vrijdag 28 oktober 2016

DCL #262

Bij Dutch Card Lovers loopt momenteel een kleurenchallenge. De kleuren uit de voorbeeldkaart vind ik erg mooi. Ze doen me denken aan een tante van mij, die vaak kleding aan heeft in deze kleuren. Grappig, hoe je soms bijzondere associaties kunt hebben. Hihi!

En dan de uitdaging om deze kleuren in een kaart te verwerken! Ik koos er voor om de set Friendly Flowers van SU weer eens te gebruiken. Eerst een aantal bloemen gestempeld en papiertjes gesneden. Wat heen en weer schuiven tot ik tevreden was. Ten slotte wat sequins en klaar!
zaterdag 22 oktober 2016

Painted Petals #2

Woensdag liet ik al een aantal kaarten zien die ik maakte met de Painted Petals set van SU. Ik maakte ze ook nog in andere tinten:
woensdag 19 oktober 2016

Painted Petals #1

Er werd mij gevraagd om een aantal verjaardagskaarten te maken. Vorige week kochten een paar vriendinnen al een stapel kaarten, dus het werd hoog tijd om aan de slag te gaan! Met de Painted Petals set ben ik lekker aan het knutselen gegaan. Ik heb lekker verschillende kleurencombinaties geprobeerd. 
Ik heb eerst de basiskaarten gemaakt en daarna gekeken hoe ik de tekst er op ging verwerken. De tweede kaart vond ik qua kleur eigenlijk ook wel geschikt als 'sterkte'-kaart. En die heb ik nogal eens nodig. Op de andere kaarten mijn nieuwe teksten van PTI. Ideaal die Nederlandse teksten!

dinsdag 18 oktober 2016

Birthday

Op de een of andere manier doe ik het steeds weer: woorden of vormen uit stansen en met ander papier weer terugleggen. En elke keer dat ik het doe, realiseer ik mij wat een gepriegel het is. Zeker bij deze kaart heb ik het mijzelf niet makkelijk gemaakt. Al die 'halve' woorden en dan in verschillende kleuren. En waar is dat ene kleine stukje van.... 
Na wat gepriegel is het uiteindelijk dan gelukt! 


woensdag 12 oktober 2016

Gelli-plate-fun!

Vorige week ging ik samen met mijn schoonzus aan de slag met mijn homemade Gelli Plate. Ik had hem in de zomervakantie al gemaakt. Eerst was hij te dun en te slap. Daarom heb ik hem omgesmolten en met wat meer gelatine omgevormd tot de perfecte dikte. Ik zaagde een oude plint in stukken en maakte daarop verschillende texturen en vormen. 
Met een krat vol spullen toog ik richting schoonzus. Zij heeft op de zolder haar atelier waar we lekker konden 'kliederen'. En niet onbelangrijk: héél veel acrylverf. We hebben ontzettend genoten en veel geleerd door met de Gelli Plate bezig te zijn. Laagje voor laagje alles opgebouwd. Thuis heb ik de zwarte accenten nog gemaakt. Het ging niet overal even goed, zoals je wellicht ziet. Dat ga ik de volgende keer dus anders doen. Al doende leert men!
Omdat het de eerste keer was, heb ik veel afgekeken op de blogs van Mariken en Ellen. Ik heb inmiddels alweer ideeën hoe we hier een volgende keer mee aan de slag kunnen gaan. Jullie gaan hier vast nog meer van zien!

maandag 10 oktober 2016

Mr & Mrs

Mijn schoonmoeder vroeg me om een kaartje te maken voor een bruidspaar. Omdat ze op hun trouwkaart ook veel lichtroze hadden, koos ik voor die tint. Met de hartjesstencil van SU maakte ik zachtroze hartjes als achtergrond. Ik stanste de & uit met een stans van PTI. Met mijn alfabetletters van Altenew stempelde ik 'mr' en 'mrs'. Om het geheel af te maken stempelde ik een hartje (Lawn Fawn) op een bannertje. Simpel en snel!


vrijdag 7 oktober 2016

Hello

Ik ben altijd van plan om een voorraad kaarten te hebben. Regelmatig zijn er mensen die ziek zijn, het even moeilijk hebben, o.i.d. Het lukt me dan vaak niet om op tijd een kaartje te maken. Maar die voorraad maken lukt tot nu toe ook nog niet echt (herkenbaar?). 
Vorige week had ik ook weer ineens een kaartje nodig. Snel aan de slag gegaan. Ik had een kleurencombinatie in gedachten, maar het is niet helemaal geworden zoals ik graag wilde. Ik blijf het moeilijk vinden: een sterkte- of beterschapskaart voor een man. Toch vind ik het leuk om te laten zien. Misschien hebben jullie nog wel goede feedback! En: de ontvanger was heel blij met het kaartje!


zaterdag 1 oktober 2016

Zachte tinten

Ik had wat nieuwe babykaarten nodig. Ik wilde graag de 'baby' stans van PTI gebruiken. Ik vind het zo'n mooie stans dat er verder niet zoveel nodig is. Ik zocht twee mooie papiertjes uit, naaide een kleine zigzag op de kaart en toen was ik al klaar! Heel eenvoudig, maar zelf hou ik er van.