donderdag 22 augustus 2019

Geen blauw, maar groen

Vandaag laat ik twee kaartjes zien die ik aan het begin van de zomervakantie maakte. Twee tafereeltjes met ieder een andere kleur achtergrond. Voor het tweede kaartje had ik een bepaalde kleur blauw in mijn hoofd voor het gras. Ik weet het: gras is niet blauw. Maar ik had ergens een kaartje voorbij zien komen met blauw gras en een goe achtergrond en het zag er erg leuk uit. Maar toen ik mijn grasje had uitgestanst realiseerde ik mij dat ik dat blauw helemaal niet had. Toen gezocht naar een kleurtje dat matchte bij het geel en op groen uitgekomen die een beetje neigt naar aqua. En dat kan ook prima! Afgelopen week was ik jarig en ontving ik van mijn dochters een Distress Oxide. Ze hadden tijdens het knutselen ontdekt dat ik nog luchtblauw miste en waren daarnaar op zoek gegaan. Zo lief! Helaas voor de dames was die kleur er niet en hebben ze voor groen gekozen. Wat is dat toch met dat blauw? ;) 

maandag 12 augustus 2019

Distress Oxide

Het einde van mijn vakantie is in zicht. Ik heb genoten van allerlei uitstapjes met het gezin en het af kunnen strepen van allerlei klusjes van mijn to-do-list. Ik kan er erg van genieten als ik taken afgerond heb;) Van knutselen is er niet zo heel veel gekomen. Ik heb altijd meer plannen dan tijd... Maar dat geeft niet. Over een tijdje komt dat vanzelf weer. Ik ga mij eerst maar eens richten op mijn nieuwe job. 

De kaartjes die ik vandaag laat zien heb ik aan het begin van de vakantie gemaakt. Mijn zus wilde een dagje op de kinderen passen, zodat ik een dagje voor mijzelf had. Ik ging aan de slag met een techniek die ik op Pinterest voorbij zag komen. Volgens mij van Sarah Moerman. Ik stempelde en emboste eerst de afbeeldingen op mijn kaart. Daarna bracht ik Distress Oxide aan op de kaart. Op de plek van de bloemen depte ik met water. Daardoor wordt het daar wat lichter.  Daarna de kaarten afgewerkt met tekst en Nuvo Drops.Ik heb het idee dat het bij anderen veel lichter wordt als ze deppen met water op Oxide inkt. Ik vraag me al een tijdje af of dit zou komen doordat we een waterontharder hebben. Maar ja, ik vind het ook zo wat om bij de buurvrouw een kopje water te vragen om het verschil te kunnen testen. Ik zie me al aankomen, haha!

vrijdag 2 augustus 2019

Swap met Daniëlle Zomer #2

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw swapkaartje met Daniëlle. De opdracht voor deze keer is het gebruiken van de tekst 'Happy Birthday' die ik voor Daniëlle ook uitgestanst had. 

Ik wist de opdracht al lang van tevoren en toch werd het nog een 'last minute' actie. Ik had even weinig inspiratie. Snuffelend door mijn spullen, zag ik een stansenset van MFT die ik al een poosje niet gebruikt heb. En toen ging het heel snel. Papiertje voor de achtergrond gekozen, witte vlak uitgestanst, strookje onderaan opgeplakt en daarna de tekst. Ik legde het touwtje erbij en toch miste ik nog iets. 


Ik heb het twee dagen laten liggen en toen kwam ik op het idee om de sterretjes erbij te stempelen. Ik vind het wel passen bij de achtergrond die op een sterrenhemel lijkt. Uiteindelijk koste het helemaal niet veel tijd en heb ik weer een mannenkaart klaar!

Hier hebben we nog heerlijk vakantie. We zijn een weekje weggeweest en nu doen we allerlei leuke dingen met elkaar. Vandaag gaan we, op verzoek van de meiden, een dagje shoppen. Ik vind dat een prima plan! Fijne dag!