maandag 25 december 2017

Crazy for CAS #1 Waar is dat feestje?

Crazy for CAS heeft haar blog weer nieuw leven ingeblazen. Ze starten de eerste challenge met het thema 'waar is dat feestje?'. Leuk om daar mee mee te doen. Dit is mijn uitwerking geworden:


Je zou het misschien niet zeggen bij deze CAS-kaart, maar het was nog een hele klus. Eerst stempelde ik 'hoera' met een stempel van Els Brigé. Daarna stempelde ik 'jij bent' met een alfabet van Lawn Fawn. Daarna het woord 'jarig'. Hiervoor gebruikte ik letters van Altenew. Dit zijn losse letters. Ik wilde ze in de stijl van 'hoera' stempelen. Iets verspringend, maar toch een geheel. Het lijkt simpel, maar ik vond het verdraaid lastig! 
Ten slotte stempelde ik de ballon met stempeltjes van Lawn Fawn. Het touwtje heb ik met andere stempelinkt dan de letters gestempeld. Beide zijn zwart, maar op dit papier lijkt het touwtje wat lichter. En daardoor vind ik het allemaal mooi in evenwicht. 

zaterdag 23 december 2017

Happy birthday with SSS

Bij mijn vorige post had ik al aangegeven dat ik meerdere kaarten met dit model had gemaakt. Dit waren twee andere versies:Ik had de basis met de verschillende papiertjes al gemaakt, maar moest toen nog gaan bedenken wat ik er verder op zou maken. Ineens bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om de ballonnen van Simon Says Stamps te gebruiken. Ik heb voor de ballonnen drie kleuren gebruikt die ik bij de driehoekjes zag. Er zitten ook grijze driehoekjes bij. Vandaar grijze touwtjes aan de ballonnen. En bij allebei een verschillende tekst. 


Uiteindelijk weegt de kaart best wel wat door alle papiertjes. Ik weet niet of dat met 1 postzegel gaat lukken ;)

En voor wie het zich afvraagt: rechtsboven bij het eerste kaartje is een oud stukje tape op het papier gedrukt. Beetje vintage...

woensdag 20 december 2017

Welcome, little one!

Afgelopen weekend nam ik wat tijd om lekker te knutselen. Mijn tante (een trouwe afnemer van mijn kaartjes) had dringend weer een voorraad kaarten nodig. Meestal duurt het best een poosje voor een kaartje af is. Maar ik had nog wat halve projecten liggen en nu kwam ik van het ene op het andere idee. Ik maakte uiteindelijk in relatief korte tijd 10 kaartjes! 

Ik begon met dit kaartje:


Ik had het modelletje voor dit kaartje al langer in gedachten. Ik zag het een keer op Pinterest. Een paar weken geleden zocht ik verschillende papiertjes bij elkaar en maakte een aantal kaartjes. Het kleinste, effen kaartje liet ik leeg. Ik wist nog niet zo goed wat ik daar voor afbeelding op wilde maken. Dit weekend bedacht ik dat het wel leuk was om het waslijntje van PTI hiervoor te gebruiken. Weer op zoek dus naar papiertjes voor de kledingstukken. Het gras stempelde ik roze en daar overheen de tekst met zwart. 

Het is lastig om van dit model een goede foto te maken. Deze week laat ik nog een andere kaart met dit modelletje zien. Daar is het iets beter te zien.

vrijdag 15 december 2017

Merry Christmas

Van Nicole nam ik pas een mooie stempelset over met verschillende kerstkransen. Ik vind de kransen zo mooi, dat er volgens mij verder nodig is om er een mooie kaart van te maken. Ik maakte eerst deze kaart:


Ik stempelde de krans met twee kleuren groen en daarna met rood de besjes. De tekst past precies in het midden van de krans. Een klein rood ruitje aan de onderkant en de kaart was al klaar! Ik maakte er direct nog twee kaartjes van. 

Met deze kaart doe ik graag mee bij CAS on Friday met nieuwe challenge 'Christmas'.

