zaterdag 30 januari 2016

Flowers

Manlief was gisteren een avondje weg. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om aan de slag te gaan voor de Dutch Card Lovers Challenge. 'Bloemen' is het thema. Een tijdje geleden kocht ik een mooie stempelset met bloemen van PTI. Behalve de twee kaartjes die ik eerder op mijn blog heb laten zien, had ik er nog niet zoveel mee gedaan. Nu dus maar weer eens uit de kast gehaald. In combinatie met papiertjes van SU is dit het resultaat geworden:Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken!

donderdag 28 januari 2016

Liftchallenge #99

Afgelopen week heb ik op heel wat blogs de Liftchallenge voorbij zien komen. Erg leuk om te zien wat iedereen er al van gemaakt heeft. Ik wilde hem aan me voorbij laten gaan, omdat ik geen geschikte stansen had voor deze challenge. Alhoewel... ik had die vlinderstansen van SU toch? En al zoekend in mijn mandje kwam ik de tekststans van Lawn Fawn tegen. Op zoek naar papier vond ik deze glimmende vellen. En toen begon het gepruts! Wat een klus, zeg! Maar wel heel leuk om dit onder je handen te zien groeien. Met deze kaart doe ik mee aan liftchallenge #99. Het was lastig om er een goede foto van te maken. De kaart zakte steeds scheef en het glimmende papier gaf soms een vreemd effect op de foto. Dit is het beste wat ik ervan kon maken:


Toen ik klaar was met deze kaart, had ik intussen ook mijn sterrenstansen ontdekt en daar onderstaande kaart mee gemaakt.


 Ik liet mijn dochters kiezen welke ik voor de liftchallenge zou doen. En dat werd met stip de eerste kaart.

dinsdag 26 januari 2016

Schudkaart #2

Vorige week liet ik één van mijn schudkaarten zien. Hier is de andere die ik toen ook maakte. Ook weer met de stempelset I knead you van MFT. Deze kaart is een behoorlijke lift van een kaartje dat ik ooit weleens op Pinterest tegenkwam. Moet soms ook kunnen, vind ik... ;)


Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!

zaterdag 23 januari 2016

Eigen stempel!

Ik heb wat zitten dubben, wikken en wegen. Vorige week uiteindelijk de knoop doorgehakt en gisteren lag hij in de brievenbus: een eigen stempel van mijn 'logo'. Ik heb de stempel besteld bij Ellen van 'Studio Stempel'. Ellen heeft goed met mij meegedacht over o.a. de grootte van de stempel. Als je ooit een stempel wilt laten maken vind ik dit adres echt een aanrader.

En dit is het resultaat:


Vanaf nu zijn al mijn kaartjes aan de achterkant voorzien van deze afdruk. Ik ben er helemaal blij mee!

vrijdag 22 januari 2016

Schudkaart #1

Iemand vroeg aan me om schudkaarten te maken. Een aantal voor kinderen en een aantal voor volwassenen. Ik heb er nu twee voor kinderen gemaakt en ik wacht nog op een goed idee voor een schudkaart voor volwassenen ;). De kaart die ik vandaag gemaakt heb was uiteindelijk nog best een klus. 
Tot nu toe gebruikte ik foam bij het maken van schudkaarten. Ik kocht het afgelopen zomer voor 24 cent (korting op korting!) bij Kruidvat. Er zaten 5 velletjes foam in het pak. De kleuren zijn echter niet zo mooi. Het is prima bruikbaar zolang het foam niet zichtbaar is. Maar als je een smal frame wilt gebruiken is de foam niet geschikt. Gerdine liet me zien dat je ook een schudkaart kunt maken door heel veel laagjes cardstock te gebruiken met dezelfde afmetingen als je frame. Die plak je allemaal op elkaar en dan heb je dus ook een schudkaart. Bij onderstaande kaart heb ik dit toegepast.


De tekst komt uit een stempelset van Craftemotions. Een stempelset met allemaal Nederlandse verjaardagsteksten. Het poesje is uit de stempelset I knead you. 

Binnenkort laat ik de andere schudkaart zien. Tot gauw!

dinsdag 19 januari 2016

Wonderful Wings

Onlangs kocht ik de stempelset 'Wonderful Wings'. Ik begon maar eens wat te proberen. Eén vlinder met roze en rood en een andere in aubergine tinten. De eerste vlinder was niet naar mijn zin. De tweede wel. Het mooie van deze set is dat je verder weinig nodig hebt voor een mooie kaart. 


Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!

vrijdag 15 januari 2016

Sem

Afgelopen week kreeg ik te horen dat er bij iemand uit onze kennissenkring een jongetje geboren was: Sem. Daar moest natuurlijk een kaartje voor gemaakt worden! Ik had een idee in mijn hoofd, maar het was moeilijk om geschikt papier erbij te vinden. Ik heb niet zoveel papier voor babyjongens. Uiteindelijk is het daarom dit groen geworden. 
Ik vraag me af of ik de letters kleiner had moeten kiezen. Misschien waren de verhoudingen in de kaart dan beter geweest. Ach ja, ik leer elke dag weer een beetje bij!


dinsdag 12 januari 2016

Verjaardagskaart

Vorige week maakte ik dit kaartje:


Inmiddels is het kaartje gearriveerd bij de jarige en kan ik het ook aan jullie laten zien. Ik werd geïnspireerd door Inge met dit kaartje. Volgens mij heeft Inge de cirkels op elkaar gelegd. Het leek mij wel leuk om de cirkels eerst uit te stansen. Daarna heb ik de buitenste cirkel eruit gehaald en vervangen door de cirkel van design paper. Het is een precies werkje, maar ik vind het resultaat erg leuk. De poes is van een van mijn favoriete stempelsets van MFT. De tekst heb ik uit kurk gestanst. 

Tot gauw!

donderdag 7 januari 2016

Sunday stroll

Zoals ik al eerder schreef, ben ik vorige week een ochtend bij Gerdine geweest. Ik ging weg met wat halve projecten.'s Avonds maakte ik een van de kaartjes af, maar voor ik hem aan jullie kon laten zien moest hij eerst op de post. Als het goed is, is het kaartje inmiddels gearriveerd bij een lieve vriendin van me. Zij houdt van kleur en de kaartjes die ze zelf stuurt zijn vaak met foto's van kinderen. Vandaar dus dit kaartje voor haar. Het inkleuren van stempels moet ik nog een beetje onder de knie krijgen, maar al doende leert men. Toch?!
vrijdag 1 januari 2016

Serie kinderkaarten

Allereerst natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar! Ik wens jullie een fijn en creatief jaar toe!

Omdat ik vakantie had, kon ik afgelopen week een heel aantal kaarten maken. De komende tijd hoop ik ze aan jullie te laten zien. Op Pinterest zag ik een kaartje van Gerdine. Ik vond het kaartje zo leuk, dat ik het nagemaakt heb in drie verschillende kleuren. Op ieder kaartje koos ik voor een andere afbeelding. Twee van de drie kaarten kan ik laten zien. Van de andere heb ik geen foto meer gemaakt.