zaterdag 29 januari 2022

Mijnheer & Mevrouw

Zoals jullie weten vind ik mannenkaarten lastig. Trouwkaarten vind ik vaak ook niet de makkelijkste categorie. Maar sinds ik de mooie stempelset van Els Brigé heb, lukt het een stuk beter. Je kunt er zoveel dingen mee!

Als je wilt weten hoe ik de kaart gemaakt heb, neem dan een kijkje op het blog van Els Brigé.

maandag 24 januari 2022

Cas on Friday #223 hexagons

Bij CAS on Friday vragen ze momenteel om Hexagons op je kaart. Dat kwam mooi uit, want ik wilde juist met Hexagons aan de slag voor een aantal mannenkaarten. 

Ik maakte zelf een mal door uit een oude sheet twee verschillende maten hexagons te stansen. Ik maakte met behulp van de mal en een borsteltje drie verschillende kleuren hexagons. 

Ik koos een oude stans van Mama Elephant voor de tekst. Ik blijf hem mooi vinden. Met een klein tekstje van MFT stempelde ik 'happy'. Met steentjes uit de diamond painting van mijn dochter maakte ik de kaart af. Omdat ik tevreden was over het resultaat maakte ik er gelijk 4. Ik denk dat ze niet lang in de voorraad blijven liggen...

woensdag 19 januari 2022

Happy mail!

Voor de challenge bij cloud9crafts hebben Daniëlle en ik een kaart voor elkaar gemaakt. We voegden er ook nog een opdracht aan toe: een interactieve kaart met het thema 'happy mail'. Ik maakte een vrolijke flipcard met de leuke stempels van Mama Elephant. 

Ook de binnenkant niet vergeten: 
Om te zien hoe de kaart werkt heb ik er ook een filmpje van gemaakt:
   
Zoals je ziet, is de kaart in het filmpje nog wat anders. Nadat ik het filmpje had gemaakt, bedacht ik dat het mooier kon dan zo'n saai wit stukje cardstock. Daarom wat vervangen en nog wat toegevoegd. En dat zie je uitgebreid op de foto's.

maandag 17 januari 2022

Jubileum

Met de mooie nieuwe cijferstempels van Els Brigé (Vintage numbers), maakte ik een kaartje voor een 13,5 jarig jubileum. I.v.m. corona was het 12,5 jarig jubileum een jaartje uitgesteld. Vandaar dit bijzondere getal. En dan is het dus superleuk dat je zelf kaarten maakt. Dan kun je het heel persoonlijk maken. 

Op de site van Els vind je meer foto's en een beschrijving van hoe ik de kaart gemaakt heb. Kijk gelijk even in de webshop. Er zijn een artikelen in de sale!

vrijdag 7 januari 2022

Swap met Daniëlle #31

Vandaag zijn Daniëlle en ik er weer met onze Swap. Het is echt superleuk om te doen! 
Deze keer was ik aan de beurt om een pakketje samen te stellen. Dit is het geworden:

De opdracht voor vandaag: gebruik de dies. Ik koos voor een lekker vrolijk kaartje. Ik heb wel zitten slapen bij deze swap: ik heb helemaal geen papier gebruikt uit het pakket. Terwijl er allerlei leuke papiertjes in zitten. 

Daarom heb ik nog even een kaartje gemaakt met een papiertje uit het pakket en de bloemenstempel. Die had ik zelf al een tijdje, maar heb ik nu ook voor Daniëlle gekocht. Het is zo'n toffe stempel! 

Nu ga ik snel kijken bij Daniëlle 
Wat zou zij deze keer gemaakt hebben?