Daarna maakte ik nog deze:


In plaats van het rode ruitje nu een rood kader. De andere twee kransen zijn nog ongebruikt. Die bewaar ik voor volgend jaar!

donderdag 7 december 2017

Sneeuw

Het was weer even geleden dat ik bij Craftliners meedeed met de challenge. Maar nu is er een leuke, nieuwe challenge 'sneeuw'. Ik dacht dat ik niets met sneeuw in mijn voorraad had, maar toen ik goed ging zoeken vond ik nog wat. Een stempel van een sneeuwpop die ik ooit gratis bij een bestelling kreeg. En mijn dochter had pas kleine stempeltjes gekregen, waaronder sneeuwsterretjes. Met stansen van MFT maakte ik de sneeuwondergrond. Met mijn nieuwe, blauwe oxide inkt maakte ik de lucht. Daarop stempelde ik de sneeuwsterren die ik met embossingpoeder wit maakte. Ik kleurde de sneeuwpop met mijn stiften, maar ik kreeg de kerstbal niet mooi genoeg. Daarom nog een poging gedaan met mijn Derwent potloden. Dat lukte beter. Ten slotte stempelde ik de tekst op de kaart.


Terwijl ik met de kaart bezig was, zag ik dat CAS on Friday ook om een kerstkaart vraagt bij de lopende challenge. Kan ik dus met twee challenges meedoen!

Inmiddels is de boot weer terug naar Spanje. Ik was blijkbaar lief geweest ;), want ik kreeg dit jaar verschillende oxide inktjes en een stempelhulp. Ik kan dus weer even vooruit!donderdag 30 november 2017

Hoera!

Van de dinerbon die ik vorige week liet zien, hield ik het binnenste over na het uitstansen van het kader. Ik dacht direct aan een combinatie met de stempels van Els Brigé. Ik stanste en stempelde wat onderdelen en schoof het totdat ik tevreden was. Een stukje touw maakte het wat mij betreft af. 


Terwijl ik dit berichtje zit te typen, blijft de regen maar stromen. Het is gewoon donker in huis! Wat mij betreft prima knutselweer. Ik had gehoopt vanmiddag nog even wat te kunnen maken. Maar dat is niet meer gelukt. En ik moet zo alweer de kinderen van school gaan halen. Ik hoop stiekem dat het lukt om vanavond nog wat te maken. Afgelopen weekend was ik ziek en ging het ook aan mijn neus voorbij. Soms vragen mensen waar ik de tijd vandaan haal om kaartjes te maken. Maar voor mij is het echt een momentje voor mijzelf waar ik door opgeladen wordt. En dan kan ik er daarna weer extra hard tegenaan in mijn gezin en op mijn werk!

donderdag 23 november 2017

Invitation

Na de dinerbon van gisteren ging ik direct aan de slag met de uitnodiging voor mijn collega. Binnenkort neemt ze afscheid van ons. Samen met een andere collega regel ik het afscheidsfeestje voor het team. Met deze kaart nodigen we haar daarvoor uit.


Het woord 'uitnodiging' was te groot voor het kader. Daarom schakelde ik over op 'invitation'. Lijkt me geen probleem: op onze school krijgen kinderen Engels vanaf groep 1. Dus van een woord Engels meer of minder kijken we niet op. 
De kaart heeft verder dezelfde opzet als gisteren. Alleen heel andere kleurtjes en met een strikje. Van beide kaarten hield ik nog een stukje DP over. Die gebruikte ik weer voor twee andere kaarten. De productie is goed op gang... ;)

woensdag 22 november 2017

Dinerbon

Vorige week maakte ik voor mijn schoonouders een dinerbon. Als je er één koopt is hij vaak maar bij een aantal restaurants in te leveren. Nu kunnen ze hun eigen restaurant uitkiezen.


Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik het zou gaan maken. Ik zag op Pinterest een aantal afbeeldingen van een giftcard in een cadeauverpakking. Vaak is dit een rechthoek met afgeronde hoeken en een 'klepje' waaronder de giftcard zit. Zo'n stans met klepje heb ik niet, maar wel de rechthoeken. Ik zocht mijn papierblokje van SU erbij en stanste het rechthoekige kader. Ik plakte hem op een witte rechthoek. Daarop stempelde ik de tekst met letters van Altenew. Daarbij zit ook een streepje. Die stempelde ik herhaald onder het woord. Vervolgens twee sterretjes uit de set 't Is je verjaardag' van Els Brigé erbij. Achter het geheel plakte ik het zwarte DP (ook SU).

