijntjes. 's Avonds kleur ik er af en toe een aantal. Steeds weer in andere kleuren. Want: al doende leert men! ;)


maandag 16 januari 2017

Baby Onesie

In de kerstvakantie had ik even wat meer knutseltijd. Echt genieten om even wat langer achter elkaar creatief bezig te kunnen zijn. Als ik eenmaal bezig ben, borrelen er allerlei ideeën omhoog. Die moet ik normaal gesproken nog even in de ijskast zetten (en dan ben ik ze soms alweer vergeten....). Ik kon het niet laten om de nieuwe tekststempeltjes van MD aan te schaffen. Ze matchen zo leuk met het rompertje van MFT! Ik maakte dit kaartje:


En toen leek mij een roze versie ook wel leuk:


En ja, dan kan een jongensversie niet ontbreken!


Afgelopen weekend ben ik lekker bezig geweest met mijn nieuwe spullen van MFT. Ik hoop daar binnenkort iets van te laten zien! 

vrijdag 13 januari 2017

Craftliners #34 Anything Goes

Afgelopen najaar maakte ik dit kaartje:


Het DP komt allemaal uit een blokje van Crate Paper. Inmiddels bestaat het blokje bijna alleen nog maar uit restjes papier, want er is al heel wat mee geknutseld!
Het poesje is van MFT. Het was mijn eerste stempelset van dit merk en nog steeds favoriet! Ook de blaadjes zijn gestanst met stansen van MFT. Afgelopen week ging het kaartje naar Gerdine. Vorig jaar maakte ik met hetzelfde poesje een kaart voor haar, dus vond ik het erg leuk om met hetzelfde poesje weer een heel ander kaartje te maken.

Het kaartje laat ik meedoen met challenge #34 bij Craftliners. 'Anything Goes' is de uitdaging. 

woensdag 11 januari 2017

CAS voor Lieke!

Vorige week werd de kleine Lieke geboren. Ik vind het altijd erg leuk om een kaartje met de naam van de baby te maken. Ik werd geïnspireerd door de challenge bij CAS on Sunday'Black and white, with one color of your choice'. En laat ik nu fan zijn van de combinatie zwart, wit en roze! 
Nadat ik ook wat inspiratie op Pinterest opgedaan had, kon ik aan de slag. Voor de kaart koos ik aquarelpapier. Lekker stevig en van goede kwaliteit. Het is erg duur en daardoor helaas niet geschikt voor al mijn kaarten. Maar voor deze gelegenheid maakte ik graag een uitzondering. 


Met de alfabetstempels van Altenew stempelde ik de naam van de kleine. Met een stempel van MD stempelde ik de woorden 'cute-sweet-lovely' in roze. Langs mijn clearblok tekende ik twee zwarte strepen waar ik een pijl van maakte. Een klein hartje van Lawn Fawn zette ik op de bovenste pijl. Ik had geen bannertje, dus sneed ik uit een stukje karton een bannertje. In de opening die daardoor in het karton ontstond, sponste ik wat roze inkt. Daarna nog wat kleine hartjes op de kaart. De datum was het lastigste. Ik had niet zulke kleine cijferstempels, dus printte ik de geboortedatum uit. Ik wachtte tot het buiten goed donker was, deed het grote licht in de woonkamer aan, ging naar buiten en legde mijn kaart tegen het raam (met daaronder het papier met de datum). Door het dikke papier was het niet zo heel duidelijk, maar het lukte mij toch om het over te trekken. 
Als ik daar zo mee bezig ben, moet ik wel een beetje om mijzelf lachen. Wat een toeren halen we soms uit voor een mooie kaart, he?!

Vanmorgen kreeg ik mijn pakje van MFT. Ik won een tijdje geleden 100 dollar (nee, ik typ niet per ongeluk een 0 teveel)! Ik heb er helemaal zin in om aan de slag te gaan met al die mooie spullen!

maandag 9 januari 2017

Cats on appeltrees

Ik zie regelmatig kaartjes voorbijkomen die gemaakt zijn met de superleuke stempels van 'Cats on appeltrees'. Ik heb ze zelf niet, maar Gerdine wel. Toen ik afgelopen week bij haar ging knutselen, wist ik direct met welk materiaal ik aan de slag wilde! Ik maakte een aantal kaartjes die ik thuis verder af wilde werken. De eerste is af (helaas werkte het weer niet zo mee tijdens het maken van de foto):Wat was het leuk om te stapelen en te bedenken welk beestje bij de vrolijke beestenboel op de kaart mocht! En wat was het natuurlijk gezellig om samen te knutselen. En ondertussen uitgebreid kletsen over van alles en nog wat (vooral op hobbygebied natuurlijk...). We hebben allebei een drukke agenda, dus we hebben niet zo vaak tijd voor dit soort afspraken, maar als het kan is het natuurlijk erg leuk!

donderdag 5 januari 2017

'Handlettering'

Iemand vroeg mij om een kaart die ze naar haar zus kon sturen. Een kaart met een toepasselijke tekst. Het leek mij leuk om wat te spelen met verschillende alfabetstempels. Ik maakte eerst een voorbeeld op een papier en ging daarna aan de slag op een kaart. Het was een hele uitdaging om alle letters enigszins recht op papier te krijgen en met de goede afstand ten opzichte van elkaar. Er ging ook regelmatig wat mis. Ik stempelde een keer een 'q' i.p.v. de 'o', de 'i' ondersteboven en een keer scheef. Omdat sommige letters ontbraken moest ik creatief zijn en bijv. van de 'p' een 'b' maken. Maar uiteindelijk is het gelukt!


Degene die mij de opdracht had gegeven, wilde een soort serie met wat detailverschillen. Zodoende maakte ik ook de volgende twee kaarten (zoek de verschillen...):