vrijdag 31 december 2021

Bloemenachtergrond

Bij de Liftchallenge won ik een tijdje geleden een mooie achtergrondstempel. Ik dacht altijd dat dat met mijn stempelhulp niet zou lukken. Maar het is toch gelukt! Ik ben superblij met deze stempel. Je kunt er echt van alles mee maken. 

Vlak voor de vakantie ging een avondje naar mijn schoonzus om daar gezellig samen te knutselen. Superleuk om samen bezig te zijn en ondertussen bij te kletsen. Ik heb op die avond uiteindelijk niet heel veel gedaan, maar thuis kon ik gewoon verder. Inmiddels heb ik twee kaarten af.

Met wit embossing en de achtergrond met roze geblend:


En, heel anders, met goud geëmbost en ingekleurd met Derwent coloursoft:
Ik heb nu nog twee achtergronden liggen die ik af wil maken. Maar dat doe ik later nog weleens. Ik ben voor nu al heel blij met deze twee kaarten!

donderdag 16 december 2021

Laatste kerstkaart

Vandaag laat ik de laatste kerstkaart van dit jaar zien. De kerstkaarten zijn inmiddels op de post en ik richt me weer lekker op andere kaarten. 

Dit kaartje maakte ik met stempels die ik een tijdje geleden van Daniëlle kreeg. Een eenvoudig kaartje.

De basisschoolkinderen zijn volgende week vrij, maar ik moet gewoon werken. Er is immers noodopvang. Dit betekent dat manlief moet thuiswerken met een aantal kids om zich heen. Niet ideaal, maar het is gelukkig maar voor een weekje. Daarna lekker vakantie. Ik heb er zin in!

donderdag 9 december 2021

DCL kerstkaart in niet-traditionele kleuren

Bij DCL wordt gevraagd om een kerstkaartje in niet-traditionele kerstkleuren. Geen rood en groen, dus. Ik heb wel rood gebruikt, maar in combinatie met andere kleuren. 

Op de foto kun je het niet zo goed zien, maar ik heb een 'kringel' gestempeld die de suggestie wekt dat ze lekker aan het schaatsen zijn op het ijs. Ik ben benieuwd of het er deze winter ook weer van gaat komen. Ik heb het vermoeden van wel, maar we zullen het gewoon af moeten wachten.

maandag 6 december 2021

Els Brigé - geschenkverpakkingen

Het is alweer even geleden dat ik hier wat van me liet horen. Het is megadruk geweest en er speelden wat dingen. Hopelijk keert de rust nu weer een beetje terug. In de afgelopen weken kwamen er op het blog van Els Brigé een aantal geschenkverpakkingen van mij voorbij. 1 voor een verjaardag en een aantal voor Sinterklaas. Die wil ik jullie niet onthouden.

Het is zo leuk om een cadeautje mooi te verpakken. Ik die het eigenlijk veel te weinig. Terwijl het eigenlijk niet veel tijd hoeft te kosten.

Neem ook zeker een kijkje op het blog van Els voor meer foto's!

vrijdag 3 december 2021

Swap met Daniëlle #30

Daar zijn Daniëlle en ik weer me onze swap. De laatste keer met dit kleurrijke pakket:

De opdracht voor vandaag is: 'een kaartje voor een jongen/man'. 

Laat ik dat nou een lastige categorie vinden. Goed idee van Daniëlle om daar dan mee aan de slag te gaan. Ik koos voor de kleuren blauw en groen en maakte twee kaarten.

Deze met de stempelafdrukjes:

En deze met kaarsjes:

Ik ben deze keer helemaal benieuwd wat Daniëlle gemaakt heeft. Hopelijk wat inspiratie voor meer mannenkaarten!

woensdag 10 november 2021

Dutch Card Lovers #351

Bij Dutch Card Lovers krijg je bij de huidige challenge de opdracht om een polaroidframe op je kaart te gebruiken. Volgens mij heb ik dat maar 1 keer eerder gedaan. Leuk om dat nu weer eens te doen.

Ik koos voor 2 frames en plaatste 2 leuke katten uit MFT-set 'Cool cat' in de frames. Ook de verjaardagsfeestje is uit deze set afkomstig. Uit de set 'I knead you' gebruikte ik het denkwolkje met tekst. 

