donderdag 30 juli 2020

Groen

Op Pinterest zag ik een kaartje voorbij komen met diverse blaadjes in diverse kleuren groen. Dat vond ik een goed idee voor een 'thinking of you-kaartje'. Die kaartjes gaan vrij hard bij mij. Daar kan ik er dus niet genoeg van op voorraad hebben. Ik koos uit mijn stempelsets een set van MFT en een set van Papertrey. Ik zocht wat groene inktjes uit en ging aan het stempelen. Het ziet er altijd eenvoudig uit, maar ik vind het verdraaid lastig om alles goed te verdelen. De blaadjes moeten niet te dicht bij elkaar zitten, maar je wilt ook geen witte vlakken. Herkennen jullie dat? Nu ging het eigenlijk best goed omdat ik de gaatjes opvulde met stipjes en bloemknopjes. 

Toen mijn tante hem zag, vroeg ze direct of ik er nog een paar wilde maken. Ik maakte er nog drie. Maar toen ik de bannertjes met de touwtjes op het kaartje vast wilde maken, ontdekte ik dat mijn zwarte draad bijna op was. Ik redde het precies om er bij alledrie de kaarten nog een strikje op te doen, maar nu is het toch echt op. Ik zocht gelijk op internet naar nieuw touw, maar ik kan het nergens vinden. Ik heb het ooit gekocht bij een internetshop die niet meer bestaat, dus dat gaat ook niet meer lukken. Iemand een goede tip? 

maandag 27 juli 2020

MFT Sketch Challenge #499

Ook deze week doe ik weer mee met de Sketch Challenge bij MFT. Dit is de schets:
Op de plek van de cirkels heb ik bloemen gekozen. Het vierkant heb ik gemaakt door eerst een post-it op mijn kaart te plakken. Daar omheen plakte ik andere plakbriefjes. Ik verwijderde de post-it en had toen een perfect vierkant om te blenden! Dit weekend ben ik druk geweest met een heel aantal 'bestellingen'. Mensen hebben dan eerder kaartjes bij mij gekocht en willen hetzelfde kaartje dan nog een aantal keer. Zo had ik inmiddels 12 kaartjes in bestelling. Ook al moest ik van sommige kaartjes drie dezelfde exemplaren maken, het kost stiekem best nog wat tijd. Maar nu ben ik bijna klaar!

Vandaag en morgen ben ik nog bezig met het opruimen en ordenen van allerlei spullen. Dan nog wat kleine dingetjes bijwerken en kan ik echt vakantie gaan houden! Ik heb er al zin in! 


maandag 20 juli 2020

MFT Sketch Challenge#498

Ook deze keer doe ik weer mee met de Sketch Challenge van MFT. Dit is de schets van deze week:
Ik wist niet direct wat ik wilde maken. Daarom snuffelde ik tussen mijn stempels om te kijken of ik iets leuks vond waar ik mee aan de slag kon. En toen viel mijn oog op de set 'Polar pals' van MFT. Een leuke set voor een tafereeltje,  maar ook 'los' zijn ze leuk te gebruiken. 
En zo kwam ik tot het volgende kaartje:

Ook de tekst is van MFT. Afgelopen week zag ik bij iemand een kerstkaartje en reageerde ik nog dat ik nog niet zo met kerstkaarten bezig was. En nu heb ik ineens een zelf een kerstkaartje gemaakt! Wie weet rollen er deze zomer nog meer kerstkaartjes uit mijn hand!

woensdag 15 juli 2020

Lift van Nicole

Yes! Het is lekker vakantie! De laatste schoolweken waren erg druk en ik kwam niet aan knutselen toe. Af en toe bekeek ik snel even mijn leeslijst, maar ik heb best wel wat gemist. Nu heb ik er weer tijd voor en ga ik weer lekker bij jullie langs op je blog! Gisterenavond kwam mijn tante gezellig knutselen en vond ik ook mijn inspiratie weer terug. We gaan dit jaar niet op vakantie, maar we vermaken ons lekker thuis en in de omgeving. Ondertussen maken we ons huis verkoopklaar. Met een gezin heb je toch best wat spullen, maar voor kijkers is het niet fijn als het huis te vol staat of met teveel persoonlijke dingen. Ik ben dus lekker aan het weggooien, uitdelen en verkopen;)

En nu naar mijn kaartje. In maart zag ik een kaartje van Nicole op haar blog. Ik vond de manier waarop zij in eenzelfde kleur op de achtergrond had gestempeld zo leuk. Ik heb het onthouden en maakte dit kaartje:Alleen de achtergrond en de tekst waren wat 'saai', dus koos ik voor een strookje DP aan de onderkant. Zo werd het toch een leuk geheel. 


vrijdag 3 juli 2020

Swap met Daniëlle #13

Vandaag weer tijd voor de swap met Daniëlle! Het is alweer een jaar geleden dat we ermee gestart zijn. Ik was deze keer aan de beurt om het pakketje samen te stellen. Aan het begin van de lockdown ging ik op zoek naar leuke spulletjes om te bestellen. Helaas ging er iets fout tijdens het bestellen. Door een fout op de site kreeg ik deels andere spullen dan ik besteld had. Helaas was het bedrijf niet welwillend en ervan overtuigd dat bij hen geen fouten gemaakt werden. Kortom: geen enkele mogelijkheid om dit samen netjes op te lossen. Je begrijpt: daar bestel ik dus nooit meer. 
Gelukkig zat het belangrijkste wel in het pakketje: het papierblokje en stempelsetje dat ik had uitgekozen. Helaas geen bijbehorend stansje voor Daniëlle. Het pakketje is dus wat eenvoudiger geworden, maar het gaat Daniëlle vast lukken om er leuke kaarten mee te maken. De opdracht voor vandaag was: gebruik het stempelsetje. 
Ik zag ergens de donuts met armpjes en beentjes. Dat leek mij ook wel leuk:
Hier in huis is het stempelsetje met veel enthousiasme ontvangen. Mijn meiden zijn er ook al druk mee aan de slag gegaan. Ze knutselen nu ook graag en ik moet nu weleens naar mijn spullen zoeken als ze ermee bezig zijn geweest, haha!