vrijdag 12 juli 2024

Stempel op reis

Er is weer een stempel op reis gegaan. De stempel vertrok bij Daniëlle en kwam bij ons allemaal langs voor een tussenstop. Daniëlle had de set 'Butterfly Dreams' van Simon Says Stamp! voor ons uitgekozen. Heel mooi met al die verschillende vlinders.

Ik zag direct allemaal kleurrijke vlinders voor me. Ik ging aan de slag, maar halverwege liep ik vast. De vlinders opzij gelegd en over op plan B. Dat werd een cadeauverpakking. Ik stempelde de verschillende vlinders op een stuk wit cardstock dat ik daarna sneed en vouwde tot een soort cadeauzakje. Hierin kun je bijvoorbeeld geld of een klein cadeautje doen. 

Een cirkel met zwartwit streepje matte ik op een zwarte cirkel. Daarop een kleine vlinder en een strookje met 'happy birthday' erbij. Tenslotte een stukje zwart floss om de verpakking te sluiten. 

Heel anders dan mijn oorspronkelijke idee, maar ik vind dit ook mooi geworden. En die kleurrijke vlinders wachten gewoon tot ik een beter idee krijg. Ik wordt vast geïnspireerd door de anderen. Kijk je mee?vrijdag 5 juli 2024

Swap met Daniëlle #61

Vandaag zijn Daniëlle en ik er weer met een nieuwe swap. Deze keer gingen we aan de slag met een nieuw pakket, dat ik samen mocht stellen. Nu we het al een tijdje doen is het soms echt even zoeken. Maar het is weer gelukt om iets te vinden!

Ik koos voor de leuke stempels van Avery Elle. Een merk met leuke spulletjes, maar ik heb er eigenlijk niet zoveel van. Ik koos er een leuke stans bij, gekleurd papier en DP van Lawn Fawn. 30x30 vellen die ik doormidden sneed, zodat we allebei iets hadden. Er was van alle vellen namelijk nog maar 1 vel beschikbaar. 

De opdracht voor vandaag ligt voor de hand: Shout it out!

Ik kleurde de afbeeldingen in met mijn Copics. Daarna plakte ik ze op een achtergrond die ik ooit met een geleende stans (van Spellbinders?) heb gestanst. Dit benadrukt een beetje de 'shout it out'.

Vandaag mijn laatste werkdag voor de zomervakantie. Ik ben er deze keer heel hard aan toe. Ze geven mooi weer af voor volgende week, dus ik kan vast heerlijk met een boek bij het water gaan zitten. Heerlijk!

Maar eerst natuurlijk een kijkje bij Daniëlle >klik<


vrijdag 7 juni 2024

Swap met Daniëlle #60

Vandaag alweer onze 60e swap. Dat betekent dat we dit nu al 5 jaar doen! En het blijft leuk. 

We laten alweer onze derde creatie zien met dit pakket:


Voor vandaag is de opdracht: Gebruik dat papier, met een "sheetload of cards" lay-out naar keuze. 

Ik gebruik die lay-outs nooit, dus ik dook er eens in om iets leuks te zoeken. Ik vond de lay-out van januari 2023 wel leuk om te doen. Ik wilde graag de afbeelding van het bijtje dat ik nog gebruikt had. Het leek me leuk voor een geboortekaartje. Terwijl ik bezig was, merkte ik dat ik er niet goed uitkwam. Ik heb de lay-out in grote lijnen gebruikt, maar er mijn eigen draai aangegeven. Hopelijk keurt Daniëlle dat goed, haha!


Het papier is zo leuk dat ik er zeker nog meer mee wilde maken. Ik pakte de papiertjes er nog eens bij en koos een set van Lawn Fawn met allemaal leuke babykleertjes. Zo kwam ik tot deze kaart:

Ik gebruikte uit het swappakket het vrolijke strepenpapier voor de achtergrond en een groen papiertje voor het gras. Verder niet veel bijzonders.