Ik bekeek de kaart en had gelijk inspiratie voor een uitnodiging die ik voor mijn collega wilde maken. Die laat ik morgen zien. 

donderdag 16 november 2017

It's no secret SSS

Bij mijn verjaardag in augustus kreeg ik van een heleboel knutselspullen. Eén van de stempelset was de set 'It's no secret' van Simon Says Stamps. Ik had deze set bij Nicole gezien en vond hem gelijk leuk. Vooral omdat je bij deze set ook krasstickers kunt kopen. Geweldig! Ik ging er eens voor zitten om er een aantal kaarten mee te maken. Ik maakte drie varianten: 
Ik vind het zonde om er al één open te krassen, want die kan ik dan niet meer versturen. Mariken kreeg één van deze kaartjes bij haar verjaardag. Zij kan jullie vertellen wat er onder de krassticker staat... 


maandag 13 november 2017

MFT Sketch Challenge #358

Afgelopen weekend maakte ik nog even tijd om wat te knutselen. Het is hier soms zo druk dat ik van het één naar het ander vlieg. Om mijzelf niet voorbij te hollen, moet ik soms even rust nemen. Even iets voor mijzelf doen. Ik weet dat dat voor mij de manier is om uiteindelijk alle ballen hoog te houden. Ik had verschillende dingen die ik wilde maken en één daarvan was een kaartje voor de MFT Sketch Challenge. Ik heb al vaker een kaartje gemaakt naar aanleiding van hun schets en het bevalt me eigenlijk heel goed. Dit is de schets:


En dit is mijn uitwerking:


Ik gebruikte papier van MFT en stempels van MFT uit de set 'strike up the band. Ik blijf ze leuk vinden, die muzikanten! De tekst is nu niet zo heel goed leesbaar op de foto, maar in het echt gaat het prima. 

dinsdag 7 november 2017

Welcome, little one!

Op blogs, YouTube en diverse sites gaat het steeds over 'oxide inkt'. Veel mensen zijn er enthousiast over en ik vroeg mij af of het ook wat voor mij zou zijn. Eigenlijk wil je het dan eerst wel eens proberen... 
En toen won ik de blogcandy bij Nicole: oxide inkt! Toen het pakje binnen was, ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan. Ik maakte de achtergrond roze met de oxide inkt. Daarna liet ik er wat waterdruppels op vallen die ik daarna depte met een doekje. Ik stempelde met zwarte inkt de tekst en de afbeelding . Allemaal uit een set van Papertrey Ink (PTI). Een kader van MFT en het kaartje was al klaar. 


Ik vind de spetters zelf nog niet zo goed zichtbaar. Misschien had ik dan meer inkt moeten gebruiken of juist wat meer water. Misschien krijg ik binnenkort van die 'man met de baard' nog wel wat meer kleurtjes van dit soort inkt. Dan kan ik nog meer dingen uit gaan proberen. Eén ding is zeker: deze inkt bevalt mij wel!

donderdag 2 november 2017

Myrthe

Dit kaartje stuurde ik naar vrienden die een dochtertje hebben gekregen:


Het is heel anders geworden dan ik eerst in gedachten had. Ik had nog ergens de geboortedatum willen verwerken, maar dat lukt niet naar mijn zin. Toen ik de dingen die ik al had bij elkaar neerlegde, realiseerde ik mij dat het zo ook al mooi was. Dus heb ik het gewoon zo gelaten. 

woensdag 25 oktober 2017

CAS on Friday #119

Bij CAS on Friday wordt er gevraagd om bloemen op je kaart. En laat ik nu vorige week net een paar bloemenkaarten gemaakt hebben! Ik kan dus mooi meedoen met de challenge. Altijd leuk.


