donderdag 28 juli 2016

IJsje voor een prijsje

Bij Oma Dee heeft op dit moment de uitdaging 'IJsje voor een prijsje'. Ik wilde graag meedoen met deze challenge, maar ijsjes? Ik dacht dat ik er geen stempels van had en ik heb flink lopen nadenken over een ander idee. Maar bij het doorzoeken van mijn stempels zag ik ineens de leuke stempelset 'skating by' van Avery Elle die ik een tijdje geleden kocht. En daar zitten ijsjes bij! Ik maakte er dit kaartje mee:


De kleuren van het DP liet ik terugkomen in de kleding van het meisje en bij de ijsjes. Met een alfabet van Lawn Fawn stempelde ik de tekst. Dit kaartje gaat vanmiddag naar mijn zusje!

woensdag 27 juli 2016

Kaarten Inspiratie Challenge #19

Bij Scrapplezier loopt op dit moment challenge #19. Zoals je daar kunt zien was ik de winnaar van challenge #18! Helaas waren er niet zoveel deelnemers. Misschien vinden jullie het leuk om ook eens met deze challenge mee te doen? Deze keer is het echt een uitdaging: een kleurenpalet en een schets. Ik heb er even over na moeten denken, maar dit is het uiteindelijke resultaat:


Ik startte met het kiezen van kleuren inkt die overeenkwamen met het kleurenpalet. In de foto's is vooral het zeegroen en aquagroen te zien, maar ik ontdekte hier een daar ook wat roze. Tussen mijn stempels ontdekte ik een 'onderbroken streepje'. Met wat geduld stempelde ik de streepjes op wit cardstock. Ik wist even niet hoe ik verder moest en legde het een dagje weg. Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om de drie rondjes uit de schets te vervangen voor hartjes. Terwijl ik bezig was om deze uit te knippen (ik heb geen hartenstans), kwam ik op het idee om 1 hart wat kleiner te maken. Ik gebruikte een tekst uit een stempelset van Eline Pellinkhof. Als finishing touch een klein hartje gestempeld, wat zilverdraad er achter en met foamtape opgeplakt. Dit kaartje gaat vandaag nog op de post!
Ik hoop dat jullie ook meedoen met deze challenge en ik ben benieuwd naar jullie uitwerking!

maandag 25 juli 2016

Hoera!

In mijn knutselkastje lag al een tijdje een mooi papiertje te wachten. Ik hou van de roze bloemen in combinatie met de andere kleuren. Maar ja, hoe ging ik dit gebruiken voor een kaartje. Ik heb ergens (Pinterest?) een ideetje voorbij zien komen. Perfect voor mijn bloemenpapiertje!


De kleuren uit het papier gebruikte ik ook voor het stempelen van de tekst. Drie glittertjes er op en klaar!

Ik heb de afgelopen dagen flink opgeruimd en schoongemaakt. Een aantal grote klussen zijn lekker afgerond. De oudste twee hebben zonder mopperen bijna anderhalf uur met mij de speelkamer opgeruimd. Wat ben ik trots op ze! Ik merk dat ik in mijn hoofd ineens weer ruimte heb voor knutselen. Ik denk dat ik straks maar eens lekker aan de slag ga!

donderdag 21 juli 2016

Altenew Daisy

De kinderen hebben bijna vakantie. Vandaag namen ze allebei een klein kadootje en een kaart mee voor de juf. 
Ik maakte twee dezelfde kaartjes met de Daisy stempelset van Altenew:De tekst stempelde ik met stempels die ik een tijdje geleden al (heel erg voordelig) heb gekocht. De bloemetjes gaf ik een glitter met mijn Wink of Stella glitterpen. Het is erg lastig om het op de foto zichtbaar te krijgen, maar het gaf in ieder geval een leuk effect. 

Ik ben benieuwd of ik in de vakantie veel tijd voor knutselen heb. Ik heb in ieder geval nog genoeg andere plannen. Op de een of andere manier krijg ik altijd schoonmaakkriebels in de vakantietijd. En natuurlijk wil ik ook veel leuke dingen doen met de kids!

