maandag 29 augustus 2016

Veel liefs

Ook mijn vakantie is weer voorbij. We gaan weer naar het gewone ritme. De komende tijd is erg druk. Alles start weer op en daarnaast hebben we allerlei feestjes in de familie. Altijd leuk, maar ik denk dat ik het knutselen even op een lager pitje moet zetten. Ook het reageren op jullie blogberichtjes komt er misschien niet altijd van, maar dat hoop ik daarna weer gewoon op te pakken. 

Vandaag laat ik een kaartje zien dat ik een tijdje geleden maakte voor m'n tante. Ik weet hoe ze ervan houdt om post te ontvangen. Goede reden voor een kaartje, dus! Ik stempelde hartjes op wit cardstock en strooide er wit embossingpoeder op. Omdat ik heating tool heb, houd ik het cardstock boven het gasfornuis. Een beetje op je vingers letten, maar dan gaat het prima! Vervolgens heb ik met een make-up sponsje inkt over het cardstock geveegd. Wat spettertjes water er op en toen was het klaar. Op een stukje roze cardstock gemat en daarna de tekst gestempeld.Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Het is iedere keer weer erg leuk om jullie reacties te lezen!

woensdag 24 augustus 2016

Summer sketch #1

Nadine liet vorige week op haar blog een schets zien. Hiermee maakten Cornelie en zij een kaartje. Ik hou van hun stijl en ben dan ook met deze schets aan de slag gegaan. Eerst wat papiertjes bij elkaar gezocht en daarna de verschillende onderdelen gaan snijden en stansen. De tekst gestempeld en daarna alles opgeplakt. Als finishing touch nog wat bling en klaar is de verjaardagskaart!
zaterdag 20 augustus 2016

Isa

In onze omgeving is een meisje geboren: Isa. Daar moest natuurlijk een kaartje voor gemaakt worden! Ik was er vrij snel uit wat ik wilde maken: een 'kader' en daarin een touwtje waaraan ik wat kleertjes wilde hangen. Ik zocht wat zachtroze tinten bij elkaar en stempelde de kleertjes. Ten slotte stempelde ik de naam met de letterstempels van Altenew. Het is een echt CAS-kaartje geworden. Ik heb even getwijfeld of ik het niet te 'kaal' vond, maar ik heb besloten om het toch zo te laten.


vrijdag 12 augustus 2016

CAS(e) this sketch...Bij CAS(e) this sketch was er afgelopen week een leuke challenge. Ik dacht dat de challenge tot zaterdag liep. M'n kaartje was al af, maar ik had het nog niet kunnen plaatsen. Meedoen met de challenge gaat dus niet meer, maar ik wil hem nog wel even aan jullie laten zien.

Bij het zien van de schets moest ik gelijk denken aan de snorretjes. Ik heb eerst de tekst gestempeld. Daarna heb ik de snorretjes gestempeld, van licht naar donker. Een echt CAS-kaartje!


Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog! Het is altijd erg leuk om de jullie reacties te lezen!
dinsdag 9 augustus 2016

Welcome, little one!

Vorige week waren mijn tantes hier een paar dagen. Heerlijk om een aantal dagen met elkaar door te brengen. Op dinsdag hebben de kinderen 's middags een vogel geknutseld met een kleurrijke staart. Deze week willen we nog een kooitje voor de vogel knutselen. Dan is het helemaal af.
's Avonds zijn mijn tantes en ik lekker aan de slag gegaan. 

Ik wilde graag een geboortekaartje voor een jongen maken. Ik gebruikte daarvoor een stempelset van PTI. Het leek mij leuk om deze eens op een andere manier te gebruiken en in 1 kleur te stempelen. Ik heb dit nog niet eerder gezien en iets nieuws proberen is altijd leuk!
Ik stempelde op een kleiner vierkant die ik had uitgestanst (MFT). Daarachter plakte ik een papiertje dat ik van mijn tante kreeg (geen idee welk merk). Heel eenvoudig om te maken, maar ik vind het resultaat zelf erg leuk.


Inmiddels heeft mijn man ook vakantie. Heerlijk om alles lekker rustig aan te doen. Het knutselen schiet er nu een beetje bij in. Maar dat komt na de vakantie wel weer. Binnenkort ben ik jarig en dan krijg ik vast nog wel knutselspullen van mijn familie. En die kan ik meestal niet lang laten liggen...!

maandag 1 augustus 2016

Baby

Mijn voorraad babykaarten moet nodig aangevuld worden. Bij Ellen zag ik al een paar keer kaarten voorbij komen waarbij de laagjes in elkaar vallen en zelf heb ik deze techniek ook een aantal keer toegepast.  Uit een blokje met voorgestanste kerstkaarten kon ik precies een vierkant met houtstructuur snijden. Dit combineerde ik met verschillende papiertjes in zeegroene tinten. Uiteindelijk werd het een hele puzzel. Ik had het mijzelf moeilijk gemaakt! En dan nog opletten dat je die uiterst kleine stukjes niet kwijtraakt voor je ze op hebt kunnen plakken. Op sommige plaatsen past het net niet helemaal, maar dat zie je alleen als je er met je neus bovenop zit :)


Ik vertrek zo met de kinderen naar mijn zus. Samen met mijn tantes die hier drie dagen zijn, gaan we een uitgebreide lunch maken. Dat wordt vast heel gezellig!