Ik maakte een aantal kaarten, met op ieder andere kleuren. Deze kleurcombi vond ik zelf het leukst. Ik stempelde de bloemen met een set van MFT 'Sketched Blooms'. Een erg leuke set. Op een klein bannertje stempelde ik de tekst. Nog een touwtje en klaar!

vrijdag 20 oktober 2017

Gefeliciteerd - Els Brigé

In mijn vorige blogpost liet ik al twee kaartjes zien met de stempels van Els Brigé. Ik maakte er nog meer kaartjes mee. Ook deze:


Het papier kocht ik een tijdje geleden al. Lekker vrolijke kleuren. Het bloemetje komt uit een set van MFT. Ik stempelde een heleboel verschillende bloemen en zocht bij daglicht de goede kleur stiften bij elkaar. 's Ochtends kleurde ik de verschillende bloemetjes. Onze jongste huisgenoot heeft er namelijk een handje van om de dag om 6 uur te starten. Zolang ik rustig op één plek blijf zitten, kan hij een uurtje zelf in de box spelen. En die tijd kan ik dan goed besteden door alvast wat te kleuren. 

vrijdag 13 oktober 2017

Hoera - Els Brigé

Eén van de stempelsets die al langere tijd om mijn lijstje stond, was de stempelset van Els Brigé. Het is fijn dat de teksten Nederlands zijn. Zelf vind ik Engelse teksten geen probleem, maar een deel van mijn kaartenafnemers geeft de voorkeur aan Nederlandse teksten. Van mijn broer kreeg ik voor mijn verjaardag de set 't Is je verjaardag'. Deze week ging ik er mee aan de slag. En zo ontstond dit kaartje:Ik maakte daarna nog een andere (bijna hetzelfde). Mijn oudste dochter gaf het advies om aan de onderkant nog iets toe te voegen. Zo'n advies kon ik natuurlijk niet weigeren ;)


Ik ben heel benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat. Variant 1 of 2?

zaterdag 7 oktober 2017

Little one

Afgelopen week werd er een lief, klein meisje geboren. Ik maakte deze kaart om haar ouders en zusjes te feliciteren:


Ik combineerde materialen van MFT en PTI. Het label en rompertje stanste ik met MFT stansen. Ook het ruitjespapier is van MFT. De woordstans en de gestempelde tekst zijn van PTI. Het was lastig om een goede foto te maken. De kleuren lijken nu wat flets, maar 'spreken' in het echt wat meer. 

Ik krijg straks bezoek. Ik ga kijken of ik voor die tijd nog snel even wat kan freubelen. Dit weer is daar perfect voor. Ik kan hier echt van genieten...! 

maandag 2 oktober 2017

Herfstkaartje

Ik heb niet eerder een kaart bewust met herfsttinten gemaakt. Maar nu had ik daar gewoon eens zin in. Ik zag al op een aantal blogs kaarten met herfstkleuren voorbij komen. De blaadjes van mijn nieuwe stempelset van SimonSaysStamp lenen zich hier prima voor. Ook de manier van stempelen heb ik nog niet eerder gedaan. 


Eerst stempelde ik de gekleurde blaadjes. Het ziet er altijd zo makkelijk uit, maar ik vind het een uitdaging om alles zo te verdelen dat het goed verdeeld is en er toch nog speels uit ziet. Ik heb (nog) geen stempelhulp, maar deze blaadjes kon ik heel eenvoudig twee of drie keer opnieuw stempelen om het 'dekkend' te krijgen. Vervolgens stempelde ik met zwarte inkt de blaadjes met de nerven. Ik heb het gemat op kraft. En ook de tekst op een stukje kraft. Een heel klein stukje twine maakt het compleet. 

vrijdag 22 september 2017

Whising you a very happy birthday!

Op andere blogs zie ik regelmatig allerlei mooie, zelfgemaakte achtergronden verschijnen op kaarten. Ik heb al verschillende filmpjes bekeken, maar ik vind het toch lastig om zelf te doen. Op de filmpjes ziet het er zo eenvoudig uit... 
Tegen de kinderen in mijn klas zeg ik altijd dat het goed is dat je moeilijke dingen tegenkomt, want dan heb je nog iets te leren. En van proberen kun je leren, dus...ging ik aan de slag. Op een bordje kneep ik wat verf uit mijn tubetjes met aquarelverf. En toen gewoon maar wat proberen. Toen had ik twee achtergrondjes, maar wat ging ik er mee doen? 
Ineens kwam ik op het idee om mijn stans van PTI te gebruiken. Ik stanste de letters en het kader (het zit allemaal aan elkaar) uit in zwart cardstock. Ik plakte het op het aquarelpapier en daarna het geheel op een kaart. Bij deze kaart kwam ik tekort om er een randje buiten te laten vallen, maar zo kan het ook!


