donderdag 30 september 2021

DCL #350

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar het overkomt me nog weleens dat ik te laat ben om mee te doen met een challenge. Soms omdat ik het vergeet, soms omdat ik het druk heb met andere dingen. Bij DCL heb ik al een tijdje niet meer meegedaan. Maar deze keer doe ik weer een keertje mee. Al voor de challenge online kwam, liep ik met een ideetje in mijn hoofd. En die kaart past binnen de huidige challenge bij DCL: 'maak een kaart op kraft cardstock'. Dat kwam mooi uit! Ik ben dus gelijk aan de slag gegaan. 

Op een kraft kaart embosste ik wat sneeuwvlokjes. Uit wit cardstock stanste ik een sneeuwlaag. Ik kleurde twee hertjes en stempelde op de sneeuwlaag een klein tekstje. Eenvoudig, maar precies zoals ik het in gedachten had!

woensdag 29 september 2021

Baked with love

Aan het begin van de zomervakantie trakteerde ik mijzelf op een toffe set van Lawn Fawn: 'Baked with love'. Ik stempelde en kleurde een hele voorraad van de afbeeldingen. Ik doe dat niet zo vaak, maar het is wel heel handig. Als ik dan iets wil gaan maken heb ik de plaatjes al klaarliggen. 

Ik had weleens iets voorbij zien komen met soortgelijke stempels. Een slimline met allerlei bakspullen op een rijtje. Ik ging met dit idee aan de slag:


Ik heb niet zoveel groot DP, maar gelukkig vond ik nog ergens een vel dat qua kleur en stijl goed matchte. 

In de kom maakte ik een snede. Zo kan de lepel in de kom staan.  

Inmiddels zitten we meer dan een week in quarantaine. Vanmorgen overleg met de GGD gehad en ik mag vrijdag weer werken! En nu maar hopen dat mijn 2 kids die zaterdag moeten testen een negatieve uitslag hebben! 

woensdag 22 september 2021

2021 Card Design Superstar: Clean and Simple genius (en corona...)

Maandag liet ik een kaart zien met de leuke egeltjes van MFT. Vandaag een kaart in de categorie 'clean and simple'. Ik koos voor een schattig winters setje van MFT: Dashing Deer. Ik kleurde ze met mijn potloden. De sneeuw maakte ik met dies van MFT: Stitched Snow Drifts. Ik heb die stansen al heel lang en ze zijn ideaal! Sneeuw, grasheuvels, zand: je kunt er echt van alles mee. Deze keer dus als sneeuw. Ik heb ze zo uitgestanst dat de hele winter zone eronder wel sneeuw lijkt. Zo wordt het witte gedeelte betrokken bij en onderdeel van het tafereeltje aan de bovenkant van de kaart. De achtergrond gaf ik met inkt en een borsteltje een lichte kleur. Als finishing touch een klein takje in de rechterbovenhoek. 

Deze leuke set kreeg ik samen met een heleboel andere sets van Daniëlle. Zomaar als verrassing lag er een pakket vol stempels en dies op de deurmat. Ik was natuurlijk ongelooflijk blij!
Het pakketje komt nu goed van pas. We zijn momenteel aan huis gekluisterd door 2 kinderen met corona in huis. Aangezien je een kind van 4 niet in isolatie kunt plaatsen, zijn we voorlopig nog even aan huis gebonden. En als de andere 2 alsnog klachten krijgen gaat het nog wat langer duren. Overdag is het hier druk genoeg, maar ik gun mezelf 's avonds af en toe een knutselmomentje. Zo houden we het nog wel even vol!

maandag 20 september 2021

2021 Card Design Superstar: Coloring Virtuoso

Bij MFT is nu de jaarlijkse challenge waarbij je in 3 categorieën met een creatie mee kunt doen. Eén van de categorieën is 'coloring virtuoso'. Ik vind dat ik nog steeds genoeg kan leren wat betreft het kleuren, maar ik vind het gewoon leuk om mee te doen. 

Ik koos ervoor om deze leuke egeltjes van MFT te kleuren met mijn Derwent potloden. Zo leuk om van de boomstam een wip te maken. De achtergrond heb ik gekleurd met Distress Oxide. Ik wilde een mooie, kleurrijke herfstachtergrond. De streepjes die de beweging moet duiden heb ik zelf getekend. 

donderdag 16 september 2021

Bloemen Clearly Besotted

Bij mijn verjaardag kreeg ik een stempel van het merk Clearly Besotted. Ik zag dit stempeltje op een kaart van Cornelie  en was gelijk verliefd op deze leuke stempel. Ik gebruikte hem al eerder voor de Liftchallenge. Op deze kaart kleurde ik de bloemen in.

Omdat ik het kaartje zelf erg leuk vond, stempelde ik de afbeelding nog een aantal keer en kleurde toen al de exemplaren in. Met een bijpassend ruitjespapier was ik redelijk snel klaar. Heerlijk, zo'n voorraadje!

donderdag 9 september 2021

Liftchallenge #163

De Liftchallenge bestaat 10 jaar! De Liftchallenge is 1 van mijn favorieten,  dus ik vond dat ik deze keer wel echt mee moest doen. 
De opdracht voor deze 'jubileumchallenge' is dat je zelf een kaart uit mag kiezen die je wilt liften. Het maakt niet uit waar je de kaart vandaan haalt. Een superbrede opdracht waar je alle kanten mee op kunt. En toch vond ik het niet makkelijk om een kaart uit te kiezen. Nu snap ik hoe moeilijk het is voor de dames van de Liftchallenge om elke keer weer een nieuwe challenge te bedenken!

Uiteindelijk vond ik deze kaart van Keisha Charles. (Hier kun je haar kaart vinden.)

Een strookjeskaart met steeds twee strookjes van dezelfde kleur naast elkaar, maar dan in een verschillende breedte. En op de strookjes een afbeelding met wit embossingpoeder.

Ik koos ervoor om mijn strookjes verticaal te plaatsen op een horizontale kaart. Ik drukte mijn stempel twee keer naast elkaar af, zodat er bloemen van links tot rechts op de strookjes staan. Ik vond het leuk om net als Keisha de tekst op een zwarte cirkel te plaatsen. De tekst heb ik zelf samengesteld uit twee sets van MFT.

Het denkwerk kostte deze keer meer tijd dan de uitvoering,  hihi. Zolang er maar een leuke kaart uit rolt, maakt het proces voor mij niet uit. 

vrijdag 3 september 2021

Swap met Daniëlle #27

Vandaag alweer de laatste swap met dit pakket:


Ik vond het zelf erg leuk om met deze stempelset aan de slag te gaan.

De opdracht voor deze keer: 'een kaartje met aandacht'. Ik bedoel hiermee een kaartje wat je naar iemand kunt sturen om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt, o.i.d. Dus geen felicitatiekaart. 

Ik maakte deze kaart:

Ik stempelde cirkels in twee verschillende maten en drie kleuren. Hierop en half ernaast stempelde ik kleine fruitsoorten uit de stempelset. Als tekstje koos ik voor 'hoe gaat het ermee?'. Een leuk , klein tekstje van Els Brigé. Ten slotte voegde ik nog wat enameldots toe. Ik heb er maar een paar, maar wat zijn die dingen leuk! 

Het kaartje heb ik al een tijdje geleden gemaakt en verstuurd. Ik had er eigenlijk wel een paar van kunnen maken. Dit soort kaartjes komen geregeld van pas!