woensdag 31 oktober 2018

Kleurenkaartenteam: lichtblauw en paars

Ik heb al heel wat kaartjes voor het kleurenkaartenteam langs zien komen. Deze keer wil ik ook graag meedoen. De kleuren zijn lichtblauw en paars. Ik dacht direct aan mijn nieuwe stempelset van MFT. Ik kleurde met lichtblauw en paars. Ook het water en de lucht werden blauw. Erg leuk om mee te doen. Ik ben zeker van plan om volgende keer ook weer mee te doen!

maandag 29 oktober 2018

Simon Says Stamps

Vorig jaar won ik een leuk pakket van Simon Says Stamps. In het pakket zaten een stempelset, een inktpad, stickertjes, verschillende leuke papiertjes en wat glitterpapier. 
De papiertjes vond ik zo leuk dat ik ze pas wilde gebruiken als ik echt een goed idee had. En zoals dat bij mij gaat lag het pakket na bijna een jaar dus nog onaangeroerd in de kast! Hoog tijd dus om er nu echt wat mee te gaan doen. 

Bij de stempelset zitten stempeltjes van een kerstboom, kerstman, een hond en kat met kerstmutsje en kersttekstjes. Maar ik koos ervoor om juist het bakvrouwtje en de koekjes te gebruiken. 


Het kaartje is niet bepaald 'CAS' geworden, maar dit vind ik toch ook erg leuk. Het vrouwtje, de koekjes en het glas melk heb ik gekleurd met mijn Derwent potloden. Het steentjespapier zat bij het pakket en de 'toonbank' is ook van een stukje DP waarop eigenlijk allemaal strookjes met verschillende afbeeldingen staan. Op de achtergrond wilde ik eigenlijk een stukje DP uit het pakket. Maar dat vond ik toch wel jammer van dat leuke DP (hoe zuinig kun je zijn, haha). Daarom stempelde ik wat koekjes op een stuk kraft en had ik alsnog een achtergrondje. 

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik moet nog erg wennen aan het koude weer. Brrr, ik duik zo lekker onder mijn 'schapenkleedje'!

donderdag 25 oktober 2018

Jungle gym!

Vandaag een extra werkdag voor mij. Omdat het een studiedag is, hoef ik niet zo vroeg aanwezig te zijn. Mooi nog even tijd om een kaartje te posten, dus!

Vorig jaar kocht ik een peek-a-boo stans van MFT. Tot op heden nog weinig gebruikt terwijl ik hem erg leuk vind. Eén van de redenen is dat ik niet zoveel afbeeldingen heb die er goed bij passen. Omdat ik er toch graag iets mee wilde maken heb ik een aantal afbeeldingen van MFT Jungle Gym voor een deel gestempeld. Zo zie je bijvoorbeeld niet dat het tijgertje eigenlijk op een schommel zit. 'Happy' komt ook uit een set van MFT en 'birthday' is uit een set van Altenew.Met deze kaart doe ik graag mee bij de '4-Season Challenge' met het thema 'dieren'

dinsdag 23 oktober 2018

Voorbeeldkaart Liftchallenge

Een tijdje geleden won ik bij de Liftchallenge. Daarom mocht ik deze keer een voorbeeldkaart maken voor de nieuwe challenge. 

Het is de bedoeling dat je een kaart maakt met cardstock stroken die je bestempelt met embossingpoeder. 

Ik koos voor roze kleuren en gebruikte wit embossingpoeder voor de tekst en voor de babykleertjes. 


Ik vond het eerlijk gezegd een lastige challenge. Ik heb heel wat zitten schuiven met kleurtjes cardstock. Ik ben heel benieuwd wat anderen gaan maken. Doen jullie ook gezellig mee?


vrijdag 19 oktober 2018

CAS on Friday #144

Afgelopen week was ik net te laat om mijn kaart nog mee te laten doen bij CAS on Friday. Vandaag is er weer een nieuwe challenge van start gegaan. Ik was net met herfstkaartjes bezig, dus post ik hem gelijk. Deze keer niet te laat ;)


Op een stuk aquarelpapier klodderde ik wat met gele, oranje en rode verf. Toen het droog was spetterde ik er nog wat terracottakleur over. Ik stempelde een heel aantal blaadjes met de set 'One with nature' van Simon Says Stamps. Daarna embostte ik ze met goud. Ik heb wat heen en weer geschoven, verschillende maten kaartjes erbij gepakt en toen tekst gaan stempelen en plakken. Uiteindelijk had ik 7 kaartjes! Dat schiet lekker op.