Ideaal, zo'n stans. Je hebt daarnaast weinig nodig voor een mooie kaart.

zondag 17 september 2017

Challenge Knutsels en Kadootjes

Omdat ik onlangs in de top 3 stond bij 'knutsels en kadootjes', mocht ik voor de nieuwe challenge een inspiratiekaart maken. De opdracht is: 'een geboortefelicitatiekaartje zonder blauw of roze'. 

Ik liet een tijdje geleden al zo'n kaart zien, maar nu moest ik natuurlijk weer iets nieuws verzinnen. Dat was lastiger dan ik dacht. Geel is niet echt mijn kleur, oranje in de hoofdrol zag ik ook niet voor me. Ik wierp eens een blik op mijn zelfgemaakte kleurenwaaier en zag toen verschillende tinten 'zeegroen'. Dat werd mijn uitgangspunt. Ik maakte een kaartje, maar ik was toch niet helemaal tevreden. 

Terwijl ik afgelopen weekend met mijn jongste dochter aan het knutselen was, kwam ik ineens op het idee om mijn nieuwe stans van MFT te gebruiken. En toen was het kaartje vrij snel gemaakt. 
Ik stanste uit de kaart de rondjes en de geschulpte rand. Daarachter legde ik een kaartje, waar ik de kledingstukken op stempelde. Aan de rechterzijde plakte ik een stukje gestippeld, groen DP. Op de voorzijde stempelde ik de tekst. Een touwtje om het kaartje maakte het wat mij betreft helemaal af.

woensdag 13 september 2017

One with nature

Eén van de stempelsets die ik bij mijn verjaardag kreeg was de stempelset 'One with nature' van SimonSaysStamps. De set bestaat uit drie blaadjes en een paar tekstjes in oude typeletters. Ik denk dat de set heel bruikbaar is voor kaart die je als bemoediging naar iemand stuurt. 

Voor het eerste kaartje dat ik met deze set maakte, bracht ik eerst wat inkt aan op watercolor papier. Ik stempelde daar de verschillende blaadjes op en knipte ze uit. Ik stanste een rechthoek uit met afgeronde hoekjes. Daarop stempelde ik de tekst twee keer, zodat ik over de hele breedte tekst had. Ik plakte de blaadjes op, een touwtje om de kaart en klaar!


Ik heb weer een nieuwe voorraad watercolor papier binnen, dus ik ben van plan om nog eens met wat andere kleuren te experimenteren. Met dit weer denk ik aan herfstkleuren... ;) 

woensdag 30 augustus 2017

Watercoloring

Ik zie regelmatig prachtige kaarten voorbij komen met waterverf. Ik wilde het graag zelf ook eens proberen. Het is echt een probeersel geworden. Ik zou graag een workshop volgen om dit beter te kunnen. Ik ken iemand die deze techniek heel goed beheerst. Misschien toch maar eens een keer kijken of ik daar wat van kan leren. 

Ik laat het resultaat wel aan jullie zien omdat ik heel benieuwd ben of jullie zoiets weleens doen. En misschien heeft iemand nog een goede tip...


maandag 21 augustus 2017

CAS on Friday #114 Birthday

Bij CAS on Friday is de challenge om een verjaardagskaart te maken. En laat ik nu net een verjaardagskaartje gemaakt hebben! Ik stanste uit karton een ballon. Het kartonnetje legde ik op mijn kaart en met een sponsje bracht ik wat inkt aan. Bewust aan de ene kant van het ballonnetje wat meer dan aan de andere kant. Daarna ging ik er met een kwastje en wat water over. Het lijkt een beetje op waterverf. Zo maakte ik het ene na het andere ballonnetje. Ik stempelde de tekst en met een liniaal en dunne pen zette ik streepjes. Zo had ik redelijk snel een kaartje.