Ik kreeg deze set van Daniëlle omdat ik elk jaar voor een vriendin een kaart met katten maak. Ik ga deze kaart voor die vriendin bewaren tot ze jarig is. Ze kijkt volgens mij nooit op mijn blog, dus dan is het voor haar nog een verrassing!

maandag 8 november 2021

Liftchallenge #165

Bij de Liftchallenge is het de bedoeling om deze kaart van Jodi Collins te liften:

Het gaat om het liften van de lay-out. 

Ik wist gelijk dat ik hier kerstkaarten mee wilde maken. Ik heb er nog een paar te gaan, dus ik ging direct voor 2 exemplaren, maar de eerste is voor de challenge. In plaats van enamel dots aan de onderkant van het vierkant, koos ik voor hartjes aan de bovenkant van het vierkant. Altijd leuk om er weer net je eigen draai aan te geven, toch?!


En dit is het tweede kaartje:
Ik heb dit papier al langer in de kast liggen. Cornelie bracht me op het idee om het voor kerstkaarten te gebruiken. Wat een goed idee!

vrijdag 5 november 2021

Swap met Daniëlle #29

Vandaag weer swap-time! Superleuk om met dit fantastische pakket te werken:

De opdracht voor vandaag: een kaart met een cijfer erop. 

Deze maand wordt onze jongste 5 jaar. De keuze voor het cijfer was dus snel gemaakt. Ik maakte een kaart met een opening. 

Als je de kaart openslaat, zie je aan de binnenkant dus nog de cirkel en het cijfer. 

Dit idee vond ik zo leuk dat ik er nog een kaart mee maakte:

En omdat het pakket zoveel leuks bevat, maakte ik nog een kaart. Kom maar op met die jarigen!

Ik ben benieuwd wat Daniëlle gemaakt heeft. Kijk je mee?

woensdag 3 november 2021

Merry Christmas

Vandaag laat ik weer een kerstkaartje zien. Ook deze maakte ik toen ik in isolatie zat.

Deze schattige beertjes zijn klein en waren snel ingekleurd. De leuke sterrenachtergrond van MFT kleurde ik rood. Ik zocht er een leuk papiertje bij uit een blokje dat ik onlangs kocht. 
Langs de randjes van het witte cardstock nog een kruisjesrand. Een klein detail dat net wat extra's geeft.

Ik ben er nog niet met mijn kerstkaarten. Gelukkig heb ik nog even de tijd. Ik neem mijzelf elk jaar voor om eerder te beginnen,  maar in de zomer ben ik toch nog niet echt in de stemming, merk ik. Herkennen jullie dat?


maandag 1 november 2021

Joepie! 't Is je verjaardag - Els Brigé

Afgelopen weekend verscheen er weer een nieuwe kaart van mij op het blog van Els Brigé. Onlangs kwamen er weer nieuwe stempels uit en ze zijn zo toeneemt! En ook nog eens prima te combineren met andere sets. Hoe leuk is dat?! 

Neem zeker een kijkje op het blog van Els, want daar vind je de volledige beschrijving en nog meer foto's!

vrijdag 29 oktober 2021

Snel kaartje

Ik had even snel een kaartje nodig. Ik wilde nog voor 17.00 uur iets op de post doen en het was al een eindje in de middag. Ik zag 2 ingekleurde egeltjes liggen en besloot daar iets mee te maken. 
Uit een oud swappakketje haalde ik twee stukjes DP waar ik de afgeronde rechthoek uit stanste. Ik probeerde allerlei DP voor de achtergrond,  maar niets beviel me. 
Het was allemaal te druk, te aanwezig. Daarom besloot ik met een licht kleurtje wat blaadjes en paddestoelen op de achtergrond te stempelen. 
Een touwtje en een tekstje en toen was het kaartje al klaar. 