De vakantie zit er weer op. Ik heb heerlijk genoten van alles in een rustiger tempo doen en de kids gezellig om mij heen. De winterkleren hangen in de kast en de mutsen en sjaals zijn weer uitgezocht. 

dinsdag 16 oktober 2018

Crazy for CAS #10

Het thema van deze maand bij Crazy for CAS is 'herfst'. Op de inspiratiefoto staan herfstblaadjes en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan. 


Ik gebruikte blaadjes uit de set 'one with nature' van Simon Says Stamps. Ik stempelde de blaadjes in verschillende herfstkleuren. Daarna stempelde ik de nerven met Versamark en bewerkte ze met goud embossingpoeder (nog steeds boven het gasfornuis...). Ik vond het er echt bijpassen omdat bomen in de herfst soms een gouden gloed kunnen hebben als de zon er op schijnt. De tekst is van PTI. Eigenlijk hoort de tekst op 1 regel, maar ik heb hem in twee delen gestempeld. 

Ik wilde al heel lang goud embossingpoeder hebben, maar ik vond het lastig om te bestellen. De ene kleur goud is de andere niet en ik was bang voor een miskoop. Onlangs won ik bij de Liftchallenge een tegoedbon voor de Scrapheap. Daar zag ik mooi embossingpoeder en ik heb het besteld. De kleur is precies wat ik wilde! 

Vandaag zijn we een dagje weggeweest met de kids. Om onze ecologische voetstap wat te verkleinen zijn we op de fiets gegaan. 10 km heen en 10 km terug. De kinderen hebben het prima gedaan. Morgen hebben we een knutseldagje gepland. Dat wordt vast ook gezellig!

woensdag 10 oktober 2018

MFT Color Challenge #102
Bij MFT kan ik op het nippertje nog meedoen met de kleurenchallenge. Dit zijn de kleuren waar je deze keer mee mag werken:


Ik koos de stempelset 'Bold Blooms' van MFT en stempelde de bloemen en blaadjes in bovenstaande kleuren. 


Voor het woord 'happy' gebruikte ik mijn nieuwe stans van Gummiapan. Ik koos eerst voor roze, maar dat viel weg door de roze bloemen op de achtergrond. Daarom kleurde ik een stuk papier groen met Distress Oxide en stanste daar het woord uit. Dat komt beter uit. 

De stempelset heb ik al vaak gebruikt, maar hij blijft leuk. Door de kleurenchallenge ontdekte ik nu dat de takjes en hartjes van de bloemen niet alleen met zwart mooi gestempeld kunnen worden, maar ook met grijs. Weer wat geleerd;)

maandag 8 oktober 2018

Bezoek demodagen Doe@ding

Zoals ik vorige week al schreef heb ik erg genoten van mijn uitje naar Doe@ding. Ik heb er heel wat leuke spulletjes gekocht en inmiddels ook al een paar kaartjes gemaakt. 

Dit kaartje maakte ik als eerste:


Heel eenvoudig, maar het heeft eigenlijk niet meer nodig. Nadat ik het kaartje helemaal klaar had zag ik dat de golfjes wel erg licht zijn. Een volgende keer stempel ik ze met een tintje donkerder.

Daarna volgde dit kaartje:


Het kleuren kostte stiekem toch nog wat tijd. Met NuvoDrops wilde ik sneeuwvlokken in de lucht maken. Als je de druppels maakt zijn ze wit, maar ze drogen transparant op. Nu zijn het net regendruppels! Weer wat geleerd...

Hier nog een foto van mijn aankopen:


woensdag 3 oktober 2018

Baby boy

Op Pinterest zag ik een leuk kaartje voorbij komen. Met dat kaartje in gedachten ging ik op zoek naar een leuk stukje DP voor de achtergrond. Daarna zocht ik er effen gekleurd papier. Ik heb flink zitten dubben. Geel en groen, Aqua en zeegroen, enz. Uiteindelijk gekozen voor twee kleuren zeegroen. Het is heel anders geworden dan het kaartje dat ik als inspiratie gebruikte. En eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet goed wat ik hier nu van vind... Misschien herkenbaar?


Inmiddels ben ik druk bezig met mijn nieuwe spulletjes van Doe@ding. Wat hebben mijn schoonzus en ik zaterdag genoten! Eerst een workshop 'mixed media' en daarna lekker snuffelen tussen alle spulletjes. Ik voelde mij echt als een kind in een snoepwinkel. Zoveel mooie spullen! En wat kies je dan? Ik ben uiteindelijk met 4 stempelsets naar huis gegaan, een stans, wat inkt en papier en drie Zig markers. Die heb ik al lang op mijn wishlist staan en ik wilde heel graag testen of dit iets voor mij is. Mijn eerste pogingen zijn nog niet zo geslaagd, maar ik blijf nog even oefenen!