Bij mijn verjaardag, vorige week, ben ik flink verwend met allerlei knutselspullen. Ik heb heel veel zin om met alles aan de slag te gaan. Deze week mag ik weer aan het werk, dus zal ik er nog niet zo veel tijd voor hebben. Maar soms weet je het niet: dan dient zich onverwacht een moment aan waarop je toch even iets kunt maken. En met al die leuke spullen die liggen te wachten zal dat zeker lukken!

dinsdag 15 augustus 2017

MFT Creative Construction with Blueprints

Ik neem regelmatig deel aan de MFT Sketch Challenge. Op de site kwam ik vorige week ook de 'creatieve construction with blueprints' tegen. Ik ben aan de slag gegaan met de 'Blueprints Dienamics 15'.


Ik gebruikte stoere papiertjes. Wat mij betreft heel geschikt voor een man. Het voordeel van het werken met de Blueprints is dat je eigenlijk alleen wat mooie papiertjes uit hoeft te zoeken. Je stanst de verschillende onderdelen uit en dan is je kaart zo goed als klaar. Ik heb het op deze kaart nog aangevuld met een uitgestanste 'birthday' en een gestempelde 'happy'. En dan ben je al klaar!

MFT Sketch Challenge #345

Het is te merken dat ik of vakantie heb: ik maak het ene kaartje na het andere. En ik heb dus ook meer tijd om met challenges mee te doen. Gisteren kwam Gerdine gezellig langs om te knutselen. Op miraculeuze wijze was mijn inspiratie verdwenen. Aan het eind van de avond kwam ik ineens op een idee, maar toen kon ik het niet meer helemaal uitwerken. Vanmiddag verder gegaan en toen lukte het wel. 


Dit kaartje is voor de MFT Sketch Challenge #345  Dit is de schets:


De bloemen zijn gestempeld met de set 'Bold Blooms' van MFT. De tekst is uit een set van PTI.


zaterdag 12 augustus 2017

Sterkte #1

Ik krijg regelmatig de vraag om een 'sterkte-kaartje' te maken. Voor vrouwen is een bloem vaak nog wel geschikt, maar voor mannen vaak wat minder. Dan is het maken van zo'n kaart een echte uitdaging.

Nu is er een winkel waar ze heel veel spullen verkopen en mensen vaak ook met heel veel spullen bij de kassa staan omdat alles er zo lekker goedkoop is.... En ik neem daar weleens een kijkje. Laatst vond ik daar een stempelset met wat grasjes, vogels, molens, e.d. Die gingen direct in mijn mandje omdat ik wist dat ik daar wel iets mee kon. 

Afgelopen week maakte ik erverschillende kaartjes mee. Ik begon met dit kaartje:


En daarna kwam ik op het idee om het nog eens te doen, maar dan met alleen vierkante vormen.


Ik vond tussen mijn papiertjes het groene papier voor deze kaart. Het is al zo'n 14 jaar oud. Maar het paste er goed bij. Weer een gevalletje #use your stuff!

woensdag 9 augustus 2017

Hanging out

Vandaag laat ik een kaartje zien dat ik al een tijdje geleden maakte. De stempelset is van PTI. Die heeft inmiddels zijn geld wel opgeleverd. Hier stempelde ik alles met zwart, maar je kunt het ook in kleur stempelen . En er zitten ook genoeg stempels bij van kleertjes die je kunt stempelen op DP en dan uitknippen. Lekker veelzijdig, dus! 


Op de foto lijkt de lucht wat groenig, maar in het echt is het blauw en matcht het mooi met het DP. 