Ik heb voor komend weekend veel knutselplannen. M'n tante heeft gevraagd of ik van bepaalde kaarten nog wat meer exemplaren wil maken. En ik ben er ook nog niet met m'n kerstkaarten. Genoeg op de planning, dus. Aangezien we, net als vorig weekend,  weer een gezinslid in quarantaine hebben ivm contact met positief geteste persoon, zullen we veel thuis zijn. Het was makkelijker geweest als we allemaal al corona hadden gehad. Nu blijven we in en uit quarantaine gaan. Maar ja, niks aan te doen!

donderdag 21 oktober 2021

Nog een slimline

Nu ik deze post schrijf, zie ik dat ik onlangs al 2 slimlines liet zien. Ik vind het zo'n leuk model voor een kaart en je kunt er lekker veel op kwijt. 

Deze kaart maakte ik voor de Cloud9crafts challenge. Ik ben echt fan van deze stempelset. Je kunt er zoveel verschillende situaties mee creëeren. 

 
Ik zat in isolatie toen ik deze kaart maakte. Ik was lekker bezig en had genoeg tijd, dus maakte ik ook een blauwe versie:

Hè, wat een regen vandaag. Ik moet zo weer op de fiets, maar ik vrees dat het dan nog niet droog is.... Ik leg maar alvast droge kleren klaar voor als ik thuis kom!

maandag 18 oktober 2021

Thank you so much!!!

Een paar weken geleden hoorde ik iets zwaars op de deurmat vallen. Een pakje! Ik verwachtte niets, dus vol spanning maakte ik het open. Vol verbazing keek ik naar de inhoud. Voor mij lagen allemaal stempels en stansen. Ik snapte er helemaal niks van. Ik keek nog eens in de doos en vond een kaartje van Daniëlle,  mijn swapmaatje. Ze had van iemand spullen overgenomen en daaruit een pakket voor mij samengesteld. Zomaar... Dat is toch ongelooflijk lief?! 

Ik ging aan de slag met 1 van de stempelsets uit het pakket: de lieve egeltjes van MFT. Daarmee maakte ik deze kaart voor haar:

Het waren echt heel veel spullen,  dus ik kan voorlopig vooruit! Ik voel me echt een enorme bofkont.

maandag 11 oktober 2021

Smile!

Ik liet al eerder kaarten zien die ik maakte met afdrukjes die ik kreeg van Cornelie. Op een regenachtige dag ging ik aan de slag om met een paar van die afdrukjes een kaart voor haar te maken. Ik had vooraf niet echt een plan. De kaart ontstond gaandeweg. 

Het werd een kaart met veel bruintinten. Iets wat ik nooit eerder heb gedaan. Wellicht kwam het door het weer?! Toch vind ik het een mooi geheel geworden. De grote letters 'smile' glimmen een beetje. 

Deze week mogen we weer allemaal naar werk en school. Dat waarderen we nu extra!

donderdag 7 oktober 2021

Sweet birthday!

Vanavond kregen we eindelijk de laatste negatieve testuitslag binnen. We zijn er drie weken zoet mee geweest. We dachten er vorige week vanaf te zijn, maar toen werd ik nog positief getest. Geen enkele klacht, maar toch positief. Ik heb drie dagen met een deel van mijn knutselspullen in isolatie gezeten. Wat was ik blij met mijn hobby! Het eten werd voor mijn deur gezet en ik zag niemand van het gezin. Het was niet leuk, maar het scheelde echt dat ik lekker creatief bezig kon zijn. De meeste kaarten moet ik nog afmaken, omdat ik niet alle spullen bij me had. De kaarten die ik vandaag laat zien zijn al eerder gemaakt. 

Met afdrukjes die ik al eerder kleurde maakte ik deze kaartjes. 


Ik vind de kleurtjes zo leuk! Het papier is van The Stamp Market. Ik vind de diverse kleuren roze die zij in het assortiment hebben zo mooi. Ik gebruik best regelmatig roze. Maar een mooie kleur roze vinden is niet zo makkelijk. Digitaal kun je de kleur toch niet goed zien. Ik zou willen dat ze effen cardstock zouden verkopen in een pak met bijv. 4 tinten. Dat zou toch superhandig zijn?!

Ik ga nu lekker m'n tanden zetten in een lekkere appelflap die ik via ToGoodToGo 'kreeg'. Heerlijk!

vrijdag 1 oktober 2021

Swap met Daniëlle #28

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe swap met Daniëlle. Deze keer stelde Daniëlle het pakket samen. En wat heeft ze me verwend! Ik kreeg het pakket bij mijn verjaardag en ze had daarom echt uitgepakt. 

