donderdag 29 maart 2018

Knutseldate

Gisteravond kwamen mijn tantes gezellig knutselen. Ik had net mijn nieuwe stempeltjes binnen en ben daar lekker mee aan de slag gegaan. Mijn tante had mooie stiften meegenomen en daar ben ik mee gaan kleuren.


Lekker heldere kleuren. Met mijn eigen stiften lukt dat toch niet zo goed. Gemat op een ruitje van MFT. 

Ondertussen breekt hier de zon door. Heerlijk! Ik ben wel toe aan het voorjaar. 

maandag 26 maart 2018

Liftchallenge #128

Afgelopen weekend maakte ik dit kaartje. Terwijl ik bezig was met het verwarmen van het embossingpoeder bedacht ik dat ik met dit kaartje ook mee kon doen bij de Liftchallenge. Maar dan moesten de blaadjes wel ingekleurd worden. Omdat ik de kleurencombi zwart, wit en knalroze in gedachten had, kleurde ik de blaadjes ook met roze. Op het zwarte papier werd het wat zachter roze. Maar toen ik het zwarte papier matte op roze en woord 'hello' ook in die kleur stanste, vond ik het toch wel een mooi geheel.


Dit soort kaartjes zijn ideaal voor de voorraad. Je kunt ze echt voor allerlei gelegenheden gebruiken. 

vrijdag 23 maart 2018

Woodlands

Van Gerdine leende ik de stempelset 'Woodlands' van Avery Elle. Een ontzettend leuke set. Je kunt er geweldige tafereeltjes mee maken. En daar hou ik van. 


Het kleurwerk valt enorm mee. Het was echt zo 'gepiept'. Ook hier gebruikte ik weer het kader dat ik ook gebruikte bij de rompertjes. Ook die stans heb ik geleend. Ik heb een heel voorraadje gestanst, want ik vind hem erg leuk. 

Afgelopen weken heb ik veel extra moeten werken (nascholing). Dat hebben we nu achter de rug. Het duurt nog even voor de volgende studiedag zich aandient. Ik heb dus mooi de tijd om me te storten op het huishouden en de feestjes van de kinderen. En hopelijk heb ik af en toe 's avonds nog even een momentje om te knutselen!

maandag 19 maart 2018

Baby onesie

Kaartjes voor een geboorte komen altijd van pas. Ik pakte een paar weken geleden mijn 'onesie-stans' van MFT er weer eens bij. Met stempeltjes van MD stempelde ik de tekst op de rompertjes. Van een paperclip maakte ik de kledinghangertjes. Een kader om de kaart en klaar! Eigenlijk heel eenvoudig, maar ik vind ze zelf zo leuk... ;)

zaterdag 17 maart 2018

Crazy for CAS #4

Bij Crazy for CAS is het thema van de lopende challenge 'lente'. Gisteravond had ik ineens een uurtje knutseltijd en ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik had nog geen idee, dus begon ik met het doorspitten van mijn bakje met stansen. Daar vond ik de leuke stans van Lawn Fawn die ik nog nooit had gebruikt. Wel verschillende ideeën in mijn hoofd, maar nooit uitgevoerd. Dat werd dus hoog tijd! En bloemen doen mij direct denken aan de lente. 

Ik stanste de vorm uit watercolor papier. Eerst kleurde ik het gras groen en daarna kregen de bloemen hun kleur. Een tekstje erbij en klaar!


Stiekem duurde het allemaal wel wat langer. Ik heb een poos zitten dubben hoe ik het precies zou doen, maar het is gelukt! Wat is ie leuk, die stans! Die ga ik zeker vaker gebruiken.

vrijdag 16 maart 2018

Wiebelkaarten #2

Een tijdje geleden liet ik al wiebelkaarten zien voor een geboorte. Ik maakte toen ook een aantal wiebelkaarten voor een verjaardag. Ik gebruikte wat restjes uit een paperpad van Crate Paper. Het was even zoeken, schuiven en combineren met uiteindelijk dit als resultaat:

dinsdag 13 maart 2018

Uitnodiging #2

De uitnodigingen die ik pas liet zien, zijn de deur uit. Het feestje is binnenkort. Het is niet het enige feestje. In een maand tijd zijn onze oudste drie kinderen jarig. Dat betekent dus 3x uitnodigingen maken, 3x traktaties en 3x een feestje. Ik begin daarom op tijd met het plannen en organiseren. Dan is het voor mij te overzien. Samen met mijn dochter maakte ik deze uitnodigingen voor haar feestje:Ze wilde er graag een schudgedeelte in en ze bedacht ook de kleuren. Ik vind zelf dat je het woord 'feestje' niet helemaal goed kunt lezen (en het is al helemaal moeilijk om het op de foto te krijgen!), maar zij wilde het zo. Ze is helemaal blij met haar shakerkaartjes waarbij ze het meeste zelf gedaan heeft. De achtergrond kleuren, uitstansen van het vierkant en de sequins uitzoeken. 
Ik heb vroeger met mijn moeder ook altijd geknutseld en ik vind het heerlijk om het ook met mijn kinderen te doen!