Leuk dat je even een bezoekje bracht aan mijn blog!

vrijdag 15 juli 2016

Mannenkaart

Vorig jaar kocht ik een papierblok dat heel geschikt is voor mannenkaarten. Ik heb er al een heel aantal kaartjes mee gemaakt, maar er zitten ook nog wat ongebruikte papiertjes in. Terwijl ze toch heel leuk zijn! Maar ja, hoe ga ik ze gebruiken? 
Gisteren kreeg ik een ideetje waar één van mijn ongebruikte velletjes heel geschikt voor was. En zo ontstond mijn mannenkaart:De achtergrond maakte ik van twee verschillende papiertjes. Het zwarte en cremekleurige kader uitgestanst en daarna de tekstballon geknipt. De tekst gestempeld met mijn alfabet stempels van Altenew. Ten slotte nog wat sequins en glitters om het af te maken.

Zo kan ik op de valreep nog meedoen met de challenge 'mannenkaart' bij Knutsels en kadootjes!

dinsdag 12 juli 2016

Kaarten Inspiratie Challenge #18

Vorige week was ik wat 'inspiratieloos'. Een challenge kan je dan soms een eindje op weg helpen. Op zoek naar een leuke challenge kwam ik de kaarten inspiratie challenge tegen op het blog ScrapPlezier. Tot 22 juli loopt daar challenge #18. Het is de bedoeling dat je een kaart maakt en daarbij de kleuren uit het kleurenpalet gebruikt. Uit de inspiratiefoto mag je ook andere elementen als inspiratie nemen. Ik heb het bij de mooie, warme kleurencombinatie gehouden. 


Ik stempelde een vierkante kaart vol met de mooie Altenew bloemen in mooie, paarse kleuren. Daarna heb ik de blaadjes grijs gekleurd en vervolgens met groen er overheen. Ten slotte stempelde ik de tekst en maakte er een kader voor. Ik heb geen rechthoekige stansen. Daarom verknipte ik een vierkant kadertje. Een touwtje over de plek waar geknipt is en niemand die het ziet...!

vrijdag 8 juli 2016

Liftchallenge #106

Mannenkaarten vind ik (en ik ben volgens mij niet de enige) niet zo makkelijk. En een kaartje voor een man een moeilijke periode doormaakt, vind ik helemaal lastig. Bij de liftchallenge werd ik gelukkig geïnspireerd voor een kaartje voor deze doelgroep. De te liften kaart heeft een gestreepte achtergrond en verder moet je de schets aanhouden. 
Ik heb even moeten puzzelen, maar dit is het eindresultaat:


De gestreepte achtergrond komt uit een papierblokje van SU, evenals het zwarte DP met witte tekst. De blaadjes heb ik uit restjes papier gestanst met MFT Greenery Bold. En de tekst heb ik gestempeld met het Calligraphy Alphabet van Altenew. Met die laatste aankoop ben ik zo blij! Ik kan nu alle teksten maken die ik zelf wil. 

maandag 4 juli 2016

Confetti Flower Dies Maggie Holmes

Tijdens mijn juni-vakantie leende ik van Gerdine wat stempels en stansen. Ook de Flower Dies van Maggie Holmes gingen in mijn tas. Ik ben fan van de papiertjes van Crate Paper, dus ik had genoeg geschikt papier. Het was even wat heen en weer schuiven, maar ik had toch al vrij snel de papiertjes bij elkaar die ik wilde. Omdat de bloem best groot is en het DP nogal 'druk', heb ik de rest van de kaart rustig gehouden.Op deze manier heb je redelijk snel een leuk kaartje. Ik koos ook nog een ander papierblokje uit. Dit keer met wat zachtere kleuren.


Op de foto zie je bij deze kaart niet zo goed het verschil tussen de twee middelste laagjes. In het echt zie je dat wel wat beter.