Afgelopen dagen had ik heel wat inspiratie en knutselde ik, tussen de bedrijven door, 10 kaartjes! Gisteren kwam mijn tante ook nog gezellig een poosje knutselen. Ze was haar inspiratie een beetje kwijt, maar door samen bezig te zijn heeft ze die weer terug. Altijd goed dus, een knutseldate!

maandag 7 augustus 2017

MFT Sketch Challenge #344

Bij MFT hebben ze elke week een nieuwe sketch challenge. Deze keer ook weer een leuke:Ik heb de schets gekanteld en dit is mijn uitwerking:Ik heb geen stans om de 'punt' te maken onderaan het witte gedeelte van de kaart. Dus dat heb ik gewoon gesneden. Ik stempelde wat bloemen met de set 'Bold Blooms'. Ik heb deze set nog niet zo lang, maar al veel gebruikt. Je kunt er echt mooie dingen mee maken.
De tekst op de kaart komt uit een set van PTI. Onderaan koos ik roze ruitjespapier van MFT. En om het af te maken, maakte ik bovenaan de kaart nog een twee touwtjes vast.

vrijdag 4 augustus 2017

Knutsels en Kadootjes


Bij knutsels en kadootjes zag ik een challenge waarbij het uitgangspunt een sketch is. Dit is de sketch (ik krijg het helaas niet voor elkaar om hem te centreren...):
En dit is de kaart die ik maakte:


Het DP komt allemaal uit hetzelfde blokje van SU. Ik kocht het vorig jaar bewust voor mannenkaarten en heb er inmiddels al heel wat kaarten mee gemaakt. Het snorretje komt van een stempelset die ik ooit kocht bij de Wibra. De hoekjes van de kaart heb ik afgerond. Dan vormt het meer een geheel met de ronde vormen van de snor. 

vrijdag 28 juli 2017

Bold Blooms Birthday

Bij Craftliners is de challenge deze keer: 'veel bloemen'. Perfecte challenge om de MFT- stempels 'Bold blooms' te gebruiken. De andere keren dat ik deze stempelset gebruikte, koos ik voor roze en wat bijpassende kleuren. Nu wilde ik juist geen roze gebruiken en koos ik voor groen, geel en aqua. De birthday-stans is van PTI en stanste ik in zwart. Om de tekst nog meer in het oog te laten springen, koos ik voor het woord 'happy' uit een stempelset van Altenew. Eigenlijk staat er op die stempel 'happy birthday'. Als ik het in zijn geheel zou stempelen en 'birthday' er af zou knippen, zou er aan de rechterkant van het woord 'happy' geen wit randje langs het zwart te zien zijn. Daarom drukte ik mijn inktpad niet helemaal op mijn stempel. (Ben ik nog te volgen???) Het was even wat gepriegel, maar het is gelukt!


Met deze kaart doe ik mee met Challenge 40 bij Craftliners: Veel bloemen.
maandag 17 juli 2017

MFT Sketch Challenge #341Ik heb al een paar keer gemerkt dat de Sketch Challenge van MFT voor mij inspirerend werkt. Dus dit weekend ging ik aan de slag met de lopende challenge. Dit is de schets:

Sketch Challenge 341 #mftstamps

En daar was ook direct de eerste uitdaging. Ik heb geen stansen die precies in een boog lopen. Al zoekend tussen mijn stansen kwam ik op het idee om de MFT-stansen te gebruiken die 'golvend' lopen. En terwijl ik bezig was, vond ik dat er toch ook wel leuk uit zien. 

Het vierkante kader in het midden kreeg bij mij juist wel een schulprandje. Met de MFT-stansen 'Jungle Friends' (ik leende ze van Gerdine) stanste ik de dieren, het gras en de tak uit. Erg leuk om alles zo een plekje te geven. Voor het speelse effect liet ik de tak onderdoor het kader lopen. Bewust koos ik ervoor om geen tekst aan deze kaart toe te voegen. Zo is de kaart ook geschikt om bijvoorbeeld naar een erg ziek kindje te sturen. 

Ik zou zelf nooit op het idee voor deze kaart gekomen zijn. Maar met behulp van de schets vind ik het toch erg leuk geworden!


woensdag 12 juli 2017

Fiets

Van mijn zusje kreeg ik een mooie stans van een fiets met bloemen en ballonnen. Wat mij betreft een stans die je bij voorkeur in zwart uitstanst. De stans sneed niet alle randjes goed uit, waardoor het een heel gepriegel was om het netjes te krijgen. Maar dan is de fiets uitgestanst en wat dan? Ik koos voor zachtroze en zwart/wit DP. Het witte kader 'breekt' de grote vlakken. De tekst op het bannertje is van PTI. Een mooie, fijne tekst die past bij de fijne lijntjes van de fiets.