Papiertjes, stempelset met bijbehorende stans, houten cijfers en heel veel stempelafdrukjes! En daar wordt ik altijd zo blij van.

's Avonds kwam mijn zusje langs en heb ik heerlijk zitten knutselen, terwijl zij zat te kleuren. Ze wilde even proberen of mijn potloden ook geschikt zijn voor het tekenen wat zij graag doet.

De opdracht voor vandaag is: alle kleuren van de regenboog: maak een kleurrijke kaart. Nou, dat is geen probleem met dit pakket.

Dit werd het eerste kaartje:
En dit werd de tweede:
Ik heb gelijk maar heel veel kaarsjes gestempeld (ongeveer 70). Dan liggen die alvast klaar voor nog meer toffe kaarten. Want dat staat vast: hier ga ik echt nog meer mee maken. 

Nu snel naar Daniëlle om te kijken wat zij heeft gemaakt!

donderdag 30 september 2021

DCL #350

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar het overkomt me nog weleens dat ik te laat ben om mee te doen met een challenge. Soms omdat ik het vergeet, soms omdat ik het druk heb met andere dingen. Bij DCL heb ik al een tijdje niet meer meegedaan. Maar deze keer doe ik weer een keertje mee. Al voor de challenge online kwam, liep ik met een ideetje in mijn hoofd. En die kaart past binnen de huidige challenge bij DCL: 'maak een kaart op kraft cardstock'. Dat kwam mooi uit! Ik ben dus gelijk aan de slag gegaan. 

Op een kraft kaart embosste ik wat sneeuwvlokjes. Uit wit cardstock stanste ik een sneeuwlaag. Ik kleurde twee hertjes en stempelde op de sneeuwlaag een klein tekstje. Eenvoudig, maar precies zoals ik het in gedachten had!

woensdag 29 september 2021

Baked with love

Aan het begin van de zomervakantie trakteerde ik mijzelf op een toffe set van Lawn Fawn: 'Baked with love'. Ik stempelde en kleurde een hele voorraad van de afbeeldingen. Ik doe dat niet zo vaak, maar het is wel heel handig. Als ik dan iets wil gaan maken heb ik de plaatjes al klaarliggen. 

Ik had weleens iets voorbij zien komen met soortgelijke stempels. Een slimline met allerlei bakspullen op een rijtje. Ik ging met dit idee aan de slag:


Ik heb niet zoveel groot DP, maar gelukkig vond ik nog ergens een vel dat qua kleur en stijl goed matchte. 

In de kom maakte ik een snede. Zo kan de lepel in de kom staan.  

Inmiddels zitten we meer dan een week in quarantaine. Vanmorgen overleg met de GGD gehad en ik mag vrijdag weer werken! En nu maar hopen dat mijn 2 kids die zaterdag moeten testen een negatieve uitslag hebben! 

woensdag 22 september 2021

2021 Card Design Superstar: Clean and Simple genius (en corona...)

Maandag liet ik een kaart zien met de leuke egeltjes van MFT. Vandaag een kaart in de categorie 'clean and simple'. Ik koos voor een schattig winters setje van MFT: Dashing Deer. Ik kleurde ze met mijn potloden. De sneeuw maakte ik met dies van MFT: Stitched Snow Drifts. Ik heb die stansen al heel lang en ze zijn ideaal! Sneeuw, grasheuvels, zand: je kunt er echt van alles mee. Deze keer dus als sneeuw. Ik heb ze zo uitgestanst dat de hele winter zone eronder wel sneeuw lijkt. Zo wordt het witte gedeelte betrokken bij en onderdeel van het tafereeltje aan de bovenkant van de kaart. De achtergrond gaf ik met inkt en een borsteltje een lichte kleur. Als finishing touch een klein takje in de rechterbovenhoek. 