Zou het Daniëlle wel gelukt zijn om meerdere papiertjes op 1 kaart te combineren? Neem snel een kijkje! >klik<

vrijdag 3 mei 2024

Swap met Daniëlle #59

Vandaag weer een gezellige swap van Daniëlle en mij. We zijn lekker bezig met het vrolijke pakket van Daniëlle:


Voor vandaag maakten we allebei een shakerkaart. Daniëlle heeft hele leuke shakertjes in het pakket gedaan. Ik.vind zulk shakerspul geweldig, maar zal het niet snel voor mijzelf kopen. Superleuk.dat ik het nu van Daniëlle kreeg! Ik zag het gelijk voor me: al die lieve bijtjes in een korf. 

In een eigen set zat de bijenkorf. Ik heb er een cirkel uitgestanst, zodat je ziet hoe gezellig het in de bijenkorf is. Op deze kaart komt er een lief bijtje aanvliegen met een mooie bloem. En ook op dit kaartje zwarte accenten voor wat pit.

Ik weet dat Daniëlle shakers vaak wat lastig vindt. Ze heeft zichzelf dus echt uitgedaagd. Zou zij ook een korf gekozen hebben? Of misschien een hexagon? Ga snel kijken! >klik<

donderdag 2 mei 2024

Liftchallenge #188

Het is alweer even geleden dat ik meedeed met de Liftchallenge. Dinsdag had ik een knutseldagje met mijn tante en kon ik gelijk aan de slag met de nieuwe challenge: maak een kaart met een hangertje. 

De stansen van de visjes heb ik al een hele poos, maar ik weet ze telkens niet goed te gebruiken. Maar voor deze challenge zag ik het gelijk voor me: hangend aan een touwtje.

De tekst is van MFT. Ik vind het zo leuk dat je het over elkaar heen kunt stempelen.

Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij.  Wat gaan twee weken dan snel! Ik heb lekker wat in huis kunnen doen en de kids hadden allemaal nieuwe kleding en schoenen nodig. Iedereen is nu voorlopig voorzien. Dat is fijn.

maandag 22 april 2024

Thank you!

In onze groep heeft één van m'n collega's een tijdje bijgesprongen. Om haar te bedanken maakte ik dit kaartje:

De stempelset van Simon Says Stamp kocht ik al een tijd geleden via Marktplaats. Hij lag een tijd in de kast, maar nu ben ik er lekker mee aan de slag gegaan. Voor je het weet is het weer het einde van het schooljaar en dan wil ik ook nog wat van deze kaartjes hebben. Gelukkig heb ik nu nog maar twee kids op de basisschool, dus de hoeveelheid bedankkaartjes is nog te overzien.

De meivakantie is hier begonnen. Veel praktische dingen op de agenda, maar verder niet te veel afspraken. Dat houd ik maar even zo. Zoonlief krijgt vrijdag een kleine ingreep aan z'n teen en ik weet niet goed wanneer hij weer gewoon op schoenen naar buiten kan. Ik heb zo'n vermoeden dat ik tot die tijd zijn persoonlijke animatieteam mag vormen😉 Ik heb ook wat Duckjes voor hem achter de hand. Dan kan ik wellicht nog wat knutselen terwijl hij leest.


woensdag 17 april 2024

Stempel op reis!

Er heeft weer een stempel zijn ronde gedaan, dus posten we vandaag allemaal een creatie met deze set. Het is altijd weer een verrassing welke set er op de deurmat belandt. Deze keer was het voor mij echt een uitdaging. De set is in een heel andere stijl dan de stempels in mijn eigen voorraad. En dat is dan weer het leuke van 'stempel op reis'. Je gaat met andere dingen aan de slag. 

Deze stempel leent zich heel erg om te gebruiken in combinatie met de gelliplate, maar ik stempelde de afbeeldingen gewoon op wit papier. Ik kleurde ze met copics en zocht er vrolijke papiertjes bij.

Ik heb er geen tekstje bij gedaan. Misschien doe ik dat later nog, maar zonder vind ik het in dit geval ook kunnen.

Ik vermoed dat er deze keer weer heel verschillende dingen gemaakt zijn. Kijk je mee?