maandag 29 april 2019

Pop-up slider card

Vandaag was het onverwacht een prachtige dag. Dat kwam goed uit, want we hadden een fietstocht gepland. We hebben er enorm van genoten. Zelfs onze 6-jarige heeft met zijn kleine beentjes toch maar mooi 25 km weggetrapt!

Morgen vieren we de verjaardag van mijn tante met een dagje dierentuin. Omdat ze een trouwe afneemster van mijn kaarten is, wilde ik iets speciaals voor haar maken. Ik kwam op het idee om een pop-up slider card te maken. Maar hoe maak je zoiets? Ik heb er geen stansen voor. Eerst even gespeurd naar hoe zo'n ding heet en toen een goede uitleg op YouTube bekeken. Ik wilde gelijk in tweevoud werken. Dat was maar goed, want ik maakte een fout waardoor één van de twee in de prullenbak belandde. Maar verder ging het eigenlijk best vlot.

Ik probeer er binnenkort nog één te maken. Nu ik het eenmaal gedaan heb, kost het vast wat minder tijd. En het is zo'n leuk modelletje. Ik loop er alleen een beetje tegenaan dat mijn snijmesjes van mijn SU-snijmachine niet zo goed hun werk doen. Ik heb al een keer nieuwe mesjes besteld, maar binnen no-time had ik het weer. Het papier 'stropt op' (ik zou niet weten hoe ik het anders moet omschrijven). Ik ben heel benieuwd of jullie dat ook weleens hebben en zo ja: wat kan ik er aan doen of hoe kan ik het voorkomen?

donderdag 25 april 2019

Have a delightful day

Zo, daar ben ik eindelijk weer eens met een post. Half april kreeg ik de griep. Het duurde even voor ik opgeknapt was en daarna had ik andere prioriteiten. Daardoor kwam het er ook niet van om een bezoekje aan jullie blog te brengen. Dit ga ik weer oppakken. Volgens mij heb ik de belangrijkste dingen nu afgerond. Ik denk dat het volgende week ook wel weer lukt om wat te knutselen. Yes! 

Dit kaartje stond nog in mijn concepten. Zodoende kan ik toch iets aan jullie laten zien. Gewoon een lief tafereeltje. Gekleurd met mijn Zigs. Ik krijg er steeds wat meer vaardigheid in. 


Wat was het genieten met het mooie weer, he?! Toch vind ik het ook niet erg dat het nu wat frisser wordt. Er liggen nog veel klusjes in huis te wachten en het is natuurlijk perfect knutselweer!

woensdag 10 april 2019

Hoera voor Nicole!

Nicole wordt vandaag 50 jaar! Ik ben fan van de kaartjes die ze maakt. Kleurrijk, gevarieerd en altijd een plaatje om te zien. Ook dit jaar ging er een kaartje van mij haar kant op. Ik koos voor roze, zwart en wit. Ik zocht al mijn zwart-wit papiertjes bij elkaar en koos wat matchende papiertjes. 50 is een speciale leeftijd, dus mocht het kaartje ook iets speciaals hebben. Daarom koos ik voor een shaker. In de shaker stopte ik wat zilveren, witte en roze sterretjes. Terwijl ik bezig was, kwam ik op het idee om er een kwastje aan te hangen. Geen idee hoe je zoiets maakt, maar ik ben gewoon aan de slag gegaan met een stukje twine en het lukte nog snel ook. Dit ga ik vast vaker doen, want ik vind het een leuke aanvulling op je kaart. 


maandag 1 april 2019

MFT sketch challenge #430

Ik kwam maar niet op een ideetje voor een verjaardagskaart voor de derde jarige in het gezin. Ik ben eerst maar eens tussen mijn stempels gaan snuffelen. Daar vond ik een leuke set voor onze 'konijnenfan'. En in combinatie met de sketch challenge van MFT, was ik uiteindelijk vrij snel klaar met deze kaart. Uiteraard ook voor deze dame een kraselement. Ik had voor de bruiloft van mijn zusje een pakket met vijf vellen gekocht. Ze zijn bedoeld voor de Silhouette, maar ik knip of stans er gewoon zelf mijn afbeeldingen uit. Dat gaat prima.