Ik vind de kaart anders dan wat ik meestal maak, maar het is juist leuk om soms eens iets anders te doen. 

Deze week moet ik nog even flink werken en dan begint mijn vakantie. Ik ben er echt aan toe. Het komt er nu niet altijd van om te reageren op jullie blogs, maar hopelijk lukt dat straks weer wat meer. Ook knutselen komt er nu bijna niet van. Maar al mijn spullen liggen geduldig te wachten tot ik weer tijd heb!

zaterdag 1 juli 2017

Liftchallenge #119

Op het blog van de liftchallenge komen altijd erg leuke challenges voorbij. Zo ook deze keer bij challenge #119De bedoeling is om van stroken papier een basis te maken en daar weer een tekst uit te stansen en weer terug leggen in bijv. wit. Ik koos voor de kleur rood en diverse kleuren blauw. Ik sneed strookjes in verschillende breedtes en plakte ze naast elkaar op. Ik stanste het woord 'birthday' uit en plakte het op de kaart. Aan de boven- en onderzijde van de strook plakte ik nog een smal blauw strookje. Ik stempelde 'happy' en plakte als finishing touch nog drie glimmende steentjes op de kaart. 
Ik maakte een foto en wilde dit bericht schrijven, maar... toen realiseerde ik mij dat ik het woord nog in wit terug moest leggen! Gelukkig kon dat nog. Dus hier de kaart met het ingelegde woord:


vrijdag 30 juni 2017

Sweet Safari #2

De afgelopen weken heb ik niet veel geknutseld. Ik heb nog wel een aantal berichtjes in concept staan, dus kan ik jullie vandaag toch een kaartje laten zien. Het papiertje komt van een blokje dat ik al een tijdje geleden kocht. En dit papiertje uit het blokje was direct favoriet. Ik vond het leuk in combinatie met de diertjes uit de MFT-set Sweet Safari. 


Afgelopen week hebben Gerdine en ik een avondje geknutseld. Erg gezellig om weer eens bij te kletsen. Ik heb gelijk wat spulletjes geleend. Ik weet dus al wat ik van het weekend ga doen. Laat die regen maar komen, ik heb er geen last van... ;)

zaterdag 17 juni 2017

#Use your stuff

Ik liet pas ook al kaartjes zien die ik gemaakt had met de bloemenstempels van MFT. Ik maakte toen een heleboel vierkantjes met de bloemen. Ik wilde ook iets doen met ronde vormen. Zo kwam ik op dit kaartje. Ik koos voor een tekst van PTI. Ik kocht die vorig jaar al, maar had deze nog niet gebruikt. En in het kader van 'use your stuff' haalde ik hem nu toch maar eens onder het stof vandaan. 


Toen ik de tekst opgeplakt had, kwam ik tot de ontdekking dat het stipje van de 'i' nu op een lastige plek terecht kwam. Maar het is toch gelukt om hem op te plakken.

maandag 12 juni 2017

Walvis

Bij Moederdag kreeg ik van mijn kinderen de walvisstans van Eline Pelinkhof. Ik had al heel wat leuke kaartjes met deze schattige walvis voorbij zien komen en was dan ook erg blij dat ik deze stans kreeg. 

Ik ging enthousiast aan de slag, maar ik merkte dat het lastig was om de kleuren goed te laten matchen en de juiste papiertjes te vinden. Uiteindelijk is het gelukt. Op de foto ziet de lucht er wat 'groen' uit, maar in het echt is het grijs/blauw. Het kadertje dat ik hier gebruikt heb is van MFT. Ik kocht de set onlangs en heb hem al veel gebruikt. Ik heb zeker geen spijt van deze aankoop!

woensdag 7 juni 2017

Flip-flop in geel

Ik liet pas al twee kaarten zien die ik maakte met de flip-flop stans. Ik was lekker op dreef en maakte nog een aantal kaarten in andere kleuren. Maar welke afbeelding zou ik daar nu bij kiezen? Voor de gele versie koos ik de bloemen van MFT. Lekker vrolijke voorjaarskleuren.


De roze en lichtblauwe versie liggen nog te wachten tot ik inspiratie gevonden heb... ;)