vrijdag 9 maart 2018

Nog een keer de liftchallenge

Ik was gisteren zo lekker bezig, dat ik nog een idee uit kon werken. Met het jurkje van PTI deze keer. Die stempelset heb ik echt al veel gebruikt, maar ik blijf hem leuk vinden. Ik stempelde een aantal keren het jurkje. In het jurkje stempelde ik een hartje uit een set van Lawn Fawn. Vervolgens stempelde ik het jurkje nog een keer op DP van MFT. Die knipte ik uit en plakte ik over één van de gestempelde jurkjes op de kaart. 
Vervolgens de tekst met VersaMark en embossingpoeder. Jawel, weer boven het gasfornuis. Bij mijn vorige post kreeg ik al reacties om toch maar een heating tool aan te schaffen. Cornelie gaf daarbij aan dat je daar ook de inkt snel mee kunt laten drogen. Dat heeft mij wel over de streep getrokken. Die heating tool gaat op mijn lijstje!


Ik wilde het geheel eerst op zwart matten, maar dat werd wel heel zwart voor een babytje. Daarom op roze. Het lijkt een andere kleur dan het jurkje, maar dat is het niet. 

Vandaag is de sluitingsdag voor de liftchallenge. Ik kan dus nog net meedoen met dit kaartje!

Ik doe mee met: Liftchallenge #127

donderdag 8 maart 2018

Liftchallenge #127

Eindelijk is het me dan toch gelukt om nog iets te maken voor de Liftchallenge. Ik had al wel wat ideetjes, maar ik wist nog niet precies hoe ik het wilde doen. Vandaag ben ik er even voor gaan zitten en maakte ik dit kaartje:


'Repeat stempelen' was de opdracht bij deze challenge. Dit kun je op verschillende manieren opvatten en uitwerken, maar ik ben bewust dicht bij de voorbeelden gebleven door een afbeelding meerdere keren te stempelen en 1 exemplaar in te kleuren. Ik vind deze techniek altijd leuk om te zien, maar ik had het zelf niet eerder toegepast. Ik stempelde eerst het poesje van MFT een aantal keren op de kaart. Daarna stanste ik een cirkel en een smal bannertje. Daarop stempelde ik met VersaMark de tekst die ik vervolgens met wit emboste. Omdat ik geen heating tool heb, doe ik dit boven het gasfornuis. Beetje riskant met zo'n klein stukje papier, want je vingers worden dan ook snel heet. Ik zou er eigenlijk even een pincet bij moeten gebruiken, maar toch denk ik elke keer weer dat het best zonder kan. Ach ja, ik heb al mijn vingers nog... ;)
Ik kleurde een los poesje en plakte tenslotte nog drie kleine zwarte steentjes op. 

Om heldere afdrukken te krijgen heb ik Versafine inkt gebruikt. Prachtige, duidelijke stempelafdrukken, maar het blijft lang vochtig op je kaart. Je moet dus echt heel goed opletten, want voor je het weet heb je vlekken op je kaart. Hopelijk is de inkt nu snel droog, want ik wil het kaartje vanmiddag nog aan iemand geven. Misschien leg ik hem heel even in het zonnetje. Dan is het vast snel droog.

Later ontdekte ik dat bij knutsels en kadootjes een soortgelijke challenge loopt. Daar kan ik dus ook mooi mee meedoen!

Met deze kaart wil ik meedoen met:
Liftchallenge #127 'repeated stamping'
Knutsels en kadootjes 'een niet gekleurde achtergrond'

maandag 5 maart 2018

Uitnodiging #1

In mijn vorige post schreef ik al dat mijn dochter de stempel met het aapje en de tijger uit had gekozen voor de uitnodigingen voor haar feestje. Eerst kleurde ik zes afbeeldingen. Toen wilde ik ze uit gaan knippen en realiseerde ik mij dat dat bij deze afbeelding niet zo eenvoudig is. Verschillende stukjes zijn niet goed te knippen. Daarom heb ik dat maar gesneden. 

Samen stansten we de cirkels uit en kozen we DP voor de achtergrond. Ik maakte op de achtergrond wat wolken en toen konden we alles op gaan plakken. De jarige in spé plakte overal dubbelzijdig tape op, dus dat schoot lekker op. Ten slotte kreeg het aapje nog de 1 en de 0 in zijn pootjes (ideetje van dochterlief!). 


Al met al was het een hele klus. Maar toch ook wel erg leuk om te doen. "Ik bof maar met zo'n moeder", zei ze toen we bezig waren. "Je snapt natuurlijk wel hoe ik dat later doe als ik moeder ben. Dan laat ik de uitnodigingen gewoon door oma maken..." Dat vind ik echt van die heerlijke momentjes!