Deze leuke set kreeg ik samen met een heleboel andere sets van Daniëlle. Zomaar als verrassing lag er een pakket vol stempels en dies op de deurmat. Ik was natuurlijk ongelooflijk blij!
Het pakketje komt nu goed van pas. We zijn momenteel aan huis gekluisterd door 2 kinderen met corona in huis. Aangezien je een kind van 4 niet in isolatie kunt plaatsen, zijn we voorlopig nog even aan huis gebonden. En als de andere 2 alsnog klachten krijgen gaat het nog wat langer duren. Overdag is het hier druk genoeg, maar ik gun mezelf 's avonds af en toe een knutselmomentje. Zo houden we het nog wel even vol!

maandag 20 september 2021

2021 Card Design Superstar: Coloring Virtuoso

Bij MFT is nu de jaarlijkse challenge waarbij je in 3 categorieën met een creatie mee kunt doen. Eén van de categorieën is 'coloring virtuoso'. Ik vind dat ik nog steeds genoeg kan leren wat betreft het kleuren, maar ik vind het gewoon leuk om mee te doen. 

Ik koos ervoor om deze leuke egeltjes van MFT te kleuren met mijn Derwent potloden. Zo leuk om van de boomstam een wip te maken. De achtergrond heb ik gekleurd met Distress Oxide. Ik wilde een mooie, kleurrijke herfstachtergrond. De streepjes die de beweging moet duiden heb ik zelf getekend. 

donderdag 16 september 2021

Bloemen Clearly Besotted

Bij mijn verjaardag kreeg ik een stempel van het merk Clearly Besotted. Ik zag dit stempeltje op een kaart van Cornelie  en was gelijk verliefd op deze leuke stempel. Ik gebruikte hem al eerder voor de Liftchallenge. Op deze kaart kleurde ik de bloemen in.

Omdat ik het kaartje zelf erg leuk vond, stempelde ik de afbeelding nog een aantal keer en kleurde toen al de exemplaren in. Met een bijpassend ruitjespapier was ik redelijk snel klaar. Heerlijk, zo'n voorraadje!

donderdag 9 september 2021

Liftchallenge #163

De Liftchallenge bestaat 10 jaar! De Liftchallenge is 1 van mijn favorieten,  dus ik vond dat ik deze keer wel echt mee moest doen. 
De opdracht voor deze 'jubileumchallenge' is dat je zelf een kaart uit mag kiezen die je wilt liften. Het maakt niet uit waar je de kaart vandaan haalt. Een superbrede opdracht waar je alle kanten mee op kunt. En toch vond ik het niet makkelijk om een kaart uit te kiezen. Nu snap ik hoe moeilijk het is voor de dames van de Liftchallenge om elke keer weer een nieuwe challenge te bedenken!

Uiteindelijk vond ik deze kaart van Keisha Charles. (Hier kun je haar kaart vinden.)

Een strookjeskaart met steeds twee strookjes van dezelfde kleur naast elkaar, maar dan in een verschillende breedte. En op de strookjes een afbeelding met wit embossingpoeder.

Ik koos ervoor om mijn strookjes verticaal te plaatsen op een horizontale kaart. Ik drukte mijn stempel twee keer naast elkaar af, zodat er bloemen van links tot rechts op de strookjes staan. Ik vond het leuk om net als Keisha de tekst op een zwarte cirkel te plaatsen. De tekst heb ik zelf samengesteld uit twee sets van MFT.

Het denkwerk kostte deze keer meer tijd dan de uitvoering,  hihi. Zolang er maar een leuke kaart uit rolt, maakt het proces voor mij niet uit. 

vrijdag 3 september 2021

Swap met Daniëlle #27

Vandaag alweer de laatste swap met dit pakket:


Ik vond het zelf erg leuk om met deze stempelset aan de slag te gaan.

De opdracht voor deze keer: 'een kaartje met aandacht'. Ik bedoel hiermee een kaartje wat je naar iemand kunt sturen om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt, o.i.d. Dus geen felicitatiekaart. 

Ik maakte deze kaart:

Ik stempelde cirkels in twee verschillende maten en drie kleuren. Hierop en half ernaast stempelde ik kleine fruitsoorten uit de stempelset. Als tekstje koos ik voor 'hoe gaat het ermee?'. Een leuk , klein tekstje van Els Brigé. Ten slotte voegde ik nog wat enameldots toe. Ik heb er maar een paar, maar wat zijn die dingen leuk! 

Het kaartje heb ik al een tijdje geleden gemaakt en verstuurd. Ik had er eigenlijk wel een paar van kunnen maken. Dit soort kaartjes komen geregeld van pas!